borygoone Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 jakiś czas temu budowano koło mojego bloku ścieżkę rowerową ... moje zboczenie zawodowe kazało mi zrobić kontrole co tam w ziemi leży...no i leżało coś takiego czyli szczątki żołnierza podejrzewam ze Rosjanina był pasek łyżka nożyczki jakieś pierdoły ...poszedłem do urzędu gminy powiadomić o tym fakcie bo trup w centrum miasta to trochę a-normalne...no ale urzędnicy olali sprawę ,powiedzieli niech pan weźmie te kości wrzuci w dołek żeby sie nie walały ...i moje pytanie GDZIE DO CHOLERY ZGŁASZAĆ TAKIE RZECZY żeby sprawa była załatwiona a nie olana... gdyby był to Niemiec sprawa była by prosta ,ale czy działa takie coś jak fundacja pamięć zajmująca sie Rosjanami...-------------------------------------------------zadowoleni?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 21:49 02-04-2008
CONRADO Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Jesli to Rosjanin to ciezko bedzie cos z tym zrobic bo oni to maja d....Kolega kiedys poszedl zglosic do ambasady ze znalazl 3 Rusków to go wysmiali....
kokesh Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Rosjanie interesują się swoimi pobratymcami tylko wtedy gdy jest w tym jakiś interes polityczny . Gdybyś chciał przenieść np. jakiś pomnik wtedy krzyczeli by na cały świat jaka to krzywda dzieje się dzielnym wyzwolicielom Europy .Natomiast jakieś tam groby z I lub II wojny, nikogo z nich dziś nie obchodzą .Tym bardziej naszych urzędników .Pozbieraj kości i to co tam zostało zanieś na cmentarz i zakop w jakimś neutralnym miejscu .Poczujesz się na pewno lepiej ,a i ten nieszczęśnik którego odkopałeś spocznie wreszcie w poświęconej ziemi .Pozdro...
musamman2 Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Na cmentarz nie radzę, bo Cię przymkną za samowolny pochówek. Powiadom prokuraturę, że znalazłeś zwłoki ludzkie!
danieloff Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Zobaczcie na język panujący w sms-ach, na forach internetowych, czatach, do tego zero kontaktu z literaturą - no i są efekty. Ale wracając do tematu - czy kolega borygoone próbował po prostu zgłosić fakt odzalezienia ludzkich kości na Policję? Oni raczej nie moga odmówić przyjecia takiego zgłoszenia, no i są właściwą pierwszą instancją w tego typu przypadkach.
danieloff Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Borygoone, wspominałeś o Choszczówce - jeżeli to ten rejon, to zgłoś na Policję, dzielnicowy na Białołęce na pewno się tym zajmie.Rewir - IKierownik - asp. szt. Krzysztof StachyraWarszawa, ul. Myśliborska 65 pok. 317tel.: 0-22 603-53-17 tel. kom.: 0 600-997-196Rewir - IIKierownik - asp. szt. Piotr BudzikSiedziba:Warszawa, ul. Myśliborska 65 pok. 317tel.: 0-22 603-53-17tel. kom.: 0 600-997-026Punkt przyjęć interesantów:(Czynny doraźnie)Warszawa, ul. Marywilska 44tel.: kierownik 0-22 814-56-13tel.: dzielnicowi 0-22 811-58-13
41pp Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Tylko jest jedna wątpliwość; ten PAS mi nie pasuje, do podawanych przez kolegów narodowości, mnie to bardziej przypomina na polski przedwojenny oficerski.Ale może się mylę??Pozdrawiam
NEPTUNAK Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Witam, mnie także wygląda to na nasz pas wojskowy
danieloff Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Moim zdaniem jednak radziecki, jakoś tak mi wygląda - jest nieco szerszy niż polski.
elpasys Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Moim zdaniem widoczne na zdjęciu nożyczki należą do zestawu opatrunku osobistego żołnierza. Nożyczki należące do polskich zestawów opatrunkowych we wrześniu 1939r. były inne.
musamman2 Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Sprzączka całkiem inna niż w polskich pasach.
Łupaszko Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 jeden to morderstwo... miliony to polityka... tak mówił kuraw Stalin wiec poległy ich miliony, a jeśli chodzi o aktualne mogiły radzieckich żółnierzy to nie podzielam zdania kolegów, ruskie dbaja i pilnuja ich mocno...
beaviso Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 > eden to morderstwo... miliony to polityka... tak mówił kuraw StalinJedna śmierć to tragedia, milion - to statystyka." Tak powiedział Stalin.
Zbyszek722 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Też znalazłem masowe mogiły i zglośiłem to Fundacji POMOST Panu Tomaszowi Czabańskiemu 60-136Poznań UlKłuszyńska20/26 tel/fax(04861)8619275 i nie było żadnego problemu . Przyjechali bardzo szybko teraz czekamy bo w kwietniu odbędzie sie masowa ekshumacja.
Darek419 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 http://wiadomosci.wp.pl/gid,9828030,kat,32834,galeriazdjecie.html
magius28 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Jeśli chodzi o zachowanie urzędników to ja bym to zgłosił do prokuratury, w końcu kto jak nie organy państwowe mają stać na straży przestrzegania prawa, nas gonią za łuski, monetki itp a szczątki ludzkie (nie ważne niemiec, rusek, polak czy inny mongoł) mają się walać po ulicy??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.