Skocz do zawartości

13 w piątek

Dąbek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Robie, u mnie też w tym roku stuknął 4 krzyżyk. Witaj w klubie seniorów.
Szczerz mówiąc to mnie trochę podbudowałeś, bo już myślałem, że jestem na forum najstarszy.A tu jeszcze Krecik się ukrywał z 44.
Pozdr
Napisano
DZIEKUJE wszystkim chociarz nie liczylem na dobre slowo od was jestem i zostane dziadem grzebiacym sie w tej pachnącej ziemi juz taki zostane. Łajza i dzied,.Pozdrawiam tych co mie lubia i nie.
Napisano
Wielu lat biegania z wykrywką,wspaniałych znalezisk,ciągłego dreszczyka emocji,krzepy przy łopacie, życzy schyłkowa 7"(ale ciagle aktywna).
Napisano
Krecik, że na forum są jeszcze starsi tak, więc z markietem się wstrzymaj.....

P.S.
..... tym bardziej, że w tym wieku trzeba wygrzewac stare kości w cieple a nie stac na chłodzie i słocie,he, he.
:]:]:]:]:]
Pozdrawiam serdecznie
Napisano
@ zimmerman
Z 10 lat temu pojechałem z ekipą na wykopki między Jaworem a Złotoryją. W Sichowie, albo w Kondratowie (nie pamietam) spotkaliśmy ok. 80 letniego dziadka, który doskonale znał historię okolicy i walk które tu się rozegrały. Zaofiarował się, że nam wskarze kilka ciekawych miejsc.

Późna jesień, górki rzędu 100 -150 m. wysokości, śliskie mokre liście na ziemi, wystające korzenie itp.
Dziadek raz się pośliznął, raz się potknął.
Pomyślałem, no ładnie. Zaraz się przewróci, coś sobie zrobi i będzie trzeba go nieść do wioski.

Człowieku, jak ten dziadek nam wstawił w d.... na tych górkach, to nawet nie masz pojęcia. Dwukrotnie przestrajałem wykrywacz (udawałem że coś znalazłem i chcę to sprawdzić), a ja chciałem poprostu odpocząć bo wymiękłem. :-)
Napisano
Zabieram głos w temacie, ponieważ urodziłem się właśnie 13 - go w piątek a żeby było ciekawiej, w maju. Jak wiadomo maj jest najpiękniejszym miesiącem spośród dwunastu. W dzienniku nr. 13 a piątek - dzień niezwykle szczęśliwy! Przechodzę pod słupem, nie myślę o tym, którą nogą wstać.
Nie zwalniam na widok przebiegającego czarnego kota a pająki do południa czy po południu - pozostają tylko pająkami.
Pecha można mieć tylko wtedy, kiedy się w niego usilnie wierzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie