Skocz do zawartości

Mercedesy Hitlera do kupienia !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://moto.wp.pl/kat,23681,title,Trzy-Mercedesy-Hitlera-za-9-milionow-dolarow,wid,11651180,wiadomosc.html?ticaid=1908f

Jak w tytule - chłopaki jest nas 40 tysięcy w całej POLSCE każdy z nas - po kilka stówek i MESIEK Adolfa jest nasz.....:)KTO JEST Za???
Napisano
A moja mama szuka sobie nowego samochodu. Jak by kupiła to i ja bym pośmigał:) Tylko ta cena. A tak poważnie to słyszałem, że jeden z merców Hitlera można oglądać w jakimś muzeum chyba w Austrii, niech ktoś mnie poprawi jak ma jakieś info.
Napisano
tak to muzeum Adolfa Hitlera w Wiedniu;) a tak na poważnie, co do muzeum to Merca Adiego mają tutaj:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kanadyjskie_Muzeum_Wojny

Pozdrawiam
Napisano
Podobno jednym takim, zabranym z Berlina woził się po Polsce gen.Rola-Żymierski, co z nim stało nie mam pojęcia ?
(z mercem oczywiście nie z Rolą...)
Napisano

Rok 1945. Też Mercedes, kierowca John Seymour Chaloner, służący w dowództwie angielskiej Armii Renu. Mercedes został skonfiskowany Joachimowi von Ribbentrop.

• 4 months later...
Napisano

W tym wątku brak jest zdjęcia Mercedesa AH. Naprawiam tę ułomność i daję zdjęcie jednego z nich. Trochę mnie dziwi, skąd po wojnie wzięło się tylu antyfaszystów w Niemczech, skoro na tym zdjęciu nie widać żadnego.

Napisano
elapsys napisał:

Trochę mnie dziwi, skąd po wojnie wzięło się tylu antyfaszystów w Niemczech, skoro na tym zdjęciu nie widać żadnego."

Może dlatego nie widzisz na tym zdjęciu antyfaszystów bo przedstawia ono hitlerowską manifestację a nie obóz koncentracyjny???
Napisano
Mercedes,którym adolf(system mi podkreśla ale niestety,na wielką literę imienia trzeba sobie zasłużyć)przemieszczał się po dzisiejszym Trójmieście to w latach 70tych stał spokojnie w garażu willi przy ul.Narutowicza w Gdyni.Co się z nim dzieje obecnie nie mam pojęcia.Ale przypomnieliście mi ciekawy temat,spróbuję powęszyć.Może uda się wyczuć zapach starej palonej gumy.
  • 1 month later...
Napisano

Do kolekcji Mercedesów Adolfa i zachwyconych nimi Niemców dodaję kolejne zdjęcie. To dziwne, że potem Niemcy zachwycali się Trabantem; taka rewolucyjna ewolucja.

Napisano
W obozach koncentracyjnych przed wojna w Niemczech przebywało ok.160-170 tys. ludzi. Co w połączeniu z liczbą ludności 60 mln. daje 0.28% antyfaszystów. Większość (i to baaardzo duża) Niemców chyba jednak wolała adolfa (mała litera zamierzona).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie