Skocz do zawartości

Znajdź szczegóły różniące te mundury:)

jaraca

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Może dokładnie to nie wiąże się z tematem ale przeglądając zdjęcia „LIF-A) zastanowiło Mnie jak wyglądali ci „Nadludzie ( to taki przykładowy zbitek zdjęć

Napisano
Aż łezka w oku kręci.
Dawno takich obrazków nie widziałem. Chyba od czasów nieboszczki PRL.

III Reich = RFN
Bundeshwehra = SS

A nadludzie to w rzeczywistości ludzie. A może podludzie?
Jaraca gratuluję pomysłowości ale Twoje ezy" to nic nowego. PRL-owscy propagandyści" wpadli na te pomysły jakieś 50 lat przed tobą.
Napisano
Dzięki, Ja wiem, ale generalnie warto przypomnieć. Sam Widzisz czasy, technologie itp, się zmieniają a mentalność ludzka tak nie bardzo...Pozdrawiam:)
Napisano
Nie bardzo rozumiem Panie pomsee.Czy to znaczy,że nadludzi i podludzi wymyśliła propaganda PRL?Z tego co wiem to Niemcy sami siebie nazywali herrenvolk czyli naród panów.Są zresztą nimi nadal bo chyba przegrana wojna nie ma wpływu na to czy się kimś jest czy nie.Jeżeli mówią,że ich rasa jest lepsza od innych nacji i narodów to nie mogą być tylko zwykłymi ludźmi,tylko nadludźmi.
Napisano
Panie Riteks piszesz pan:
Jeżeli mówią,że ich rasa jest lepsza od innych nacji..."

Owszem mówili. Potem była klęska, upadek III Rzeszy, procesy norymberskie i denazyfikacja.
Ale chyba te fakty jakoś co niektórym umnknęły i wydaje im się, że III Rzesza w najlepsze istnieje i rozkwita.
Rekomenduję powrót do teraźniejszości. Wojna skończyła się ponad 60 lat temu a od ostatniej emisji Czterech pancernych" też trochę czasu minęło.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 19:16 01-12-2008
Napisano
Pomsee gdybyś nie użył prześmiewczo Aż łezka w oku kręci" było by ok, a tak nie którzy myślą że nie żal Ci wszystkich wymordowanych podludzi. A chodzi tylko o komunistyczną propagandę. Pozdro.
Napisano
Moim zdaniem powinniśmy mniej analizować różne rzeczy a bardziej robić wszystko, aby ponownie „naród panów” do Nas nie wlazł, a podejrzewam iż jeśli im się w końcu wyczerpią środki życiowe, pozyskane jeszcze przez dziadków zaczną się rozglądać za nowymi. Nawet fakt że jest tam trochę Turków, niczego w efekcie może nie zmienić, na razie jest ich nawet trochę mniej jak samych Żydów przed wymordowaniem. Ale popatrzcie na fakt jak oni błyskawicznie się zregenerowali. W 1939 roku przegraliśmy bo zalali Nas ilością (tak samo jak Rosja w stosunku do Niemców). I na słowa rodzaju że przecież są inne czasy, należy wejść w skórę ludzi żyjących przed 1939 rokiem, poczytajcie przykładowo prasę z tego okresu zobaczcie jaką mieli mentalność nasi dziadowie
Pozdrawiam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 21:27 01-12-2008
Napisano
Czlowieku co ty za brednie wygadujesz? Twoja filozofie moge porownac z filozofia niejakiego Bartlomieja Ciopa. Kto ogladal 19 poludnik wie o czym mowie.
Napisano
Nie ma NATO nie ma Unii ale za to są Niemcy, którzy się zregenerowali i w związku z tym zapewne w niedługim czasie napadną na Polskę.

jaraca różne rzeczy na forum już widziałem ale to co piszesz zdecydowanie się spośród nich wyróżnia.
Napisano
Ta dziewczyna na zdjęciu , w prawym dolnym rogu jest po prostu PRZEŚLICZNA..
PS patrząc na takiego Himmlera i innych adludzi" zawsze odnosiłem wrażenie ze komuś kompleksy zryły psychę..
Napisano
Takie samo NATO jak i gwarancje Anglii i Francji w 1939. Wtedy też głupcami nazywano myślących racjonalnie, Nie jestem szowinistą ale trzeba MYŚLEĆ, pierwszy z brzegu przykład to sposób nauczania historii najnowszej w landach Niemieckich drugie niezgodne z postanowieniami unijnymi praktyki odnośnie dzieci ze związków mieszanych, trzecie nazbyt częste przekręcanie bardzo istotnych faktów historycznych itp. itd. To że teraz Mamy internet to wspaniale ale jeśli by nie Niemcy i wojna możliwe że mielibyśmy go może 50 lat wcześniej.

pomsee

Dziękuję że takie wywołuje w Tobie odczucia, ale Ja na pewno w przeciwieństwie do wielu innych forumowiczów (w razie czego?) Nikogo za swoje poglądy bym nie zniszczył
Pozdrawiam
Napisano
jaraca jak na osbę zniszczoną (przeze mnie?) jetseś jak widzę dosyć żywotny.
Nie będę z tobą polemizował bo po latach i kolejnych dyskusjach z osobami generującymi podobne tezy jak ty wiem, że jest to syzyfowa praca.
Nikogo nie mam zamiaru ratowac przed popadaniem w śmieszność tak więc jeśli taka twoja wola to zbrój się przeciwko Niemcom. Proponuję odwieczną polską broń pospolitego ruszenia: Kosę osadzoną na sztorc.
Napisano
o czym my w ogole rozmawiamy,ekspansja militarna zostala zamieniona na ekspansje gospodarcza i w ten sposob znaczna czesc polskiej gospodarki znalazla sie w rekach kapitalu zagranicznego.
Napisano
pomsee

Bardzo dobry pomysł Ja to widzę w podobny sposób jak w Ameryce, konstytucyjne prawo do posiadania broni. Jestem za swobodnym i powszechnym dostępem do broni. Na pewno przykładowo posiadając „kałacha” na podorędziu będę miał poczucie bezpieczeństwa. I wież mi nie przyjdzie mi do głowy postrzelać do Moich oponentów. A tak na marginesie wskaż Mi jakikolwiek pozytyw ze strony mocarstw zachodnich uczyniony w stronę Polski i dlaczego pomimo tylu lat od zakończenia II wojny światowej nie odzyskaliśmy tylu dóbr doczesnych zagrabionych przez Niemców. Unia Europejska stała się świetnym sposobem na dalszą dominację Niemców w Europie (zdaje się i1955-ale nie jestem pewien w każdym razie dość wcześnie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie