piotr777 Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 napisze na pewno i sprawdzę czy ten bałagan znikł po pewnym czasie oczywiście pozdro
esterendensen Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Czyn godny potepienia-mam na mysli tych smieciarzy.Mam nadzieje,ze dostanie im sie za swoje.A tak przy okazji-Na jednym ze zdjec jest opona.Masz moze jej zblizenie?Niewiele widac,ale z bieznika i gabarytowo wnioskuje,ze moze byc od Tuly.Przydalaby sie...
piotr777 Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 niestety nie mam żadnej fotki z bliska tej oponki
yoony Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Wiesz co możesz sobie zrobić z tymi papierami :-)tak dokładnie to co myślisz nie złapałeś za łapę to maja cię... Chyba że na twoim podwórku inaczej to traktują niż u mnie.Próbuj z prasa.
kokesh Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Piotr ,czym ty się przejmujesz ,że wyjdziesz na kapusia .W normalnym cywilizowanym kraju ktoś kto by zrobił taki bajzel nie wypłacił by się do końca życia ,a jego znajomi spalili by sie ze wstydu że znają takiego buraka .Jak chcesz edukować takich ludzi, mówiąc im że śmiecenie jest bee,oni to mają w dupie ,ale jak zapłacą za sprzątanie lasu ,to nawet po latach ich wnuki będą pamiętać że do lasu nie wywozi się śmieci .Pozdro...
piotr777 Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 kapusia? ja sie tym nie przejmuję nikt nie będzie mi w okolicy robił zwałki w miarę moich możliwości będę tępił to ścierwo jak się tylko da.A zgłosić muszę bo jak każdy będzie tylko patrzył i narzekał jak to brzydko wygląda to gówno z tego będzie.warto spróbować jak nic z tego nie będzie to sam to zabiorę i wypie...olę im na podwórko
panzerhrabia Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Idz na Policje!!! jak jeden wieśniak odstanie mandat 2000 zł to zaraz po wsiach sie rozejdzie wieść i trochę sie ukróci, nie mówię że całkiem ale troszkę na pewno. Zawsze mnie wkur...iały te sterty śmieci w lesie;/
piotr777 Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 Dokładnie może przestraszą sie i będzie tego mniej a po wsiach sie rozejdzie moment i co drugi się będzie zastanawiał czy do niego nie przyjadą hehehe...a ja będę miał to na oku.pozdro
lukaszpol26 Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Moim zadniem kolega piotr777 bardzo dobrze robi chcąc to zgłosić do SL lub policji może sie skończy kiedyś wywożenie do lasu smieci ŁP
pastuszek Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Bocian, MY CHCEMY ODDZIELNY DZIAL: ekologia:-)))
panzerhrabia Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 służba leśna może to zostawić i nie mają takich uprawnień ale Policja powinna pociągnać dalej ale mogę sie mylić..
Hitboy64 Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Zgłoś to, najlepiej jak dostaną grzywnę + dać im po jednej jednorazowej rękawiczce i nich zbierają :D
piotr777 Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 zobaczę co da się zrobić jak SL NIE pomorze to na policję się pofatyguje.popieram pastuszka oddzielny dział ekologia by się przydałpozdr
acer Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 służba leśna może to zostawić i nie mają takich uprawnień ale Policja powinna pociągnać dalej ale mogę sie mylić.." Mylisz się kolego zdecydowanie - Służba Leśna nie może tego zostawić - ona odpowiada za stan Lasów i ma instrumenty niezbędne do karania sprawców zaśmiecania.Tak więc w pierwszej kolejności do Nadleśnictwa do Straży Leśnej - zgłosić co i gdzie, pokazać kwity z nazwiskami
piotr777 Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 dzięki acer więc zacznę od SL.pozdro
Trooper85 Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Arek-strazak napisał: sprzatac las w ramach kary caly rok po 6 godz diennie!!!"To by odniosło skutek chyba nawet lepszy niż te 2000PLN kary. Raz, że bardziej uprzykrza życie niż grzywna, a dwa, że taka kara bardziej piętnuje" winnego w oczach otoczenia. Poza tym nie można się wykręcać, że bieda itp., nie trzeba nasyłać komornika, jak nie chcą płacić.
ensiferum3 Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Ojciec opowiadał że w Szwecji jest taka kara że odsiaduje się w więzieniu dany czas tylko w święta i weekendy.Może by pomogło u mnie w okolicy jest pełno takich wysypisk.U naszych południowych sąsiadów aż miło wejść do lasu lub chodzić obok bo niema tylu śmieci ale i tam zdarzają się wyjątki".
piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 Więc jeśli każdy będzie pilnował swojej okolicy to może chociaż w jakim stopniu zmieni się krajobraz naszych lasów a ciężko jest złapać kogoś za rękę bo przeważnie w nocy śmieci są wywożone do lasu i dlatego nikt tego nie widzi. Apeluję do wszystkich o czujność!!Za kilka lat nie będzie już lasu tylko śmietniska.pozdro..
piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 Wyrzucanie śmieci w nieprzeznaczonych do tego miejscach grozi mandat od 20 do 500 zł.To niewiele ale dobre i to.
nino83 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 w mojej miejscowości płaci się po 5zł od osoby na miesiąc za to że zabierają śmieci a i tak jak się idzie do lasu można zobaczyć takie dzikie wysypiska. durni ludzie i tyle. pozdrawiam.nino83
piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 Ja płacę 50zł za kontenerek 1000L miesięcznie ale to nie oto chodzi że ja płacę a oni nie. Chodzi o to że las to nie wysypisko i niema litości jak kogoś namierzę.pozdro
a.korbaczewski Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 a może daj nam te numery i bysmy wszyscy tam zadzwonili a np ktoś mógłby podac sie za lesnika albo innego ormowca i by się typa nękało w ten sposób.
piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 no niewiem czy to dobry pomysł mogło by to się obrócic przeciwko nam
Hitboy64 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Po prostu zgłosić tak jak radzi Acer i po sprawie
Swiety82 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Piotrek czy na wszystkich papierkach jest to samo nazwisko czy różne osoby?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.