Skocz do zawartości

Kilka słów o użytkowniku sordyl10.

GeneralRemek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mogę dostać suchara nawet, ale to co powiem będzie szczerą prawdą.

Wszyscy wiemy że kolega sordyl10 ma problemy z ortografią i źle umieszcza wątki w działach. Ale krew mnie zalewa, że wszyscy się z niego śmieją, wytykają mu jego błędy i bezczelnie krytykują na oczach wszystkich. Jakim prawem oceniacie kogoś, kogo nie znacie?! Jakim prawem wytykacie mu jego błędy samemu je robiąc? Czy to jest w porządku? Tak się składa, że zamieniłem z nim kilka słów, i jest to tak porządny człowiek, że niejeden chciałby mieć takiego za kumpla.

Moje słowa oczywiście nie odnoszą się do wszystkich, mam nadzieję na to że post zostanie zrozumiany.
Napisano
Popieram Generała. Czasem wydaje mi się że jestem na jakimś onetowym" forum, a nie na tematycznym. Szczerze mówiąc to na początku spędzałem tu dużo czasu, 2-3 godziny dziennie bo zwsze czegoś ciekawego się dowiedziałem. Teraz jak odwiedzę forum 2-3 razy w tygodniu to jest dobrze (a czasu mam więcej niż kiedys).
W moim głębokim odczuciu forum się popsuło" i nic ni zanosi się żeby to się poprawiło.
Pozdrawiam
Napisano
No nie wiem, wystarczy napisać coś w Wordzie i Ctr+C", Ctr+V". Ja tak robie :-)

Jeśli się komuś nie chce nawet tego to sorki.
Napisano
Pozwole se na odrobine prywaty. Nie jestem nauczycielem jenzyka polskjego ale powjem, rze wontki pisane z błendami som dla mnie menczarniom. Wyobraście sobie rze karzdy pisałby se jak mó siem podoba. Nikt nie zwracałby mu uwagi, nie wytykał błenduf. Jórz widzem te tematy, posty, całe artykóły kturyh nie moszna by było rozgryść.
Posd Skrybtum :Arctic umje sobie radzić. A inni czemu nie mogu tego robić? A kolegi Sordela sie apsolutnie nie czepjam bo nawet jednego wontku nie czytałem jego autorstfa.

Z filologicznym pozdrowieniem
mjut
Napisano
jakiś czas temu w TV była analiza ludzi, którzy cierpią na różne formy dys... i mają orzeczenie na tę okoliczność. Okazało się, że w szkołach podstawowych, gimnazjach i szkołach średnich jest spora rzesza takich ludzi.
I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że większość tych osób, po dostaniu się na studia....już na nic nie cierpi :) nie przedstawiają w sekretariacie Rektoratu dokumentów o jakiejś formie dys... ! cud się stał ?

nie zmienia to faktu, że na pewno są tacy ludzie wśród nas.
tylko, że czasami na naszym forum ludzie piszą, że niby mają dys....coś tam, coś tam - żeby usprawiedliwić swoje lenistwo i brak elementarnej wiedzy z j. polskiego
Napisano
Przyznaje, że trochę trudniej czyta się posty z błędami, ale gorsze jest to, że niektóre osoby, wytykające te błędy innym- sami je popełniają.
Np.kolega ''suspendedanimation'' napisał: ''...gigantyczne, niezrozumiały bełkot...'' -końcówki napisałeś źle
Ostatnie zdanie zacząłeś z małej litery i źle postawiłeś przecinki, zamiast ''ę'', ''ą''-piszesz ''e'',''a'' a ponadto słowo ''twój'', wypadałoby pisać z dużej litery...tak z szacunku...i Ty nawołujesz do ''szacunku dla mowy'' ???
Napisano
Zgadzam się z założycielem tego postu, podobną sytuację miałem na innym forum o innej tematyce. Moja odpowiedż była krótka : to nie forum poprawnej pisowni i polszczyzny : I zabawne jest właśnie jak się komuś wypomina a samemu strzela byki. Więc szanowni koledzy czasem można sobie odpuścić uwagi by nie zrażać do siebie innych.
Napisano
forum to nie praca magisterska,dzięki naszym fajnym ustawą dot.zbierania,kopania,odnajdywania,chwalenie się obecnie było by jawną głupotą,a szkoda bo wiele osób ma coś do pokazania,najgorsze forum to allegro i WAF znawcy netowi,nie jedną kopię uznali za super dobry towar,wcale się nie dziwię bo to jest kasa,a podważanie orginalnośći na allegro to blokada konta na kilka miesięcy,tu na odkrywcy nie spotkałem się z jakimś dopingowaniem lewizny,konkretne odp.jak coś się w naszym kraju nie zmieni to będziemy czytać tylko wiadomości od osób naprawdę odważnych lub zamieszkałych poza granicami naszego chorego kraju.pozdrawiam.
Napisano
Niestety ja mam stwierdzoną dysortografie. Pisząc te same wyrazy ze skomplikowaną ortografią potrafię napisać ten sam wyraz w różnych wersjach nawet jak myślę nad tym wyrazem jak go się pisze. Najwięcej błędów popełniam pisząc szybko i bez zastanowienia się czasem się zje literki, bo paluchy są za wielkie do klawiatury. To jest bardzo uciążliwe. Pomaga korektor w programie np. w Mozzili.
W szkole było tak, że cześć uczniów z dys... po prostu mieli załatwione papierki, co w końcu wystawiało opinie leniów i nieuków na ludzi na prawdę chorych na tą przypadłość (w szybkim dyktandzie na 2 kartki od zeszytu potrafiłem zrobić 35 błędów orto. I i II stopnia).
Dysortografia jest powiązana z jakimiś, pokończeniami w mózgu kształtującymi się w wieku od 6 miesiąca życia do 9tego. To jest coś w rodzaju daltonizmu na znaki graficzne po prostu człowiek pisze jak słyszy, a że ż" czy z" fonetycznie brzmi tak samo to przy pisaniu wpisuje się losowo ż" czasem z". Najgorzej jest nauczyć się pisać w obcym języku(czytanie i mowa nie stanowi problemu).
Napisano
do GeneralRemek a nie uważasz ze tym postem to koledze jeszcze bardziej dowaliłeś zamiast pomoc,osobiście nikomu niewytykałem żadnych błędów nawet niekojaże kolegi sordy10,i jestem pewien ze podobnego zdania jest wielu z nas
a ty swoją wspaniałomyślnośćią zwróciłeś na niego uwage wszystkich odwiedzających forum.
Napisano
Ojej...popełniłem błąd...No cóż, każdemu się zdarza. Dlaczego nie odniosłeś się do swoich błędów ??? Nie wiem jaka ocenę dostałeś, bo ja tu nikogo nie oceniam...i Ty też nie powinieneś.
Personalnie nic do Ciebie nie mam.Wskazałem tylko fakt, że wytykasz komuś błędy a sam je popełniasz.Czy szanowanie języka polskiego Ciebie nie obowiązuje ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie