talgo Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Napisano 13 Lipiec 2008 komuś się chyba nie pobobają wątki na odkrywcyhttp://www.archeolodzy.org/forum/viewtopic.php?t=157
1939 Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 i widać kto ogląda nasze forum! a tu apel Panowie! To co jest ciekawe i ma swoją wartość najlepiej siętym nie chwalić! Bo aż ich boli to co my nazywamy szcześcięm !Tak jak pies ogrodnika sam nie zje a nikomu nie da! Niech biora wykrywacze w lapy i diełać a nie pisać po forum to oni potrafia... a mi się wogole zdaje że ten moderator na ich forum nie jest archeo! dlatego ma czas piać po forach:) oot co!
Kurt Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Jak u się tak ciśnienie podnosi to niech zainwestuje w piszczałkę i zacznie działać zamiast smucić na forum że jak mu to źle i.............pozdrawiam Kurt
pomsee Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Panowie najśmieszniejsze z tego wszystkiego, że faceta serce boli" jak patrzy na znaleziska z całej Europy bo takie w wątku, o którym pisze były zamieszczane`-`sam to robilem to wiem :)))
Trooper85 Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 Już widzę oczyma wyobraźni tą nieprzebraną armię archeologów pod wodzą WKZ przekopujacą pola bitew z epoki napoleońskiej...Archeolog nie wykopie, ale innym nie da... niech gnije w ziemi, bo to i tak lepiej niż ma sie znaleźć w rekach profanów"
pomsee Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 A znaleziska po ich zabezpieczeniu" przez archeologów będą zalegały w magazynach muzealnych a ich pracownicy będą powoli je sprzedawać na aukcjach internetowych w kraju i za granicą.
ERWIN Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 Polecam artykuł z Gazety Wyborczej Wrocław z 24/05/2008 - 25/05/2008, wydarzenia, str.4. Niestety, nie mogę go teraz wkleić, może ktoś ma możliwość, ciekawa lektura zwłaszcza dla nawiedzonych archeologów. Jakiś archeolog z Wrocławia przyznaje się w nim wprost do wyrzucania do śmieci zabytków pochodzacych z wykopalisk bo nie opłaca się ich opracowywać.
wujekblacha Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 Nie napisał o który śmietnik chodzi? :)))))))Toż to najlegalniejsze fanty po tzw. selekcji archeologicznej :)))))
Swiety82 Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 Koleś mnie rozbawił, jak widać wielu go poparło :)Zaprawdę wam mówię, z takimi archeologami nie będzie rozejmu odkrywca-archeo, dłuuugo nie będzie.
Bocian Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Każdy ma prawo do własnego zdania jednak użycie słowa profani" na określenie poszukiwaczy to już jest pełna żenada.
Erih Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Słowo profani" dobrze charakteryzuje autora inkryminowanego postu. To tak jak z profesjonalnym fotografem a fotoamatorem . Zgadnijcie kto bedzie robił lepsze zdjęcia ?
Erih Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 W sumie kazdy... poza innymi zawodowcami velwprowadzonymi"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.