Skocz do zawartości

Koleżanki

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Kurde prawie dwadzieścia lat zajmuję się poszukiwaniami i nigdy nie udało mi sie spotkać kobiety poszukiwacza (nie liczę mojej córki, która to hobby po ojcu umiłowała)czy naprawdę jest ich tak mało i czy w ogóle są ??? :-)
Na forach Odkrywcy też raczej się nie pojawiają, a może są tak zakonspirowane ?
Kobiety poszukiwacze ujawnijcie się :-)

No zastanów się dlaczego jest mało kobiet z wykrywaczami :

Trzeba łazić cały dzień po jakiś lasach, odludziach gdzie cię mogą: zabić/zgwałcić/pobić/okraść.
Po za tym saperką trzeba się namachać, ziemia jest brudna, jakieś robactwo non stop cię atakuje... horror

PS. Pewne rzeczy są tylko dla prawdziwych facetów". :)

Eeee tam mam co najmniej 2 znajome które podzielają moją pasję :D nie mają własnych wykrywaczy ale bardzo chętnie uczestniczą w tego typu wyprawach :D moja dziewczyna to czasami na wyprawie ma więcej czasu spędzonego z wyrywką niż ja :D i z chęcią jeździ ze mną na różne zloty itp :D Może po prostu mam szczęście :D

Ja wolę aby moja druga połowa ,ta ładniejsza jak mówią ,nie jeździła ze mną na wykopki, ryby ,i żadna tam takie .....Facet musi mieć coś tylko dla siebie .Z żoną na wykopkach czuł bym się jak na zakupach w super markecie ,czyli z przyjemności zrobił by się horror .Pozdro....

...racja żony też bym nie zabrał, koleżanki tym bardziej :-), ale moje pytanie dotyczyło tylko tego czy wsród naszej braci są kobitki, czy takie rzeczy jak wykopki w ogóle płeć piękną interesują ? Fakt na zlotach można czasami je spotkać lecz tylko w formie drugich połówek :-)(lub jak w moim przypadku córek):-)))))))))))))))))))))))))

cześć! tak są wśród Was kobiety, no przynajmniej ja jestem. bardzo lubię łazić po lasach, bunkrach i różnych dziurach. Co jakiś czas zaglądam na forum, może nawet mieliśmy okazję rozmawiać, ale normalnie jestem zalogowana pod innym nickiem. ponieważ chciałam prowadzić dyskusje na temat i uniknąć komentarzy w stylu:co ona tu robi, baba do garów, przecież na historii i eksploracji znają sie tylko prawdziwi faceci!", albo druga opcja: o! laska! może jakaś fajna dupa? jak wyśle fotkę to może pogadamy, ale przecież nie o bunkrach!"
więc siedzę sobie pod innym nickiem, dobrze mi tu, może kiedyś się ujawnię, może nie, a może będzie okazja pogadać na żywo?

na razie, wracam do siebie!

A ja ostatnio na pewnej stronie zakupiłem pewien tasaczek, sprzedający okazał się przesympatyczną kobietą siedzącą głębiej w temacie niż niejeden facet na forum - serdeczne pozdrowienia dla niej - dalej nie wyszedłem z szoku ;)

MK ty to masz zawsze farta do branżowej płci przeciwnej w lesie, w sklepie podczas kupowania miodówki :) czy ostatnio w trakcie i po związanego z działalnością na pewnej stronie. Osobiście patrząc na siebie po wyjściu z lasu, nie chciałbym przerabiać drugi raz tego samego widoku jeżeli chodzi o płeć przeciwną.

pozdr.

Może wyciągnie a może i nie. Potrzebny jest instruktarz i zachęta na dobry początek. Same tryby pracy - dynamiczny, statyczny, mix jest tego trochę, czasami ciężko się połapać". Nie będzie łatwo.

A czy kobiety są gorsze, że ma je odstraszyć komplikacja techniczna poszukiwań z wykrywaczem??? Nie sądzę! Przeciwnie, czytając posty wielu mężczyzn" w dziale Sprzęt poszukiwawczy" ma się wrażenie, że dla nich zbyt skomplikowana byłaby nawet kłujka saperska!
Znam osobiście 3 pary eksploratorskie - ja z dziewczyną plus czworo naszych znajomych. I nikt się niczemu nie dziwi, a dziewczyny śmigają po lesie aż miło patrzeć :-)

M.

• 2 weeks later...
do mnie przez mój wątek o piosenkach patriotycznych napisała jedna niewiasta czy nie mam podkładów muzycznych , bo startuje
ona na konkursie piosenki patriotycznej , muszę się dopytać o zainterseowania , może tez kopie hehe ;)

pozdrO
tomekk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie