Skocz do zawartości

Google Earth zdjęcia okopów

SMYQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam
Ta ciemna okrągła kropka co to może być?... dodam, że na mapach niema zaznaczonego żadnego stawu oczka itp, może to lej po bombie?

• Odpowiedzi 542
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
fiodor 82 , to są okopy byłem tam , obok miejscowość P i S ,jest i obok parku , uważaj na miny taka moja dobra rada , jak masz chęć to możemy tam się wybrać mieszkam niedaleko
Napisano
Eskewu" ten okrąg to znak że tam jest bardziej zasobna w wodę ziemia..a powodów może być kilka..Lej po bombie i następnie zasypane bo to ziemia rolna..więc roślinność lepiej rośnie..a obok jest widoczna ziemia piaszczysta i roślinność uboga prawie jej nie ma..
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Hanys - 100% racji.
Sprawdzajcie teren w różnych programach i stronach. Przecież na mapach będzie widać, ze to rów z wodą.
Napisano

Witam. Mam pytanie odnośnie obiektów zaznaczonych na obrazku. Dodam, że w terenie nie ma w tych miejscach żadnych budowli. Co to mogło być? Cyfry dodane dla ułatwienia w razie ewentualnej odpowiedzi:) Z gory dziękuję.

Napisano
MichalW - to nie okopy.

Dydek - być może składy amunicji i strzelnica. Ale to tylko luźne skojarzenie.
W terenie coś powinno być widoczne, bo ślady są wyraźne.

Generalnie w tym trybie Geoportalu nie widziałem okopów, chyba za mała rozdzielczość.
Napisano

Również myślałem o strzelnicy, dzięki.
A co do okopów w tym trybie Geoportalu to są doskonale widoczne, nawet te, które ciężko zobaczyć w terenie bo są prawie całkowicie zasypane. Przykład na zdjęciu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie