Skocz do zawartości

jak legalnie pozbyc sie broni?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam . jak w temacie. jak to zrobic zeby nie miec zadnych nieprzyjemnosci? wiadomo ze czasem niechcacy mozna znalezc takie zelastwo . gdzie mozna oddac takie fanty ? prosze o rozsadne odpowiedzi.
Napisano
Ja gdybym chciał się pozbyć broni bez żadnych nieprzyjemności to po prostu wyrzuciłbym ją do jakiegoś zbiornika wodnego lub gdziekolwiek aby tylko nie mieć tego w domu.
A pytanie Kolegi jest o tyle dziwne,że z tego co wiem taką znalezioną broń należy natychmiast zdać na policję.
Napisano
no niby tak ale... czasem mozna spotkac naprawde ciekawy eksponat ktorego zostawienie w lesie to dla nas ,,przestepstwo,, . fakt ze na policje to raczej nie tak ale... no sam nie wiem . gdzie jeszcze mozna zdac takie rzeczy?
Napisano
Oczywiście żadna policja i takie tam służby. Polecam muzea ale wyłacznie prywatne. Zgodnie z przepisami nie muszą dokumentować pochodzenia eksponatów. Natomiast muzea państwowe i samorządowe muszą. Taka luka w prawie. Tym razem na korzyść prywatnej inicjatywy.
Napisano
najbliższe muzeum regionalne.. oni zapiszą ze sami znalezli w lesie albo oparte o drzwi muzeum. i bedą mieli w zbiorach.
Napisano
oddaj matce ziemi bo jak pójdziesz z tym na psiarnie to za kilka dni rano będziesz miał gości i zapewniam cię nie będzie to miła wizyta wiem po przykładzie znajomego
Napisano
to radek 98k wypalil:) a czy w takich prywatnych muzeach mozna dostac jakas gwarancje ze nie dostanie to nog i nie pojdzie gdzies np. do niemiec? czy napewno zostanie to tam gdzie oddam?
Napisano
Do niemiec? Raczej nie wezmą jakiegoś tam wykopka, oni mają lepsze fanty w swoich magazynach stany mint! Raczej nie zawracają sobie głowy gównem z ziemi!
Napisano
Janusz102 ,a tak czysto z ciekawosci zapytam a jaka bron masz namysli ? Wiesz bron ,broni nie rowna . Jest bron tzw chwast pospolity ale sa tez i prawdziwe perelki ,okazy.
Nad jakim sprzetem masz watpliwosci i w jakim stanie ona jest ? Nie wiem czy warto cokolwiek niesc z tego typu przedmiotow na policje ,beda tony papierkow ,ciagania po komendach ,zeznania ,protokoly...
Napisano
Oddać do muzeum jako depozyt.Nadal pozostaje się właścicielem broni ale nie jej posiadaczem.To tak jak właściciel samochodu
bez prawa jazdy.
Napisano
@ radek 98k
Radku z wielką uwagą czytam twoje interesujące i jakże zajmujące wpisy. Ale po pewnym czasie dostałem ostrzeżenie od własnego komputera. Na ekranie wyswietlił mi się napis o następującej treści:

Jeżeli jeszcze raz mi każesz wyświetlać takie bzdury, to walnę ci taką "zawiechę że do odblokowania mnie będzie ci potrzebny magik, lub egzorcysta, a nie informatyk."

Więc proszę, zlituj się..........
Napisano
Ja proponuję radka98k (tak jak kiedyś śp. Hanuszczaka) na moderatora wszystkich działów forum. On to jednak ma wszechstronną, głeboką wiedzę. Pomaga nowicjuszom i tak naprawdę on jest podstawą egzystencji tego forum. radek98=forum ODKRYWCY:-). Niech on będzie szefem wszystkich szefów. Wpisujcie poparcie dla jego kandydatury. :-)

PS. a może by tak radek98k z Kononowiczem do Parlamentu UE?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie