Swiety82 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 No cóż, ani jednego ani drugiego wykluczyć ze 100% pewnością się nie da, trzeba mieć nadzieję że kiedyś się dowiemy(może).Ja osobiście nie wykluczam tego, bo i dlaczego......... ?
magdaliya Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Skończyłam niedawno historię,byłam przez semestr na stypendium w Bremie i nigdy,przenigdy nie słyszałam aby jakikolwiek niemiecki historyk wspomniał o projekcie Chronos".Prawda jest taka ,że częściej mówi się o tym w Polsce niż w Niemczech.Silnik antygrawitacyjny" (jeżeli już),to nigdy nie wyszedł poza ściany sal badań teoretycznych.Nadmienić trzeba,że III Rzesza jako taka ,prowadziła setki badań nad nowego typu uzbrojeniem ,pojazdami itp,lecz 90% tych projektów zakończyło swój żywot na płaszczyźnie teorii (jak wspomniałam powyżej)lub prototypu.W 1940 roku w Instytucie Balistyki w Berlinie rozpoczęto prace nad bezłuskową amunicją( po dziś dzień nie udało się skutecznie rozwiązać problemów z tym typem amunicji)Reasumując Niemieckie UFO" nigdy nie wzbiło się w powietrze.Wzbiła się jedynie fantazja i wyobraźnia ludzi.Wielu chce wierzyć w UFO" ze swastyką i wierzy.I nic tego nie zmieni.Pozdrawiam wszystkich.To mój pierwszy post :)
Peter Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Pośrednie potwierdzenie projektu wiecznego silnika" - wykorzystanie tzw. energii próżni" ( Schauberger) - jest w pamiętnikach Speera. Jeśli chodzi o projekt Chronos" to niestety tylko słyszałem, że jeden z radzieckich fizyków , członków komisji" z 1945 w swoim, pamiętniku wspominał o tzw. Skażonym (i spalonym) pociągu z Dolnego Śląska. Trochę jest też w materiałach Głównej Komisji Badania Zbrodni Hitlerowskich.
Grzesio Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Pośrednie potwierdzenie projektu "wiecznego silnika - wykorzystanie tzw. "energii próżni ( Schauberger) - jest w pamiętnikach Speera."Przepraszam, ale na usta ciśnie się mi tylko słowo KŁAMSTWO. We wspomnieniach Speera ani razu nie pada nazwisko Schaubergera, nie ma też ani słowa o energii próżni.PzdrGrzesiu
ziolo1990 Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Stronka Towarzystaw Vril i Towarzystwa Thule. Książka Tajne Organizacje i ich wpływ na losy świata zawiera podobne info. wejdżcie na http://ufoinfo.pl/index.php?id=66 informacje o Wunderwaffe i kilka fotek.
Trooper85 Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Chyba najwyższy czas przenieść wątek do owarzyskich"
k-szela Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Moja ulubiona fota ufo III Rzeszy:) już ją kiedyś dawałem na forum... Pzdr. Krzychu
Peter Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Rzeczywiście Grzesiu, nazwiska nie wymienił. Ale jak byś uważnie przeczytał to jest wzmianka o : Przydziale przerywaczy" obwodu czy też przełączników, dla pewnego awiedzonego" naukowca. Okazało się, że to urządzenia starego typu dawno wycofane z produkcji. Speer kpi z całej idei i mówi, że przydzielił materiały na życzenie Hitlera dla tego Austriaka".Nie zmuszaj mnie do szukania gdzie to jest. Moja wersja pamietników ma 600 stron.
jaraca Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Jak totalna bzdura i mit mogła urosnąć do obecnych rozmiarów?A zaczęło się od niewinnej wypowiedzi i tu odsyłam zainteresowanych do artykułuKiedy zatem i gdzie zrodził się ten najbardziej zagmatwany mit o niemieckiej Wunderwaffe?na stroniehttp://www.ioh.pl/pelne.php?Art=1047
Fester Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 To taki sam mit jak żarówki w Riese świecące od zakończenia wojny i strażnicy" mordujący wszystkich, próbujących poznać tajemnicę Gór Sowich,oraz słynny eksperyment17. Acha i jeszcze muchołapka służąca jako platforma startowa dla vrili,haunebu i innych wunderwaffe.Pozdro.
koloszrodos Napisano 25 Sierpień 2009 Napisano 25 Sierpień 2009 NIE PRZEJMUJCIE KPIARZAMI I IGNORANTAMI, którzy nie mają zielonego pojęcia jak i odpowiedniej wiedzy aby cokolwiek wiedzieć na temat Vril i Haunebu. Nie wiedzą również co to generator Searla i Liftertechnology. Ich ignorancja to przede wszystkim kompletny brak wyobraźni powinni raczej kandydować do rządu RP. Tam ich krótkowzroczność doskonale by się sprawdziła. Dociekliwość na tym forum jak i bardzo mądre argumenty i przytoczone cytaty z książek dotyczących tematyki najtajniejszych projektów napędów antygrawitacyjnych i im podobnych były przedstawiane tutaj przez ludzi zafascynowanych ich historią i najwyraźniej od dawna badających te ajemnicze" technologie. Muszę was uspokoić iż technologie te są od dawna znane, ale ze względu na rachunek ekonomiczny gospodarki światowej jak i konflikt interesów który na pewno by nastąpił w momencie wdrożenia takiego patentu do produkcji uniemożliwiają wprowadzenie np. Napędu jonowego poddanego akceleracji jako nowego sposobu poruszania się. Pomyślcie przez chwilę ilu ministrów i posłów, senatorów nie wzięło by swojej kasy" ile dotacji poszło by w kosz, mówiąc krótko ile pieniążków przepadło by przedsiębiorczym ludziom" we wszystkich rządach świata bezpowrotnie, no i sama ludzkość by się rozpierzchła i stała się faktycznie wolna. KTO NA TO POZWOLI ? Tak więc panowie koniec marzeń trzeba poczekać aż jakaś silna osobowość zrobi kiedyś rewolucję. Jest jeszcze inny aspekt. - Terroryzm, który dodatkowo zablokował wprowadzenie wspaniałych technologii. Co by się stało gdyby tym których nie stać na żonę dano taki obiekt. Mógłbym tu jeszcze przytoczyć ze sto argumentów dlaczego nie doczekacie się własnego plazmolotu. Ale to co już napisałem w sposób dość humorystyczny powinno wam uświadomić jak wasze marzenia kolidują z nierozwiniętą cywilizacją, która w znakomitej większości nie dorosła aby wstąpić na salony galaktyki. Powodzenia wasze statki są tuż obok was.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 02:13 26-08-2009
koloszrodos Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 Ci co mało czytają i się nie interesują zawsze ignorują tych którzy dociekają. Widocznie ci pierwsi mają w tym interes. Ci drudzy po prostu dzielą się swoją wiedzą z tymi którzy posiadają podobny zasób. Jednak zawsze znajdzie się oszołom, który po mimo iż nie ma bladego pojęcia o niczym zabiera głos krytykując i poddając pod wątpliwość fakty oczywiste. Ja powiem na tym forum tylko jedno wystarczy przyjrzeć się takiej technice jak Liftertechnology. Powyższą nazwę można wpisać w przeglądarkę google i wszystko będzie jasne. Dziękuję wszystkim którzy wspaniale opisali tu historyczne próby dokonania skoku technologicznego przez nazistowskie Niemcy. Czyniąc to w sposób bardzo ciekawy i interesujący co niewątpliwie bardzo pobudza wyobraźnię. Natomiast panom ze słowami głupiej i płytkiej krytyki pozbawionej technicznych argumentów już bym tu nie chciał czytać bo zaśmiecają forum ludzi z klasą i dorobkiem wręcz naukowym przy których są tylko chwastami.
M164U Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 a chwasty (bez klasy i dorobkiem wręcz naukowym) należy wyrywać...
albertus32 Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 sciagnijcie z torrentahitlerowskie ufo- wyglada na to, ze niemcy posiadali w tamtych juz czasach niezwykła wiedzepozdrawiam
FilipFx2 Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 'sciagnijcie z torrenta' może lepiej przeczytać książkę 'syndrom v-7' Bartosza Rdułtowskiego zamiast kraść filmy z sieci
Cpt.Nemo Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 po rusku nazywa się to NLO(НЛО)- Неидентификовани летећи објекат."UFO czy nie UFO ale powyzsze po rosyjsku nie jest :)Jesli juz to raczej bulgarski lub serbski :)
albertus32 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 krasc filmy z sieci??- po to kolego jest torrent, zeby sciagac dla wlasnego uzytku- to nie kradzież. Jak szukasz zadymy to idz na mecz.
Grzesio Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Ach, rozumiem... Jak świsnę z ulicy wybrany samochód, ale tylko do własnego użytku, to też nie jest kradzież i wszystko jest w jak najlepszym porządku?PzdrGrzesiu
albertus32 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 rozumiem, ze nigdy nie sciagneles z neta zadnej muzy i zadnego filmu, czy tylko jestes dwulicowcem?
mihura Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Bardziej pasowałoby powiedzieć - hipokrytą.pzdr.
Czlowieksniegu Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Uwierzcie są tacy dziwacy, którzy z neta nie ściągają. A w kompie mają tylko legalnie kupione lub darmowe wersje oprogramowania.Przykro mi...
albertus32 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 masz kolego mihura- hipokrycyzm , człowiek śniegu- w dobie cen za WSZYSTKIE programy uzytkowe do kompa trzeba byc bogatym człowiekie, choc mozesz miec racje- moze i tacy sąpozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Albertus- WSZYSTKIE programy w kompie mam legalne, mapy w nawigacji też, a w chałupie ani jednego lewego" DVD czy płyty z muzyką.Uwierz mi- da się.
kuczman Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Granice copyrightu nie sa oczywiste, szczegolnie w Polsce. Pamietam czytalem o ludziach sciganych za sciagniecie bodajze muzyki ktora darmowo artysta udostepnial na swojej stronie, czy tez polityka ktory mial darmowa wersje programu na twardym, w dodatku nigdy nie aktywowana. Plus nagminnie nieuznawane prawo tzw. Fair Use- pelno aetykulow prasowych przestrzega przed kopiowaniem jakiejkolwiek" ich czesci- bezprawnie.Kolega ktory pierwszy wyskoczyl z krytyka darmowego pobierania sam przekroczyl granice poprawnosci traktujac wszystkich jednakowo. Przyslowia madroscia narodu, wiec wyjasniam ze mam Filipa z konopii na mysli ;))
albertus32 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 CZŁOWIEK ŚNIEGU nagminnie w gazetkach programy czy filmy dokladane do prasy- dla celów prywatnych i nie rozpowszechniane - dozwolone. Co do Twojej postawy - chwalićpozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.