Klemens Forel Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2009 Faktycznie nie zwróciłem uwagi ta sama firma.A motocykl Stock na wał kardana 200tka kto go produkował chyba też jakaś niemiecka fabryka....I co to za kosz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 STOCK Motorrad AG była jedną z ponad STU wytwórni motocykli, jakie egzystowały w latach dwudziestych w granicach Berlina. Wcześniej produkowała tylko maszyny rolnicze, a najbardziej znane były pługi z silnikiem (Stock-Motorpflug AG).Motocykle z napędem na wał były produkowane w latach 1928-1933 w trzech wersjach silnikowych 200, 250 i 300cm. Silniki były zblokowane z trzystopniową skrzynią biegów a napęd przenoszony był wałem. Całość umieszczona w podwójnej ramie rurowej ze sztywnym tyłem i przednim zawieszeniem trapezowym amortyzowanym ćwierćeliptycznym resorem piórowym.Przyczepki to już nie moja działka.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Przód wózka typu zeppelin" był stosowany przez różne firmy. W zasadzie przed- i wojenny wózek Steib powinien mieć z przodu, tam gdzie schodzą się płaty poszycia, znaczek - okręg+kilka płatków tworzących coś w rodzaju kwiatu ze skośnym (od dołu do góry) napisem Steib" w środku. Powojenne już tych płatków chyba nie miały.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2009 Tornax ciekawa firma ale bardziej jestem ciekaw co to za rejestracja moze sie tak uchowała z Ost Prusien?Ale stan super restauracja by tylko zniszczyła klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2009 Ze znanego serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2009 Zazwyczaj trafiają sie chyba wieksze pojemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Większe pojemności już się nie trafiają (prawie). Teraz wychodzi to na co kilka-kilkanaście lat temu nikt nie chciał patrzeć, czyli dwusuwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester/Fidest Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 moje 3 grosze:junak mój w trakcie remontu, dkw sb350 + simsonek sr2 trzeba wychodzic u własciciela, Bulik niestety musiałem sprzedac, Skoda silnik komplet sprawny w sumie do wychodzenia u własciciela, 2 sztuki namier na Biuck'a raczej jakis kolekcjoner raczej jakishttp://www.4shared.com/file/124152376/78258ec8/zomy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Wnętrze typowej wielkopolskiej stodoły, pełno i bogato ;)Niestety" wszystkie powojenne [ naliczyłem ponad 40 szt]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 Ruska wersja DKW RT 125 trochę grubiej i trochę cieżej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gothic72 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 rok 1997-1998 wyszedł Sokół 600 w Lęborku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Wyglada na to,że ten sokół był do końca używany(czytaj katowany w terenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Taki polski podstodolnik, a właściwie stodolnik lekko jadowity :) Dla nie wtajemniczonych, WSK M06 z 1957 r w stanie oryginalnym, znaleziona miesiąc temu na podlaskiej wsi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 z dzisiaj...a pochwalę się :) nie ze stodoły czy strychu ale lasu... a dokładnie z parku narodowego. Wygrzebał sobie jamkę i leżał cichutko w środku lasu, ktoś pozbawił go silnika i kół, resztę części rozrzucił wokół. Trochę się natargałem do samochodu ale teraz poleży oparty o moją jabłonkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2009 Takiego czorta zerwał bym chętnie z pod stodoły;)Pewnie każdy wie co to jest.....Widok pomażyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2009 Trochę ten podstodolniak czarnobylskiego promieniowania wchłoną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Ja trafiłem kilka lat temu takiego wynalazka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Nie dało się go wtedy kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Bo gość nie chciał sprzedać, tylko zamienić za Wueskę na chodzie.Nie musiała mieć papieru, ani lakieru, warunek był jeden : NA CHODZIE!!!" i szlus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Po kilku latach przypomniałem sobie o sierocie w stodole.Pojechałem.Stała zapłakana, zapomniana , osamotniona.Cóż było robić???Przywiozłem do siebie.Co prawda nie wiem po co , ale przywiozłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 A i takiego czorta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 ...wyrwało się.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 @Krzysiu,to se ne wrat`i :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2009 Catedro to jakoś Sokoło podobne znalezisko czy to jakis angol.... ale raczej to pierwsze;)Ale te grzybki" chyba juz są pod ścisłą ochronną.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 A tak - to se ne vrati, pane Havranek.To jak najbardziej rasowy Sokół 600 i do tego z pierwszej serii. Oczywiście miał kilka wymienionych elementów na niemieckie, dlatego dziwnie trochę wygląda.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.