janusz102 Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 witam . jak w temacie. jak to zrobic zeby nie miec zadnych nieprzyjemnosci? wiadomo ze czasem niechcacy mozna znalezc takie zelastwo . gdzie mozna oddac takie fanty ? prosze o rozsadne odpowiedzi.
Kamikadze Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Ja gdybym chciał się pozbyć broni bez żadnych nieprzyjemności to po prostu wyrzuciłbym ją do jakiegoś zbiornika wodnego lub gdziekolwiek aby tylko nie mieć tego w domu.A pytanie Kolegi jest o tyle dziwne,że z tego co wiem taką znalezioną broń należy natychmiast zdać na policję.
vis1939 Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Oddaj matce ziemi,chyba że lubisz sobie dupsko zawracać i policji dać powód do przetrzepania ci chałupy.
janusz102 Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 no niby tak ale... czasem mozna spotkac naprawde ciekawy eksponat ktorego zostawienie w lesie to dla nas ,,przestepstwo,, . fakt ze na policje to raczej nie tak ale... no sam nie wiem . gdzie jeszcze mozna zdac takie rzeczy?
zancus Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Oczywiście żadna policja i takie tam służby. Polecam muzea ale wyłacznie prywatne. Zgodnie z przepisami nie muszą dokumentować pochodzenia eksponatów. Natomiast muzea państwowe i samorządowe muszą. Taka luka w prawie. Tym razem na korzyść prywatnej inicjatywy.
okejos Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 najbliższe muzeum regionalne.. oni zapiszą ze sami znalezli w lesie albo oparte o drzwi muzeum. i bedą mieli w zbiorach.
Modelarz91 Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 oddaj matce ziemi bo jak pójdziesz z tym na psiarnie to za kilka dni rano będziesz miał gości i zapewniam cię nie będzie to miła wizyta wiem po przykładzie znajomego
janusz102 Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 to radek 98k wypalil:) a czy w takich prywatnych muzeach mozna dostac jakas gwarancje ze nie dostanie to nog i nie pojdzie gdzies np. do niemiec? czy napewno zostanie to tam gdzie oddam?
regers Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Do niemiec? Raczej nie wezmą jakiegoś tam wykopka, oni mają lepsze fanty w swoich magazynach stany mint! Raczej nie zawracają sobie głowy gównem z ziemi!
AKMS Napisano 7 Maj 2009 Napisano 7 Maj 2009 Się czepiacie - Radek zawsze tak robił i nigdy nie miał nieprzyjemności, hehe.
pik78 Napisano 7 Maj 2009 Napisano 7 Maj 2009 Janusz102 ,a tak czysto z ciekawosci zapytam a jaka bron masz namysli ? Wiesz bron ,broni nie rowna . Jest bron tzw chwast pospolity ale sa tez i prawdziwe perelki ,okazy. Nad jakim sprzetem masz watpliwosci i w jakim stanie ona jest ? Nie wiem czy warto cokolwiek niesc z tego typu przedmiotow na policje ,beda tony papierkow ,ciagania po komendach ,zeznania ,protokoly...
GzesioB Napisano 7 Maj 2009 Napisano 7 Maj 2009 Oddać do muzeum jako depozyt.Nadal pozostaje się właścicielem broni ale nie jej posiadaczem.To tak jak właściciel samochodubez prawa jazdy.
kindzal Napisano 7 Maj 2009 Napisano 7 Maj 2009 Podrzuć komuś z kim masz zatargi i zadzwoń gdzie trzeba.
traper6 Napisano 8 Maj 2009 Napisano 8 Maj 2009 @ radek 98kRadku z wielką uwagą czytam twoje interesujące i jakże zajmujące wpisy. Ale po pewnym czasie dostałem ostrzeżenie od własnego komputera. Na ekranie wyswietlił mi się napis o następującej treści: Jeżeli jeszcze raz mi każesz wyświetlać takie bzdury, to walnę ci taką "zawiechę że do odblokowania mnie będzie ci potrzebny magik, lub egzorcysta, a nie informatyk." Więc proszę, zlituj się..........
gwiazda1010 Napisano 8 Maj 2009 Napisano 8 Maj 2009 Ja proponuję radka98k (tak jak kiedyś śp. Hanuszczaka) na moderatora wszystkich działów forum. On to jednak ma wszechstronną, głeboką wiedzę. Pomaga nowicjuszom i tak naprawdę on jest podstawą egzystencji tego forum. radek98=forum ODKRYWCY:-). Niech on będzie szefem wszystkich szefów. Wpisujcie poparcie dla jego kandydatury. :-)PS. a może by tak radek98k z Kononowiczem do Parlamentu UE?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.