PATRON Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 przepraszam ale o co chodzi z tą ceną za koła ? .....jak na razie to to jest 75 zł za sztukę wywoławczo to chyba cena jest akurat OK ....ot takie moje zdanie ...PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Kolego Patron zwróć uwagę na napis cena minimalna nie została osiągnięta" a znając fantazję sprzedawców z allegro to pewnie gdzieś z 500 złotych chce:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Lekko „ postrzelony „ RSO Włochy maj 1944Może ktoś rozpozna armatkę .... włoska ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 GMC M6... inaczej: Dodge WC51 + działko przeciwpancerne 37mm M3.Amerykanie już w czasie kampanii tunezyjskiej uznali ten pojazd za nieprzydatny i demontowali działka (część zdemontowanych działek ustawiono na Halftrackach).Pewną ilość GMC M6 przekazano Francuzom, którzy używali ich bojowo w Europie.GMC oznacza w tym przypadku Gun Motor Carriage, a nie General Motors Corporation.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 Dzięki za identyfikacje działka. Jakoś skojarzyło mi się że jeśli leży w rowie we Włoszech to może być włoskie działko A to takie ładne hamrykańkie ;-)A na dzisiejszym zdjęciu transport z szykującym się do skoku RSO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 LokfanMy się chyba znamy ...- otwarcie wystawy w Ochotnicy- Banica & OlszynyMam trochę gratów pancernych - sporo drobnicy, ale doprawdy nie wiem czy coś się nada do RSOWpadnijcie kiedyś z dr. K.W. (nie macie daleko), jak znajdziecie coś do RSO to jest wasze.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Marzec 2008 Autor Share Napisano 12 Marzec 2008 WitamKolego Iglanadon wysłałem Ci maila.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Marzec 2008 Autor Share Napisano 12 Marzec 2008 A imię jej trzydzieści i pięć.....dzisiejsza, jeszcze ciepła zdobycz. Zdobycz szczególna ponieważ odnaleziona w Myślenicach, wszystko wskazuje na to że to z naszego RSO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 zimowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 auto szrot (p. Węgry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 Zdjęcie zamieszczone przez Lemeryta http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/lem_rso6.jpgprzedstawia prototyp V6 na zboczu lodowca Großglockner podczas prób technicznych w dniach 8 – 10.6.1943 ( na gąsienicach założony jest pełen zestaw nakładek ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 4 LW Felddivision IV 1943 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 Kolejne ciekawe zdjęcie przedstawiające jeden z prototypów RSO/1 z rotacyjnym pługiem śnieżnym. (napędzanym dwoma silnikami Steyr V8 ) http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dsc00252_copy.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dsc00254_copy.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dsc00253.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 RSO/1 z rotacyjnym pługiem śnieżnym, Zwróćcie uwagę na zamontowane na pace silniki do napędu pługu rotacyjneg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katla Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 i takie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katla Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 i jeszcze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Opis do ostatniego zdjęcia zamieszczonego przez katla .....czerwiec 1944 4 pancerna Dywizja RSO oczywiście ciągnie Stahlfeldwagen Hf.7 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/hf.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 kolejne zdjęcie RSO/1 z ebay`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Może komuś się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Bardzo ciekawe zdjęcie zamieszczone przez bodziu000000 przedstawia wypalony RSO/3 ( dobrze widoczny diesel motor F4L514 )A na zdjęciu wklejonym przeze mnie RSO + le FH 18/40 z Dywizji Grenadierów Pancernych Großdeutschland styczeń 1944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Wood jesteś pewien że na fotce kolegi Bodzia jest diesel?? Ja tam widzę, że jedna z pokryw zaworu wydechowego(skrajny prawy cylinder) jest zerwana co sugerowałoby V8. Jak na moje oko:)))-------------------------------Znalazłem jeszcze coś takiego, może się przyda:F -> Fahrzeugmotor4 -> 4 ZylinderL -> Luftgekühlt5 -> Motorenbaureihe 514 -> 14 cm Hubhöhe des Kolbens-------------------------------Świetna ta fotka z 2008-03-17 00:35:00.Kierowca RSa jak zwylke prowadzi z zimnym łokciem":)))Chyba dlatego, że nie wymyślono jeszcze martwej dłoni":)))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Chyba zadałeś mi trudne pytanie. Opisując zdjęcie zasugerowałem się kształtem kabiny który wskazuje wyraźnie na wersję RSO/3 w których stosowano nowy, wysokoprężny silnik rzędowy Deutz F4L, posiadający lepsze parametry pracy niż wysokoobrotowy silnik Steyr V8.Rzeczywiście na zdjęciu widać nawet charakterystyczny filtr powietrza stosowany w V8. Wynika z tego ze mamy do rozwiązania kolejną zagadkę , czyżby w wersji RSO/3 stosowano również silnik Steyr V8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Odszukałem w moich zbiorach jeszcze kilka zdjęć RSO z widocznym silnikiem Deutz, postaram się zamieścić je w najbliższej przyszłości.A jak myślicie jaki silnik był zamontowany w czeskim propagandowym RSO/3 ?http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/woodhaven_01.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dulpas12.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.