Skocz do zawartości

Modele!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nooo, wreszcie fajowy temat :D

Mój pierwszy model to plastikowy PZL Łoś (łezka w oku się kręci:) lata bodajże 92-93), w międzyczasie duuuużo innych (ach te małe modelarze, które się wypatrywało w kioskach), nawet w szkole kleiliśmy na lekcjach(wtedy po raz pierwszy P11C), w międzyczasie był kartonowy Vittorio Veneto, Mi24 HIND, kilka Military Model". Potem w 95/96 do Polski zaczęli sprowadzać Revella(1:144 kosztował wtedy 10zł-co było dość drogo w porównaniu do krajowych-ale co to był za model!!!Do tej pory nie zrealizowałem swojego marzenia-Tirpitz z Revella-kiedyś straszliwie drogi-dziś nie wiem czy miałbym czas i siły go kleić-ale może....... :).

W międzyczasie przyszedł czas na modele z napędem gumowym-latające-już nie redukcyjne, gdzieś w szafie spoczywa rosyjski Mk-17(samozapłon-wtajemniczeni w temat wiedzą o czym mówię), przewinęło sie także dość dużo modeli kolejowych-BR52 w ogromnej skali, trochę jeżdżących H0, ech dużo by tu wymieniać...

...tych chwil w zimowe piątkowe wieczory wolne od szkoły nikt nie zabierze, i te spojrzenie pani w meblowym, gdy kolejny raz w tygodniu przychodzę po słoiczek Butaprenu" :))) chwila nostalgii.....
  • Odpowiedzi 153
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kolego lgl a czy coś takiego również byłoby dobre?
http://allegro.pl/item532277294_t_34_76_soviet_tank_mod_1942_1_35_zvezda.html
Ostatnio zaczął mnie kręcić temat modelarstwa. Już postanowione ,że zaczynam z tym przygodę :)
Napisano
Ze zdjeć, ale najczęściej staram sie coś zmieniać. Np. Typhoon na zdjęciu stał na ziemi, a Tiger jest narysowany na podstawie zdjecia wozu z Panzermuseum Munster.
Maszyny raczej ciezko rysować z pamięci, a z natury po prostu w większości przypadków nie ma możliwości :(

Lina_90, Zvezda specjalizuje się w rosyjskim/radzieckim sprzęcie i z tego co wiem ich produkty są na conajmniej dobrym poziomie (chyba Italeri używało wyprasek Zvezdy pakując je w swoje pudełka).

Zdrów!
Napisano
Witam. Co sądzicie o tej firmie modeli http://www.allegro.pl/item533887115_t_34_76_with_cast_turret_unimodels_1_72_326.html Czy nadają się do sklejania??

Pozdro
Napisano
Chce zebrać polskie samoloty z wrzesnia 1939 .Mam juz :
Łosia. Karasia, Czaple, P-11, P-7. Tylko z takimi modelami sie spotkałem . Czy ukazały sie inne modele naszych samolotów? I jakie jeszcze inne samoloty brały udział walkachwe wrzesniu????
Napisano
Barnaba-szczerze podziwiam, ale nie myślałeś o waloryzacji? Całkiem ciekawie by wyglądały, szczególnie tygrys. Flaka też sklejałem, też z Military model, zwijanie urek" do tej pory pamiętam :)
Napisano

Ja się modelarstwem za bardzo nie zajmuje, ale posiadam jeden ciekawy model. Na samolotach też się nie znam, więc może ktoś powie co to za model? Model jest bardzo stary i został on własnoręcznie wykonany przez więźnia obozu koncentracyjnego (który rok niestety nie wiem). Cały z metalu, podstawa drewniana, trochę zakurzony ale od lat stoi nie ruszany.

Napisano
Thomson welcome back vol. 3 :) Jak ktoś bogatszy to kupuje aerograf, ale tego trzeba się nauczyć. Ja zawsze pędzelkiem malowałem. O ile dobrze pamiętam, to w Polsce Revell zapoczątkował modę na tzw. airbrusche".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie