Kaczor82 Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 HEH Panowie, istne szaleństwo GRATULACJE. Teraz tylko pokolorować kota i cudeńko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 ja również gratulujemożna by było przeprowadzić rekonstrukcję zdobycia przez Powstańców Warszawy Pantery??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2010 taki pomysł został podany. była by to jedna z nielicznych okazja pokazania czołgu w polskim oznakowaniu i z polską załogą. narazie bez echa.ale wiemy ze pantery uzywali maczkowcy oraz wp na wschodzie. jest zdjęcie z defilady gdziej jedzie pantera z napisem na przodzie bij wroga jego własną bronią" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 o tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Gratulacje. Naprawdę robi wrażenie.Mam dwa pytanka:-czy lufa będzie jeszcze przerabiana- na zdjęciach widać jak lufa pczechodzi przez chamulec wylotowy mimo, że w orginale chamulec jest zamontowany na jej końcu (o ile się nie mylę)?-czy będą dodne boczne osłony z płyt metalowych pokryte zimmeritem?Jeszcze raz GRATULUJĘ ]:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 A swoją drogą to czy są nowe zdjęcia tej węgierskiej repliki. Bo na filmie gdzie jest już w kamuflażu zauważułem, że nie pokryto nim kół (dziwne?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Piękny kotek,istne cudo,gratulacje - piękna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Wymiękłem na maksa, kicia jest po prostu piękna !Pozdrawiam Kurt Ps. Oczywiście szczere gratulacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Kolego macvsog, czołgi typu Panther" rzadko, jeśli wogóle, miały malowany kamuflażowo układ jezdny. Wystarczy zerknąć na kilka zdjęć z epoki lub też plansz barwnych opartych na tychże. Wydaje się to logiczne, biorąc pod uwagę fakt, iż w większości przypadków i tak był on zachlapany błotem bądź solidnie ukurzony. A co do odtworzonego pojazdu to ładna zabawka i fajnie, że wciąż przybywa polskiej rekonstrukcji historycznej sprzętu mechanicznego. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwar Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Według mojego dziadka Niemcy zwykle nie malowali kół w swoich pojazdach w kamuflaż jeśli już to każde kolo było malowane na jeden kolor. Wydaje się to logiczne gdyż takie pstrokate poruszające się kolo łatwo by demaskowało pojazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 No właśnie jakt to jest z tym kamuflażem na kołach- na okładce tej publikcji: Niemieckie czołgi 1939-1945 w kolorach- M. & G. Green" Pantera ma nim pokryte koła. Na wielu zdjęciach koła wydają się być pokrywane na przenian podstawowymi barwami kauflażu, na innych tylko w jednej barwie, czyli reguły żelaznej nie było. A jakie są plany malowanie aszej" repliki? Czy koledzy mają jóż jakieś plany, i czy będą zamontowane te boczne osłony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2010 mamy juz kamuflaż wybrany przez aszego" specjalistę. tylko najpierw zimerit. osłony boczne tez są w planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 jak dla mnie rewelacja!! Wiedziałem że pokażecie klasę Panowie, tak z ciekawości jestem pewien że na tej panterce sie nie skończy co macie Panowie w dalszym planie???? pozdrawiam i gratuluje!!! mam nadzieje ze kiedyś będę miał przyjemność się tym przejechać;] Myślę że moglibyście takie pantery robić już skalę masową, na zachodzie pewnie chętni sie znajdą;] (oczywiście bez żadnych podtekstów z tym eksportem na zachód ) DOBRA ROBOTA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Zajefajna, gratulacje,jak ją jeszcze dopieścicie" to nikt Wam nie podskoczy". Jeszcze raz gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 http://www.youtube.com/watch?v=x0MA06S2jJ4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Jeżeli mnie oko nie myli to doszły zbiorniki paliwa na tylniej płycie, oraz godło 116 DPanc.]:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 doszly, otwiera sie tez tylni właz.. a godło na zlot nakleione. na koniec bedzie położony zimerit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2010 to nie są zbiorniki paliwa tylko...... skrzynie bagazowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 2 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2010 http://slupyoswietleniowe.pl/index.php5/pl/aboutus/news Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadiuka Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Przyłączam się dopytania kolegi o nicku macvsog w kwestii hamulca" (koledze może o coś innego chodziło...) wylotowego na lufie. W obecnym stanie wygląda to nieprofesjonalnie i psuje cały efekt kunsztownie wykonanej repliki pojazdu.Mam tez sugestię dotyczącą lepszego dopracowania wizualizacji kół pseudo-napędowych (duży dekiel na piaście koła w oryginale) oraz nośnych (szereg śrub mocujących tarczę koła). Notabene efekt całości imponujący. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 2 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2010 hamulec to tylko próba laminatowa z formy. bedzie odlany z aluminum i oczywiście pusty w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 A ja się jeszcze tak z ciekawości zapytam - ile waży wasza Pantera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2010 ok 26 ton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.