Swiety82 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Nooo, wreszcie fajowy temat :DMój pierwszy model to plastikowy PZL Łoś (łezka w oku się kręci:) lata bodajże 92-93), w międzyczasie duuuużo innych (ach te małe modelarze, które się wypatrywało w kioskach), nawet w szkole kleiliśmy na lekcjach(wtedy po raz pierwszy P11C), w międzyczasie był kartonowy Vittorio Veneto, Mi24 HIND, kilka Military Model". Potem w 95/96 do Polski zaczęli sprowadzać Revella(1:144 kosztował wtedy 10zł-co było dość drogo w porównaniu do krajowych-ale co to był za model!!!Do tej pory nie zrealizowałem swojego marzenia-Tirpitz z Revella-kiedyś straszliwie drogi-dziś nie wiem czy miałbym czas i siły go kleić-ale może....... :). W międzyczasie przyszedł czas na modele z napędem gumowym-latające-już nie redukcyjne, gdzieś w szafie spoczywa rosyjski Mk-17(samozapłon-wtajemniczeni w temat wiedzą o czym mówię), przewinęło sie także dość dużo modeli kolejowych-BR52 w ogromnej skali, trochę jeżdżących H0, ech dużo by tu wymieniać......tych chwil w zimowe piątkowe wieczory wolne od szkoły nikt nie zabierze, i te spojrzenie pani w meblowym, gdy kolejny raz w tygodniu przychodzę po słoiczek Butaprenu" :))) chwila nostalgii.....
lina_90 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Kolego lgl a czy coś takiego również byłoby dobre?http://allegro.pl/item532277294_t_34_76_soviet_tank_mod_1942_1_35_zvezda.htmlOstatnio zaczął mnie kręcić temat modelarstwa. Już postanowione ,że zaczynam z tym przygodę :)
tomislaw1 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Kolego Trooper85. Rysunki i szkice tworzysz ze starych zdjec czy tak poprostu z glowy"?
Trooper85 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Ze zdjeć, ale najczęściej staram sie coś zmieniać. Np. Typhoon na zdjęciu stał na ziemi, a Tiger jest narysowany na podstawie zdjecia wozu z Panzermuseum Munster. Maszyny raczej ciezko rysować z pamięci, a z natury po prostu w większości przypadków nie ma możliwości :(Lina_90, Zvezda specjalizuje się w rosyjskim/radzieckim sprzęcie i z tego co wiem ich produkty są na conajmniej dobrym poziomie (chyba Italeri używało wyprasek Zvezdy pakując je w swoje pudełka).Zdrów!
Kiler Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 Chyba w druga strone - Zvezda uzywa wyprasek Italeri.
krystian-szabla Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 na pocztek proponuje itlalieri bo sa proste i tanie i wmiare mozliwe
Thomson. Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Witam. Co sądzicie o tej firmie modeli http://www.allegro.pl/item533887115_t_34_76_with_cast_turret_unimodels_1_72_326.html Czy nadają się do sklejania??Pozdro
Thomson. Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 No tak, ale czy modele z tej firmy są dobrze wykonane?? Czy to jakiś totalny szzajs?
beero Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 popatrz tutajhttp://www.hobby.dn.ua/product_info.php?manufacturers_id=30&products_id=3634ZDROW
MOLA Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Chce zebrać polskie samoloty z wrzesnia 1939 .Mam juz :Łosia. Karasia, Czaple, P-11, P-7. Tylko z takimi modelami sie spotkałem . Czy ukazały sie inne modele naszych samolotów? I jakie jeszcze inne samoloty brały udział walkachwe wrzesniu????
Swiety82 Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Barnaba-szczerze podziwiam, ale nie myślałeś o waloryzacji? Całkiem ciekawie by wyglądały, szczególnie tygrys. Flaka też sklejałem, też z Military model, zwijanie urek" do tej pory pamiętam :)
Barnaba Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 nie ma mnie kto nauczyć walorki a sam za leniwy jestem :)
martini Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Ja się modelarstwem za bardzo nie zajmuje, ale posiadam jeden ciekawy model. Na samolotach też się nie znam, więc może ktoś powie co to za model? Model jest bardzo stary i został on własnoręcznie wykonany przez więźnia obozu koncentracyjnego (który rok niestety nie wiem). Cały z metalu, podstawa drewniana, trochę zakurzony ale od lat stoi nie ruszany.
Thomson. Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 A modele z plastiku malujecie pędzelkami czy aerografem?
Swiety82 Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 Thomson welcome back vol. 3 :) Jak ktoś bogatszy to kupuje aerograf, ale tego trzeba się nauczyć. Ja zawsze pędzelkiem malowałem. O ile dobrze pamiętam, to w Polsce Revell zapoczątkował modę na tzw. airbrusche".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.