Skocz do zawartości

Chciał wywołać powstanie przeciwko Tuskowi

axelxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie samochód w rękach pijanego kierowcy jest bronią 100 albo 1000 razy większą niż ta kupka zardzewniałego złomu, podejrzewam że dla tych panów którzy tylko wykonywali swoją robotę też, dlatego pozostaje tylko czekać na grupę mądrych polityków którzy po prostu ustalą mądre prawo.

Tak, tylko że za to gówno i cała robotę przy tym zapłaci podatnik ,czyli my .Policja ma za mało ludzi sprawy w sądach leżą latami ,a wszystko przez prawo które zajmuje się pierdołami .Jeśli policja miała by więcej uprawnień i nacisk na to aby w swojej służbie poza przepisami używała również zdrowego rozsądku to myślę że takich spraw było by dużo mniej .Lecz dąży się do tego aby policjant poza strefą gdzie ma tylko wbite przepisy nie korzystał z innych części mózgu .Broń boże nie jestem sympatykiem , mam tylko jakieś takie dziwne odczucie .Pozdro...

Mam poważne pytanie, za które tych rzeczy, można być oskarżonym o posiadanie broni i amunicji:

wystrzelona łuska,
bagnet,
klamra od paska,
saperka,
guzik,
menażka,
złożone naboje z pocisku i wystrzelonej łuski,
komora nabojowa od Mosina,
element zamka od Mannlichera,
chełm bojowy piechoty,
skorupa granatu zaczepnego,

Wszystko pozbawione cech bojowych, puste,
powaga, nie wierzę zeby za łuskę dostać art. z KK

dzięki.

generalnie tak,zamek i komora istotne części broni,ale jeden kolekcjoner ze śląska wygrał sprawę w sądzie i oddali mu zamki i części broni,były skorodowane,więc różnie może być,ale znam przypadek że chłopiec posiadał łuski nie zbite spłonki ,w czasie badania nie odpaliły ale jest zarzut,spłonki legalnie można nabyć w sklepie do broni CP.z prochem jest jak z trotylem,zabronione,to jest jak z autem pojazd możesz posiadać ale zatankować nie można,dziura prawna.

Jakie są szanse żeby zalegalizować kolekcję - wystąpić o pozwolenie na posiadanie roni i amunicji" do celów kolekcjonerskich - militarka z I i II wojny. Czy słyszeliście o takim precedensie, czy komuś się to już kiedyś udało? Jakie kroki prawne poczynić?

pzdr.

a masz do tego podstawy?
udokumentowane pochodzenie przedmiotów które chcesz rejestrować np. broni (plus widoczne numery)... ?
wszystko pisze w ustawie i w tematach o broni strzeleckiej..
forum to nie jest doradztwo prawne, wiec nie oczekuj ze ktos bedzie w stanie odpowiedzieć w 100% trafnie.
pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie