Dżozef1969 Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 Pod Mirosławcem rozbil się samolot wojskowy , zgineło kilkanaście osób. CHOLERA BYŁEM PRAWIE ŚWIADKIEM , widziałem karetki i policję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżozef1969 Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 Byłem u (jestem) rodziny w pobliżu lotniska, fakt że widziałem tylko karetki i policję ale jednak stres pozostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżozef1969 Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 Moim zdaniem samolot podchodził do lądowania od strony Mirosławca, ponieważ ja whwili katastrofy znajdowałem się dokładnie około 2 - 3 km po stronie przeciwnej lotniskA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 ciszej [*][*][*].......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 http://wiadomosci.onet.pl/1679034,11,item.htmlhttp://wiadomosci.onet.pl/1679037,11,item.htmlMinuta ciszy [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Cześć Ich pamięci [*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżozef1969 Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2008 i nie zauważyłem widocznych skutków kaqtastrofy, a jaqk sądzę jeżeli katastrofa nastąpiła by z mojej strony " samolot cholera spadł by mi na głowę". P:rzepraszAM Za błędy ale sAMI ROZUMIECIE STRES.pOZDRAWIAM, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombspider Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Szczere wyrazy współczucia dla rodzin [*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpasys Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Ten samolot wydaje moi się nieco dziwny. Takie samoloty lecąc do Iraku przelatują nad moim domkiem letniskowym, w odległości ok. 80 km od Warszawy (kierunek ES). Lecą wówczas na wysokości ok. 500m i strasznie się męczą. Wygląda to tak, jakby na skutek niedostatku ciągu samolot miał problemy ze wznoszeniem i osiąganiem odpowiedniej wysokości. Jeśli pilot miał problemy, to ta dziwna cecha samolotu mogła przyczynić się do katastrofy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Elpasys -widzę ,że jesteś znawcą techniki lotniczej i doskonale wiesz co mogło przyczynić się do katastrofy. Hmmmm, zadzwoń do komisji badającej skutki katastrofy i podaj tą przyczynę!!! To,że tobie się wydaje ...Wracając do faktów - szkoda ludzi. Kilku z nich miałem możliwość poznać osobiście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 koledzy spokojniej, Wy nawet w tak smutnej chwili potraficie sie przedzezniac i przekrzykiwac..[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 2 tygodnie temu uczestniczyłem w naradzie, w której brał też udział Dowódca Bazy Lotniczej w Świdwinie...Kto by się spodziewał, że widziałem człowieka ostatni raz...Wyrazy współczucia dla ich rodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Sorki, Bazy Lotniczej w Mirosławcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpasys Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 @cecholekGdybyśmy byli w USA, zapewne byłoby tak, że moje publikacje dotyczące bezpieczeńtwa lotów i wypadków lotniczych byłby dobrze znane lokalnej społeczności lotniczej. Chodzi tutaj także o takie wypadki samolotów wojskowych, gdzie niedostateczny ciąg silnika był przyczyną katastrofy. Ale jesteśmy tutaj, jest jak jest, i ta wiedza jest igorowana, dlatego publikuję wyłącznie w USA i jęz. angielskim.O tych problemach (obcych polskim specjalistom" lotniczym) można sobie poczytać tutaj (na amerykańskiej stronie rządowej):http://dmses.dot.gov/docimages/pdf95/392468_web.pdfhttp://dmses.dot.gov/docimages/pdf96/399907_web.pdfpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot76 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 CZEŚĆ ICH PAMIĘCI [*][*][*][*][*][*](*)(*)(*)(*)(*)(*)[*][*][*][*][*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpasys Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 W moim ostanim poście błędnie podałem drugi link; powinno być:http://dmses.dot.gov/docimages/pdf96/399807_web.pdfprzepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Jestem fanem lotnictwa, szkoda takich doświadczonych ludzi [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Każdego szkoda ale taki los żołnierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 A co ma ten wypadek do losu żołnierza? Przecież ich nie zestrzelono podczas misji bojowej, CASA robiła raczej za taksówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Cześć Ich pamięci [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex1939 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dżemik Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.