Swiety82 Napisano 22 Maj 2009 Autor Share Napisano 22 Maj 2009 Czytając zapowiedzi gwałtownych burz w Polsce, rażony ciekawością zajrzałem na stronkę ilustrującą ilość i miejsce burz w czasie aktualnym w Polsce i co? O 2 nad ranem wykres poraził skupiskiem wyładowań w okolicach trójmiasta i Helu, tak żółtej i pomarańczowej" mapki z piorunami jeszcze nie widziałem... Faktycznie tak u was waliło?http://www.gdziejestburza.plPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 19:38 26-05-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 SwiętyPodaj adres tej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Adres strony jest na screenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Dzisiaj u mnie był po prostu jeden trzask, jedno przestawało grzmieć, a zaczynało kolejne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 We Władysławowie spłonął kuter mojego kolegi prawdopodobnie pier....go piorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Powoli się zaczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 To już wiem gdzie mieszkasz hehe:-))) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 U Mnie też jakby cisza przed burzą,ale chyba nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Właśnie się rozeszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Właśnie na Zet-ce zapoiadali front burzowy na zachodzie Polski dziś w nocy.Nie zapomnij wyłączyć kompa,bo może się jeszcze przydać :-))) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Znajomy dziś opowiadał, że po mieście jeździł samochód i nawoływał z megafonu aby schować auta bo ma być duży grad... sam nie wiem czy to jakieś straszenie ludności, manewry czy żarty... niemniej obserwuję ruchy burz w Polsce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Się zaczyna.ZDROW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Coś wisi w powietrzu,chmury tak czarne,że ledwo je widać:-) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Kilka lat temu w Brzegu :) Mam tego więcej z balkonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Super wyszła Ci ta fota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Super fotka! Chyba jakiś profesjonalny aparat z naświetlaniem masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Statyw + odpowiednio długi czas naświetlania, spokojnie cyfrą to zrobisz na manualnych ustawieniach czas 20sekund w górę do 30 sekund lub czas B i trzymasz dłużej migawkę jak chcesz, oczywiście nie czekamy na błyski tylko robimy zdjęcie za zdjęciem, aż wskoczy błysk i coś takiego nam wyjdziepozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 I się zaczęło,i zapowiada się ciekawie.Nad Żarami burza na całego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Ja u siebie mam świetny widok z okna, nawet opary Kronopolu widzę bardzo wyraźnie :)Akurat burze nas mijają bokiem w większości, pomorze i zachód najbardziej dostaje. Ale z daleka widok świetny...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 23:06 26-05-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 te opary to Ja nie tylko widzę ale i czuję wyrażnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Już mam zakupione trzy browarki urzowe". Jak tylko pierwszy piorun da o sobie znać, już jestem na balkonie i podziwiam siłę z którą człowiek ma wielki problem. Przeżyłem już niejedną dobrą burzę w terenie, nieraz też miałem pełno w galotach"(jak to się mówi),i dlatego uważam burzę z piorunami(oby dobrymi, nie czyniącymi krzywdy !!!) za super ciekawe i ekstremalnie niebezpieczne wydarzenie.Widziałem i współczułem ludziom z wypalonych domów od uderzenia pioruna, dosłownie straszna sprawa.Zawsze kiedy widzę rozbłysk błyskawicy, proszę Boga, by nie było to w dom i człowieka.U nas w Grudziądzu na razie spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 na G slasku tez narazie spokoj - tylko duchota jakas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Ufff, powoli przechodzi. Wszystko z Niemiec idzie do nas, a potem na pomorze i dalej na północ... już od kilku dni to obserwuję na stronce.Jednak największe burze przeżyłem na wschodzie-rejony woj. Lubelskiego. Nasze burze to przy tym takie większe wichurki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 http://www.pogodynka.pl/produkty/safir.gifCo 10 min należy odświeżyć , jeszcze nigdy mnie nie zawiodła , co do burzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 Dziś znów było ostro,wycieraczki ledwo nadążały.Krótko ale solidnie.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.