Skocz do zawartości

Panzer III spod Grudziądza

timbuktu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 210
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Cała trójka w ponad 90% stanie zachowania, i od tak sobie znika, to już chyba trochę za gruba sprawa w Polsce żeby relanium brać....

Chyba że fotki nie są z Polski...ale piszą że koło Grudziądza...
Napisano
Raz już byliśmy świadkami i uczestnikami awantury wokół domniemanego Tygrysa z Polski a ędącego we Francji" tak więc wobec stanu pojazdu i w ogóle całej tej sensacji" wolę zachować daleko idący sceptytyzm.
Napisano
Kol.pomsee,nurtuje mnie jeden problem ,a mianowicie,w wątku z wyciągania sapera" zapodałeś piękną fotkę piaskowej pantery z pewną osobą na niej.Co się z nią stało? Czyżby komuś było w nie smak?
Napisano

Panowie - nie dajcie się ładować - rzeka na zdjęciu na pewno nie jest Wisłą w pobliżu Grudziądza. Na zdjęciu przedstawiam Wisłę ok. 8 km na północ od Grudziądza(zaznaczony strzałką) jak widać ma szerokość ok 500 metrów i tak jest już od Świecia. A Panzer grzecznie wyjeżdza sobie z rzeczki, która może ma z 200 metrów. Oprócz tego jak wszyscy wiedzą Wisła jest rzeką spławną" tzn pływają po niej barki a jak widać na zdjęciu po prawej stronie z rzeki wystaje filar? starego mostu. Taka przeszkoda zostałaby zaraz po wojnie rozebrana celem zapewnienia swobodnego spływu barek.
Więc żeby rozwiać wątpliwości gdzie to jest kolega imbuktu" powinien zdradzić tajemnicę miejsca wydobycia a wtedy będzie można stwierdzić czy się mylę. Przecież w tym miejscu już nic nie ma bo wszystko zabrała ekipa jego znajomków. Musiał ich znać skoro był przy tym obecny no chyba, że mieszka akurat" obok więc widział.
Na koniec mała dygresja - fotki są na 99% zeskanowane z jakiejś gazety a nie robione cyfrą a czemu tak sądzę? Sprawdzcie sami...

Napisano

Na dobranoc jeszcze jedna fotka Wisły z tego samego miejsca.
Aha - w tym terenie wyszedł ale nie z wody tylko z ziemi szczątki RSO - sam złom. Przy tym byłem więc widziałem ale nie ja trafiłem więc nic więcej nie powiem.

Napisano
Timbuktu możesz zrobić zdjęcie tego fragmentu rzeki z tym filarem i zapodać go dzisiaj w tym wątku. Bo bez obrazy, ale takie prawie fabryczne stany, warte na zachodzie krocie, to wychodziły do tej pory tylko gdzieś na wschodzie, więc jeżeli to Grudziądz to byłaby największa sensacja od czasu gdy zaczęto się interesować w Polsce takimi zabytkami.
Napisano
Zdjęcia są piękne a na nim jeszcze piękniejsze cudo)))) ( może jeszcze jest u nas)
Piękni by się oglądało to cudo na jakieś rekonstrukcji wojenki))))))
Pozdrawiam
Napisano
poszukajmy wiec na starych mapach, czy w okolicach Grudziadza byl kiedys jakis - nieistniejacy juz obecnie most.Ze znanych mi takich miejsc na Wisle to Opalenie na poludnie od Gniewa( na srodku stoi tam betonowy filar), ale krajobraz i szerokosc rzeki mocno inne.
Napisano
Chyba tylko OskarD zachował zdrowy rozsądek i nie dał sie ponieść emocjom.Fotki rzeczywiście wyglądają na importowane z gazety.A timbuktu zwija się ze śmiechu.
Napisano
Gdybym miał obstawiać gdzie wyrwano to cudo, to stawiam na Białoruś, tam jest sporo takich różnych rzek i kanałów. No chyba, że kol. Timbuktu opisze dokładnie to miejsce gdzie jak twierdzi był świadkiem tego wydobycia, no wtedy to bym pewnie zaniemówił z wrażenia na długo...
Napisano
fiu... fiu...
Panowie, wy wrzucacie zdjęcia Wisły w porach kiedy ma ona największe stany, a kol. Timbuktu wrzucił zdjęcia jakiejś rzeki (być może rzeczywiście Wisły) latem, kiedy stany są najniższe. Sierpień 2002?
Pozdr. wars98

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie