Khorne Napisano 27 Październik 2009 Autor Napisano 27 Październik 2009 W związku z rozmowami w radiu Z, na forum PS powstał pomysł zorganizowania akcji o kryptonimie Boratynka dla ministra Merty" zachęcam do wzięcia udziału w akcji link do tematu:)http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=69997&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Ravfal Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 To moze jeszcze za ciosem Łuska dla ministra Kwiatkowskiego"
woytas Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Fantastyczna sprawa!ale...aby zobaczyc oso bangla trzeba sie zalogowac na P.S. ...Watek powinien isc do kosza.
tomala_kikol Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Khorne wklej treść z forum PS... Nie będę się logował gdzie popadnie. Pozdro
Khorne Napisano 27 Październik 2009 Autor Napisano 27 Październik 2009 Idąc za ciosem, jakim była dyskusja na temat poszukiwań w radiu Zet i innych mediach, zakiełkowała wśród Poszukiwaczy myśl o zorganizowaniu akcji medialnej, która by zwróciła uwagę rządzących jak i zwykłych obywateli na nasze problemy.Były juz listy i konferencje ale trafiły one niejako w próżnię.Pierwotnym pomysłem było wysyłanie listownych zgłoszeń o znalezieniu zabytku jakim jest boratynka, na ręce ministra Merty.Uważam jednak, że efekt może być niezauważalny, a nawet szkodliwy dla nadawców na kopertach.Pomyślałem, że praktyczniejszym pomysłem będzie zebranie dużej ilości Szelągów Jana Kazimierza oratynek" w ilości np. taczki ogrodowej.Taką taczkę pomalowaną na złoto wraz z zawartością i petycją przekazalibyśmy Generalnemu Konserwatorowi Zabytków Tomaszowi Mercie.Oczywiście pod czujnym okiem mediów i Poszukiwaczy !!!Boratynki trzeba by w jakiś sposób zebrać i przetransportować do Warszawy.Należny tez sporządzić jakieś mądre pismo.Taczki już mamy FajnieCo wy na to ?
Khorne Napisano 27 Październik 2009 Autor Napisano 27 Październik 2009 wszystko na razie w zalążku ale Akcja ma duże szanse powodzenia. Postaram się informować na bieżąco o przebiegu.No i zasadniczo mam nadzieje że i koledzy z forum odkrywcy dołączą się do akcji.
woytas Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Policjanci wysylali widelce do MSWiA...
tyfus Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 mam chyba z 10 boratynek - totalne strucle :)oddam je w słusznej sprawie :)
FDJ Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 WitamNa forum Ps przeniosłem temat do działu MEDIA gdzie nie ma obowiązku logowania. W tej chwili będzie widoczny dla wszystkich. Myślę, że w słusznej sprawie warto sie zjednoczyć.http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=69997PozdrawiamFDJ
emeryt Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Emeryt wita! Mam 1400 zet emerytury.W przeliczeniu na boratynki ile to będzie ?Mogę panu ministrowi dołożyć do jego skromnych apanaży ,może to go zmobilizuje do zwiększonego wysiłku umysłowego stosownie do zajmowanego stanowiska...
stg1971 Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 co za rozbój w biały dzień,boratynkę ,chętnie podeślę jakiś pocisk z parabelki 9 mm.
traper6 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Wspaniały pomysł. Może się w końcu zjednoczymy.Boratynki nie dam bo w moich stronach nie występują. Ale amunicji kal 20 - 240 mm. to mogę dać na tony. Tego to jest do oporu i nie potrzeba wykrywki. Zrzutowiska.
Gniewkos Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Wyślę dwie jedną w twoim imieniu jeżeli sobie tego życzysz naturalnie!pozdro!
mihura Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Niech każdy wyłoży co może,przecież wszystko co z ziemi to skarb.pzdr.ps.A pomysł niczego sobie.
8total4 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 ..i jednoczesnie stanie się rekordem w rządowym archiwum??
matrix14xxx Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 w moich stronach boratynki to sporadyczne znalezisko,ale garść fenisi mogę dorzucić
Khorne Napisano 28 Październik 2009 Autor Napisano 28 Październik 2009 Koledzy Zbieramy tylko boratynki ewentualnie dojdą jeszcze fenisie i kopiejki ŻADNYCH złomów, łusek itp Nie wysyłamy sami a organizujemy ogólnopolska zbiórkę monet które zostaną oficjalnie przekazane panu ministrowi.Wkrótce powstanie strona poświęcona tylko tej akcji.Proponuje aby także z tego forum wyznaczyć osoby które skoordynują akcję i zaczną zbiórkę. Musimy się w końcu zjednoczyć, walczymy przecież w sprawie która dotyczy nas wszystkich.
Hansdekawka Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 http://www.monetadlaministra.pl/
Ralfi75 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Jestem za! Służę swoimi boratynkami i parę kopiejek też się znajdzie.Falsy też pójdą niech mają.
zabi Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Witam!Mogę rozgłosić akcję w Radomiu wśród znajomych a także w Lublinie gdyż tam studiuję, mogę się także zająć zbiórką monetek w tym terenie i następnie podrzucić je do wawyPozdrawiam
szczurek_1979 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 czekam z niecierpliwością o kontakt-adres gdzie takie boratynki i kopiejki można podesłać... a skoro w sejmie można podpisywać sie obiema rękami to i ja podpisuję się pod tym projektem wszystkimi czterema kończynami ;-)
liconek Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 z chęcią wielką wyślę garść boratynek (i fenigów ewentualnie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.