borygoone Posted April 2, 2008 Author Share Posted April 2, 2008 jakiś czas temu budowano koło mojego bloku ścieżkę rowerową ... moje zboczenie zawodowe kazało mi zrobić kontrole co tam w ziemi leży...no i leżało coś takiego czyli szczątki żołnierza podejrzewam ze Rosjanina był pasek łyżka nożyczki jakieś pierdoły ...poszedłem do urzędu gminy powiadomić o tym fakcie bo trup w centrum miasta to trochę a-normalne...no ale urzędnicy olali sprawę ,powiedzieli niech pan weźmie te kości wrzuci w dołek żeby sie nie walały ...i moje pytanie GDZIE DO CHOLERY ZGŁASZAĆ TAKIE RZECZY żeby sprawa była załatwiona a nie olana... gdyby był to Niemiec sprawa była by prosta ,ale czy działa takie coś jak fundacja pamięć zajmująca sie Rosjanami...-------------------------------------------------zadowoleni?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 21:49 02-04-2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONRADO Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Jesli to Rosjanin to ciezko bedzie cos z tym zrobic bo oni to maja d....Kolega kiedys poszedl zglosic do ambasady ze znalazl 3 Rusków to go wysmiali.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokesh Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Rosjanie interesują się swoimi pobratymcami tylko wtedy gdy jest w tym jakiś interes polityczny . Gdybyś chciał przenieść np. jakiś pomnik wtedy krzyczeli by na cały świat jaka to krzywda dzieje się dzielnym wyzwolicielom Europy .Natomiast jakieś tam groby z I lub II wojny, nikogo z nich dziś nie obchodzą .Tym bardziej naszych urzędników .Pozbieraj kości i to co tam zostało zanieś na cmentarz i zakop w jakimś neutralnym miejscu .Poczujesz się na pewno lepiej ,a i ten nieszczęśnik którego odkopałeś spocznie wreszcie w poświęconej ziemi .Pozdro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
musamman2 Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Na cmentarz nie radzę, bo Cię przymkną za samowolny pochówek. Powiadom prokuraturę, że znalazłeś zwłoki ludzkie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Zobaczcie na język panujący w sms-ach, na forach internetowych, czatach, do tego zero kontaktu z literaturą - no i są efekty. Ale wracając do tematu - czy kolega borygoone próbował po prostu zgłosić fakt odzalezienia ludzkich kości na Policję? Oni raczej nie moga odmówić przyjecia takiego zgłoszenia, no i są właściwą pierwszą instancją w tego typu przypadkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Borygoone, wspominałeś o Choszczówce - jeżeli to ten rejon, to zgłoś na Policję, dzielnicowy na Białołęce na pewno się tym zajmie.Rewir - IKierownik - asp. szt. Krzysztof StachyraWarszawa, ul. Myśliborska 65 pok. 317tel.: 0-22 603-53-17 tel. kom.: 0 600-997-196Rewir - IIKierownik - asp. szt. Piotr BudzikSiedziba:Warszawa, ul. Myśliborska 65 pok. 317tel.: 0-22 603-53-17tel. kom.: 0 600-997-026Punkt przyjęć interesantów:(Czynny doraźnie)Warszawa, ul. Marywilska 44tel.: kierownik 0-22 814-56-13tel.: dzielnicowi 0-22 811-58-13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
41pp Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Tylko jest jedna wątpliwość; ten PAS mi nie pasuje, do podawanych przez kolegów narodowości, mnie to bardziej przypomina na polski przedwojenny oficerski.Ale może się mylę??Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEPTUNAK Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Witam, mnie także wygląda to na nasz pas wojskowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Moim zdaniem jednak radziecki, jakoś tak mi wygląda - jest nieco szerszy niż polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpasys Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Moim zdaniem widoczne na zdjęciu nożyczki należą do zestawu opatrunku osobistego żołnierza. Nożyczki należące do polskich zestawów opatrunkowych we wrześniu 1939r. były inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
musamman2 Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Sprzączka całkiem inna niż w polskich pasach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łupaszko Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 jeden to morderstwo... miliony to polityka... tak mówił kuraw Stalin wiec poległy ich miliony, a jeśli chodzi o aktualne mogiły radzieckich żółnierzy to nie podzielam zdania kolegów, ruskie dbaja i pilnuja ich mocno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 > eden to morderstwo... miliony to polityka... tak mówił kuraw StalinJedna śmierć to tragedia, milion - to statystyka." Tak powiedział Stalin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek722 Posted April 6, 2008 Share Posted April 6, 2008 Też znalazłem masowe mogiły i zglośiłem to Fundacji POMOST Panu Tomaszowi Czabańskiemu 60-136Poznań UlKłuszyńska20/26 tel/fax(04861)8619275 i nie było żadnego problemu . Przyjechali bardzo szybko teraz czekamy bo w kwietniu odbędzie sie masowa ekshumacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek419 Posted April 6, 2008 Share Posted April 6, 2008 http://wiadomosci.wp.pl/gid,9828030,kat,32834,galeriazdjecie.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
magius28 Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Jeśli chodzi o zachowanie urzędników to ja bym to zgłosił do prokuratury, w końcu kto jak nie organy państwowe mają stać na straży przestrzegania prawa, nas gonią za łuski, monetki itp a szczątki ludzkie (nie ważne niemiec, rusek, polak czy inny mongoł) mają się walać po ulicy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.