Skocz do zawartości

Ważne !!! Akcja BORATYNKA DLA MINISTRA MERTY"

Khorne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W związku z rozmowami w radiu Z, na forum PS powstał pomysł zorganizowania akcji o kryptonimie Boratynka dla ministra Merty" zachęcam do wzięcia udziału w akcji link do tematu:)
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=69997&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
  • Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Idąc za ciosem, jakim była dyskusja na temat poszukiwań w radiu Zet i innych mediach, zakiełkowała wśród Poszukiwaczy myśl o zorganizowaniu akcji medialnej, która by zwróciła uwagę rządzących jak i zwykłych obywateli na nasze problemy.
Były juz listy i konferencje ale trafiły one niejako w próżnię.
Pierwotnym pomysłem było wysyłanie listownych zgłoszeń o znalezieniu zabytku jakim jest boratynka, na ręce ministra Merty.
Uważam jednak, że efekt może być niezauważalny, a nawet szkodliwy dla nadawców na kopertach.
Pomyślałem, że praktyczniejszym pomysłem będzie zebranie dużej ilości Szelągów Jana Kazimierza oratynek" w ilości np. taczki ogrodowej.
Taką taczkę pomalowaną na złoto wraz z zawartością i petycją przekazalibyśmy Generalnemu Konserwatorowi Zabytków Tomaszowi Mercie.
Oczywiście pod czujnym okiem mediów i Poszukiwaczy !!!
Boratynki trzeba by w jakiś sposób zebrać i przetransportować do Warszawy.
Należny tez sporządzić jakieś mądre pismo.
Taczki już mamy Fajnie
Co wy na to ?
Napisano
wszystko na razie w zalążku ale Akcja ma duże szanse powodzenia. Postaram się informować na bieżąco o przebiegu.
No i zasadniczo mam nadzieje że i koledzy z forum odkrywcy dołączą się do akcji.
Napisano
Witam
Na forum Ps przeniosłem temat do działu MEDIA gdzie nie ma obowiązku logowania. W tej chwili będzie widoczny dla wszystkich. Myślę, że w słusznej sprawie warto sie zjednoczyć.
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=69997

Pozdrawiam
FDJ
Napisano
Emeryt wita! Mam 1400 zet emerytury.W przeliczeniu na boratynki ile to będzie ?Mogę panu ministrowi dołożyć do jego skromnych apanaży ,może to go zmobilizuje do zwiększonego wysiłku umysłowego stosownie do zajmowanego stanowiska...
Napisano
Wspaniały pomysł. Może się w końcu zjednoczymy.
Boratynki nie dam bo w moich stronach nie występują. Ale amunicji kal 20 - 240 mm. to mogę dać na tony. Tego to jest do oporu i nie potrzeba wykrywki. Zrzutowiska.
Napisano
Koledzy
Zbieramy tylko boratynki ewentualnie dojdą jeszcze fenisie i kopiejki ŻADNYCH złomów, łusek itp
Nie wysyłamy sami a organizujemy ogólnopolska zbiórkę monet które zostaną oficjalnie przekazane panu ministrowi.
Wkrótce powstanie strona poświęcona tylko tej akcji.
Proponuje aby także z tego forum wyznaczyć osoby które skoordynują akcję i zaczną zbiórkę.
Musimy się w końcu zjednoczyć, walczymy przecież w sprawie która dotyczy nas wszystkich.
Napisano
Witam!

Mogę rozgłosić akcję w Radomiu wśród znajomych a także w Lublinie gdyż tam studiuję, mogę się także zająć zbiórką monetek w tym terenie i następnie podrzucić je do wawy

Pozdrawiam
Napisano
czekam z niecierpliwością o kontakt-adres gdzie takie boratynki i kopiejki można podesłać... a skoro w sejmie można podpisywać sie obiema rękami to i ja podpisuję się pod tym projektem wszystkimi czterema kończynami ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie