danieloff Napisano 1 Lipiec 2009 Share Napisano 1 Lipiec 2009 Dzięki za zdjęcie megakuricy"! Pasuje do wątku jako kwoka dla moich kuriczek, ha, ha:-) Prawdopodobnie ta wielka wycięta z blachy kurica" była dekoracją bramy, szlabanu, wejścia do namiotu czy ziemianki sztabowej. Aby żołnierze nie nudzili się na poligonie czasami otrzymywali zadanie upiększania" terenu, np. wyłożenia mozaiki" z połamanych talerzy i szyszek, aby szarża wizytująca obozowisko mogła nacieszyć tym oko;-) Innym pomysłem, jaki przychodzi mi do głowy to szablon do malowania konturu orła, albo środkowa część powstała z wycięcia szablonu. Trzeba by przymierzyć, czy orzeł zgadza się np. z wymiarami orłów malowanych na czołgach. Ale to tylko moja nieśmiała hipoteza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Lipiec 2009 Share Napisano 1 Lipiec 2009 Kuricę" wycięli źle - skrzydła są różne, brakuje także jednej nogi. Prawdopodobnie orzeł nie wyszedł więc został złożony w kostkę i rzucony w krzaki. Na blasze znajdują się ołówkowe napisy - zdjęcia załączę a dniach". Stawiam, że kura miała wisieć na bramie - nie było tam ziemianek, czołgów chyba też nie. LWP siedziało w tym miejscu do 1952 roku. Niedaleko wyszedł aluminiowe: kubek (1947 r.) i talerz (1950 r.)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Aktualizacja kurniczka" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 Dzisiejszy psi medalik - znów Radom, tyle że rok inny. zapodam fotkę po czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 http://img33.imageshack.us/img33/600/p1070194h.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 czysty - szkoda tylko, że zostało tak mało srebrzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 danieloff moglbys przynajmniej zlitowac sie troche nad nami ;d Mi tylko taka kurica wyszla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 Nasz pierwszy wyjazd na niedawno odkryte miejsce gdzie przechodził front. Ok 4h kopania na jednym polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 Dzień drugi i to samo pole - 2,5h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 Kloki, gratuluję Ci takiej kuricy", ja szukam podobnej od dawna, piękny grenadierski orzeł na pikę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 danieloff śliczne orzełki,czy można wiedzieć skąd ? rejon kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 16 Sierpień 2009 Share Napisano 16 Sierpień 2009 Jak to się mówi, dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, a poszukiwacze-dżentelmeni o pieniądzach i miejscówkach;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 święta racja :) A ptaszek chyba będzie gwardyjski, bo ma otworki na nakładkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Zbiorcza fotka efektów moich urlopowych wędrówek lasami i polami naszego pięknego kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 Te ptaszki to mnie zadziwiają, Gratulacje ! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 I ponowna aktualizacja kurniczka:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Wcześniej było 11 teraz 14 ;) , bardzo ładny zbiorek pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Taki tam tłoczniks pospolity ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 z dawnego poligonu :)pozdrowienia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Piękny tłok, chociaż mam głupie skojarzenia na myśl o tym, co mogło być nim znakowane:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 oops.. ;o)ja tam pomyślałem od razu o skrzyniach ;]pozdravy !!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 12:35 02-09-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Taki zestawik wpadł ostatnio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Od dłuższego czasu polowałem na carską klamerkę, w końcu się udało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.