ensiferum3 Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2008 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=10009583&ticaid=15fe5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 dobrze zrobiony bimberek jak dla mnie bije inne trunki na głowę :Pswoją drogą uważam, że wypęd na swoje potrzeby powinien być w pełni legalny (oczywiście nie na zasadzie pędzenia i sprzedawania, ale pędzenia i konsumpcji :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 U naszych południowych sąsiadów pędzenie bimbru na własne potrzeby jest legalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 to blackdog podaj recepturę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek2a Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Jak zwykle zajmują się pierdołami - zamknąć bimbrownika, handlarza papierosami bez znaku akcyzy no i kolekcjonerami.A samochody kradną dalej, na ulicę strach wyjść. Podobno policja jest po to, aby służyć społeczeństwu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 receptura jest prosta - Grunwald czyli 1410, ciut starsze pokolenie jeszcze zna ten ozdzielnik" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 He, he, nie ma jak PKWN (*) mojego teścia:-)(*) PKWN - Podlaski Koniak Wypędzany Nocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Np w Austrii odstawia się do skupu jak u nas mleko i później możesz kupić sobie w sklepie. Najlepszy wg mnie z wisienek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senectus Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Jesli chodzi o produkcje bimberku odsylam do lektury o przygodach Jakuba Wedrowycza piora Pilipiuka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 No, Wędrowycz pędzi bimber nawet z trocin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Receptura na bimber z trocin zaginęła wraz z zatonięciem Titanica na skutek bolszewickiego spisku... (Chemicznie to jest całkiem wykonalne ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Jak to było z tym 1410??? Kilo drożdzy, cztery kilo cukru, dziesięć litrów wody??? Młody jestem i nie miałem okazji poznać tych patentów. Ostatnio próbowałe samogonu na śliweczkach. Piękna sprawa.Erich, może faktycznie jest to wykonalne, ale czy przyswajalne??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 WitamKoledzy teraz lato za pasem więc macie okazję do popisu w produkcji.Ja osobiście nie bawię się w wyrób typu 1410 tylko robię najpierw winko i je destyluję.Możecie tworzyć istne cuda smakowe i zapachowe :).Fakt że troszkę dłużej trwa proces zanim wino przerobi wiec dla niecierpliwych mam inną propozycję wino z ryżu i wtedy proces szybki i księżycówka wyśmienita.Pozdrawiam degustatorów:)steinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 No nie którzy wolą coś jeszcze bardziej kopiącego np.denaturat przepuszczają przez chleb a po paru latach to chleb się odrzuca i bez przepuszczania pije no ale można oślepnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.