michalczewski Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2004 http://www.jagdtiger.de/index2.htm No prosze a jednak Niemcy mieli latajace spodki :)))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 a jeden z nich nazywał się Jagdtiger ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 hehehehehehehehehe !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NN Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 Domyślam, że chodzi o fotkę urządzenia p.t. Kugelpanzer", opatrzoną komentarzem: This extremely rare and strange recon/observer vehicle is on display at the Tank Museum of the Red Army in Kubinka (Russia)". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2004 No dokladnie o to mi chodzilo. Nie mozna wkleic dokladnego linku. Ale sprzet bomba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 A dla wszystkich miłośników prawdziwych" latających spodków w kamuflażu luftwaffe polecam film UFO-Geheimnisse des 3. Reichs". Satyskakcja gwarantowana - dużo muzyki Carla Orffa, paradokumentalnego Adolfa marszczącego brwi nad tajemnymi księgami, napędów ezoterycznych :) itd. Łatwo ten film znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 Możę jakis link do tego filmuŁadnie proszePZDR CEZARY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 29 Styczeń 2004 Share Napisano 29 Styczeń 2004 eDonkey > search. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 1.:-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter7007 Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Na eMule znajdziecie wszystko ten film też jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 dla rosyjskojęzycznych,-http://flyers.nm.ru/fdisks_naci.htm przyjemnego wieczoru życzęv.T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 jeszcze jeden (egzotyczny) adres,-http://www.rusring.net/~levin/levin3d/haunebu.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Ufo czy latające spodki" nie są wynalazkiem 20 wieku, jak na ogół się sądzi, dawniej też zaprzęgano mózg do roboty. Jak podróżowano przed, powiedzmy, 6.000 laty ? No, może nie wszyscy, ale założyciele t.zw. kultury egipskiej" dosyć wygodnie : )). Pewien zapis na egipskim murze brzmi: Czym może król do góry wzlecieć ?, przy (pomocy) Haunebu-promu/pojazdu i ... Haune-ptaka. Ty masz do góry wzlecieć.... Ty masz wzlecieć i wysiąść." (669). Inne texty (261,310, 332,160) zawarte w heroglifach przekazują więcej na ten temat. Fotografie" tych niezwykłych pojazdów lotniczych można obejrzyć w starodawnej świątyni Ozyrysa w Abydos (zdjęcie).W Indiach natomiast cały szereg tekstów (sanskryt) nazywa te latające w powietrzu pojazdy Vimana. Znajdują się też w tych starodawnych zapisach całe opisy powietrznych bitew. W Południowej Ameryce znaleziono sporo tych Vimana w formie biżuterii (fotka 2). Ortodoksyjni naukowcy twierdzą, iż za wzór służyły wykonawcom tych pojazdów....owady! Ten gatunek badaczy jest jeszcze dzisiaj bardzo wpływowy.... ale wymierający !A do czego służą te pojazdy dzisiaj ? "Bombowiec jest zbawcą cywilizacji,- twierdził J. M. Spaight,- wysoki urzędnik "bombowego ministerstwa w Anglii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crimson Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Wracając do niemieckich wynalazków (choć Twoje - von Teuto - rewelacje są bardzo ciekawe) chciałbym Wam pokazać stronkę z latającym sprzętem który albo juz był na etapie prototypów, albo jeszcze w planach". Dobrze że wojna skończyła sie w 1945, bo później to hitlerowskie orbitalne bombowce Sänger zaorałyby Nowy Jork, Sydney i całą resztę Świata... http://www.luft46.com/jhart/lufartjh.htmlEch... ta niemiecka technika ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Znalazłem taki półspodek :)Foto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Foto 3.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Te dwa ostatnie zdjęcia są wprost Pięknie Przecudne!!!!!!! Daj więcej, albo link z kąd ściagnołeś, gdzie sie znajduje ten Horten?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Silver Hill, Maryland.PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Witam. Nie mam niestety linka. Znalazłem gdzieś same fotki :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Witam,crimson,- wybrałem, ze strony którą podałeś, dwa interesujące zdjęcia/obrazki (nr.1 i 2), ponieważ Niemcy podczas wyprawy polarnej w 1939 na Antarktydę ten rodzaj wyrzutni tam z powodzeniem wypróbowali. Przy jej pomocy mogli wykatapultować w powietrze 10 tonowe samoloty. Widać to doskonale na zdjęciach 3 i 4. Wyrzutnię tą zwano Dampfkatapulte". Jak daleko i czy z powodzeniem zastosowali ją w dalszych próbach,- tego nie wiem. Wyprawa ta jest też interesująca z innego powodu, dwa wydarzenia miały faktycznie miejsce, niemiecka wyprawa o której wspomniałem, i wyprawa" Admirała Byrd'a, zimą 1946-47 zakończona kompletnym fiaskiem, dwa artykuły (w j. niemieckim, na tłumaczenie brakuje mi czasu.) można znaleźć pod: http://tezlav-von-roya3.piranho.com/Neu7.html Poruszany tam temat zahacza o fantazję, ale cóż my, ziemskie robaczki", możemy o tym wiedzieć :). Interesuje mnie obecnie zupełnie inna technika, właśnie pracuję nad małym artykułem, kiedy skończę podzielę się najważnieszymi moimi rozpoznaniami również na forum Odkrywcy".Pozdrawiam, v.T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Teuto Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.