sp4tkl Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Cześć Klemens Forel-chcesz więcej fot - bierz żubra i przyjedź! pozd.Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku89 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 O jednym się w tym wątku raczej nie mówi, a rzecz to ważna:Przebierańcy ze strony niemieckiej (bo były też normalne profesjonalne grupy) mieli wypożyczone całe umundurowanie i wyposażenie od Pana Frankowskiego z Mundurów Historycznych!W zestaw wchodziły I wojenne mausery, plastikowe hełmy, pasy DDR, ładownice przerabiane z mosinowskich, bluzy mundurowe bez haków itd... Świadczy to tylko o podejściu do rekonstrukcji tej firmy...Proszę odróżnić od siebie Rekonstruktorów i przebierańców a nie pakować ich do jednego worka! A tak się złożyło że oni przykówali uwagę reporterów a profesjonaliści zostawali na 2 planie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 PANOWIE !!!!!!!!!!!!!!!A możecie już przestać??????????????Następnym razem trzeba się wziąć i zrobić tą imprezę porządnie. I koniec tematu, bo nudno się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TPMM Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam wszystkich.Tak, wypada mi się przyznać w imieniu swoim i Grupy, że nie byliśmy należycie przygotowani do rekonstrukcji, ba, nawet bardzo kiepsko. Że brak nam w tym doświadczenia? Zdecydowanie tak!Dlatego też liczyliśmy się w pełni z tym, że bardziej doświadczeni od nas będą stale poprawiać i dawać nam praktyczne porady. Tak też się stało, niektórzy z Rekonstruktorów zajęli się nami, próbując nas doprowadzić do porządku". Widać nie każdy zapomniał, że kiedyś zaczynał.Bardzo Wam za to dziękujemy!Powyżej, w dyskusji ktoś napisał, że rekonstruktorów jest zbyt mało w stosunku do ilości imprez. Jeśli tak będziecie traktować owych", to nie liczcie na nagły wzrost ilości ochotników.Z wyrazami szacunku, TPMM____________________________________________________________Na prośbę Autora wątek został wyedytowany. Choć mam mieszane uczucia...PozdrawiamYetiPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 18:13 09-09-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
full_flavor Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 WitamDo kolegi soli - zwracam honor, faktycznie było paru rekonstruktorów strony niemieckiej których umundurowanie i ekwipunek nie budził zastrzeżeń :-)Odpowiedz jednak sobie na pytania czy warto było wysiadać z busa? Czy swoim udziałem podnieśliście poziom widowiska? Z jednym Kamilu mogę się zgodzić. Pierwsze inscenizacje bitwy pod Nowogrodem organizowane przez kolegów z Łomży pozostawiały dużo, bardzo dużo do życzenia, jednakże Oni od tego czasu zrobili duży krok do przodu zarówno pod względem organizacyjnym jak i rekonstrukcyjnym w przeciwieństwie do innych pseudo- rekonstruktorów z okolic Łomży.I małe zapytanie - jaka choroba trawi Twój organizm (czytaj głowę i ręce), że nie jesteś w stanie odpruć przed widowiskiem patek i zdjąć odznaki? Jeżeli jest to zwykłe lenistwo proponuję pomoc: własnoręcznie odpruję, zdejmę, przechowam, przyszyję, założę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Czytam waszą dyskusję i nie mogę wyjść z podziwu. Wszystko cudnie, tylko że mieszacie dwa różne tematy. O doktorze Burskim, czy jeszcze jakimś innym można porozmawiać w innym wątku, żeby zachować jako taki porządek prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
full_flavor Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Panie POLONIKUSA od kiedy Łotwa leży na Podlasiu? Ma Pan głowę nabitą frazesami i mitami na temat obrony odcinka Wizny. Proponuję wyrzucić do kosza publikację Kosztyły, napić się zimnej wody i spokojnie zaczekać na publikację książki Wesołowskiego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 a ja proponuje wszystkim Panom spacer i ostudzenie rozpalonych glow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 A tu cie boli full_flavor odznaka i patki no to odpowiem ci że to nie lenistwo a brak czasu bo jak byś brał udział w rekonstrukcji to byś wiedział że dojechałem dosłownie 3 min przed rekonstrukcją i jeszcze w okopie się ubierałem ale przecież nie ma się do czego przy.. to trzeba do odznaki, wiesz co naprawdę żenada ,żenada .No ale nic straconego koledzy teraz czas na was za tydzień Nowogród będziecie mieli się jak pokazać .Zobaczymy rekonstrukcję na miarę najlepszych i bez żadnych uchybień .Tylko pamiętajcie że teraz musicie być lepsi ....wielki brat patrzy pożyjemy zobaczymy pozdrawiam Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 a może porównamy uchybienia moje z Wizny i wasze z 2008 z Nowogrodu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
full_flavor Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Ja nie muszę - nie jestem organizatorem :-)ale zapraszam na marsz. Z soboty na niedzielę piechotką pokonamy odcinek Łomża - Zambrów. Przyjedź, zobaczysz jak powinna wyglądać prawdziwa rekonstrukcja, może skusisz się i weźmiesz udział?Ha ha to na hr. Kamila publika czekała całe 20 minut - tu pokazaliście brak szacunku do zaproszonej widowni. Parcie na szkiełko odbiera Wam resztki zdrowego rozsądku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczor Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Panowie – opamiętajcie się!„Czy musiało do tego dojść, Tak musiało, skoro doszło”KuczorGRH „GIEERHA” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desertstone Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Panowie, po prowadzonej tu dyskusji widzę ze jesteście bardzo wrażliwi, więc powiem po wojskowemu :PIERDO....NIJCIE SOBIE BARANKA I WIĘCEJ SIE TU NIE LOGUJCIE ( dotyczy to tych spod znaku ja wiem lepiej a nawet jeżeli nie to i tak Ci dowalę") Cześć , czołem ,czapka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 jak chcesz to pokaż może swoje umundurowanie porównamy i zobaczymy jak dane grupy są umundurowane ."Kamilo----->Zapraszam na Bzurę. Możemy porównać. Jak sobie wujenka winszuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Panowie, myślę że czas pomyśleć nie tylko o tym co na sobie nosimy, ale i dlaczego to nosimy. Tym co jeszcze czegoś brakuje, życzę nadrobienia braków, koszerom tego, aby znaleźli czas, aby uczyć i wspierać młodszych i mniej doświadczonych. Działania pozytywne są bowiem bardziej twórcze niż negatywna, choć słuszna krytyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Proszę o oświecenie w temacie wypożyczenia sprzętu pancernego. Właściciel robi to usługowo za kasę czy to jakaś działalność non profit? Jeżeli to biznes to uczciwość wobec zleceniodawcy nakazywałaby przygotować sprzęt. Drobiazg do którego jeszcze nikt w tym wątku się nie przyczepił to krzyż na transporterze. Jakie dodatkowe koszty poniósłby właściciel sprzętu przemalowując krzyże na jednolity biały kolor (jeżeli wziął za wypożyczenie pieniądze)? Ktoś w czasie inscenizacji zamaskował boczne gałązkami brzozy więc nie rzucało się to w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 oznakowanie sd.kfz 251 nie wystepujące w 1939/krzyże/."zwróciłem na to uwagę ale widocznie w gąszczu dyskusji umknęło,z tego co widzialem to jeden mial z jednej strony zamaskowany krzyż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 To załoga zamaskowała krzyże przed rekonstrukcją :0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Że to załoga zrobiła maskowanie to się domyślałem ale co z kasą, pożycza to profesjonalista" czy nie? Kto sobie robi eklamę" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Jeszcze jedno, jak mam coś wynieść z tego wątku, który z tych dwóch kolegów ma odpowiednią do września kantynę (menażka, pasek mocujący menażkę, pojemnik na wodę, nosidło pojemnika, pokrowiec na pojemnik)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Ten po prawej stronie ma zupełnie nie adekwatną do odtwarzanego okresu manierkę (typu „kokos”) – one pojawiły się później, do tego ma dobrą menażkę, ale fatalny do niej trok.Kolega po prawej stronie ma złą menażkę, trok też nie najpiękniejszy, za to manierkę ma już lepszą, ale bez kubeczka. Tylko ten filcowy pokrowiec jakiś dziwny… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_Macragge Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Szczerze? To niestety żaden. Zestaw z prawej ma manierkę typu kokos", kompletnie nie pasującą na Wrzesień 39 oraz dziwacznie zawieszoną puszkę na maskę. Lewa część fotki - odwrotne zaczepienie menażki (swoją drogą, powojennej i nawet nie przemalowanej...) i manierki (zdekompletowanej i z jakimś dziwnym łatanym (?) późnowojennym pokrowcem) na chlebaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 a jak ten kolega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 ewentualnie ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 była jeszcze i taka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.