Krychu_Szprotawa Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Domyślam się, że jest to wolant od niemieckiego samolotu, gdyż przedmiot został znaleziony w obrębie byłego poniemieckiego lotniska. Mam pytanie od jakiego samolotu może pochodzić?Z góry dziękuję za id.
Swiety82 Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Niestety skopałem poprzedni link, więc powklejam zdjęcia ze stronki, link nie dziala jak powinien...
goldfinger Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 na tej stronie nie znalazłem nic co by mogło potwierdzić, że jest to na 100% wolant, ale pewne analogie są zauważalne. co o tym sądzicie?http://www.cockpitinstrumente.de/instrumente/katalog/Katalogmenue/web/new%20site/frames2/KatalogMenue.htm
bossmann1 Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 fajnie ze sie wyjasnilo .co niekturzy niech wezma zimny prysznic.
wm Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 To na sto procent jest wolant, wtyczka typowa lotnicza widziałem takich wiele, typuje na maszynę niemiecka tylko niewiem jaką widziałem kilka wolantów ale takiej wersji nie kojarzę.Sądzę że to od jakiegoś samolotu bombowego lub transportowego.
Woodhaven Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 No cóż prawda jest taka iż ta zagadka nie była taka łatwa ......
ERWIN Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Krychu_Szprotawa czy przypadkiem ten wolant nie został znaleziony na terenie lotniska koło Żagania? Kilka tego typu wolantów i drążków sterowych właśnie z tamtąd widziałem.To na pewno jest część z niemieckiej maszyny, świadczy o tym typowa wtyczka. Poszukaj na niej numerów, tak samo na wolancie powinna być tabliczka z numerami, po nich można dojść z jakiego modelu samolotu pochodzi ta część.
bandolero Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Kolega Lefa to zdolny hydraulik, zapewne potrafi przerobić ruski czołg na sedes.
Trooper85 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Jeśli szybowiec to jaki? DFS-230, Me 321/323 ani Go 242/244 nie pasują.Chyba, że to nie niemieckiZdrów!
Luftlander Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Czy mogę prosić o zdjęcie od frontu tz. tam gdzie nie ma sitka". Pytanie nie brzmi czy tylko od jakiego samolotu jest to wolant.
Krychu_Szprotawa Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Domyślam się, że jest to wolant od niemieckiego samolotu, gdyż przedmiot został znaleziony w obrębie byłego poniemieckiego lotniska. Mam pytanie od jakiego samolotu może pochodzić?Z góry dziękuję za id.
kopijnik2 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 oprócz numeracji pinów - sitko posiada sygnaturę producenta...foto...
Trooper85 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Fajny ten prysznic :) Chętnie bym taki sobie w łazience zamontował :)
Trooper85 Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 W żadnym niemcu nie znalazłem podobnego drążka.Możliwe jeszcze, że nie jest to drążek sterowy, ale sterownica do zdalnie kierowanych stanowisk strzeleckich, np. z Bf 210/410 albo He 177.Co do teori z baterią prysznicową, to widać niektórzy wolą iść w zaparte i tylko się ośmieszać, zamiast przyznać się do błędu.Zdrów!
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Domyślam się, że jest to wolant od niemieckiego samolotu, gdyż przedmiot został znaleziony w obrębie byłego poniemieckiego lotniska. Mam pytanie od jakiego samolotu może pochodzić?
Z góry dziękuję za id.
49 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.