drops072 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Witam podeślij foto prostownika takie by było widać instalacje a bezpiecznik topikowy można najprawdopodobniej ominąć a najlepiej to go całkiem przerobić by działał przy elektrolizie w razie wu gg 9177383 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drops072 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664987#1197221 zapraszam tutaj masz 2 schematy na samym dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Napięcie nie ma znaczenia istotne jest natężenie prądu. Bezpiecznik zostaw w spokoju, ma być.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 Kolejne pytanie, użyłem soli, po elektrolizie przemyłem fant benzyną żeby pozbyć się wody, na drugi dzień fant był już rudy:(Raczej już soli stosować nie będę, tylko kreta, ale jest jakiś sposób na pozbycie się soli z wyczyszczonego fanta? Czy trzeba od razu po elektrolizie konserwować i wtedy uniknie się problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 Tak kolego sudajew trzeba od razu zabezpieczyć po elektrolizie Spróbuj autolizy jest mniej kłopotliwa a efekty nawet lepsze niż po elektrolizie ja się przestawiłem na autolizę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Czy to elektroliza czy autoliza w tym wypadku nie ma znaczenia. Istotne jest co było zastsowane jako elekrolit.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Po lizie to przede wszystkim musisz dobrze szczotą wyczyścić J potem wyszoruj jakimś mydełkiem i dopiero zlej olejem porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Witam .Przeczytałem ten wątek i mam pytania, co dokładnie trzeba zrobić po osiągnięciu zadowalającego efektu w przypadku roztworu z kretem ? Czy proces elektrolizy i sam kret niszczą bakelit z okładek bagnetu ? Czy opłaca się użyć elektrolizy do czyszczenia pochwy bagnetu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGONIDAS Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 WITAMTrafił mi się przedmiot który może zawierać amunicję (naboje strzelnicze).Czy podczas elektrolizy może dojść do wystrzału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 czyli trafił Ci się magazynek.ja bym robił elektro jak jest pusty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGONIDAS Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Jeżeli nie da się wyjąć bez uszkodzenia przedmiotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 To się należy pozbyć przedmiotu. Najlepiej nie znajdując go. I dobrze się tej wersji trzymać.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGONIDAS Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Macie może jakieś inne sposoby dobre na odrdzewienie ,,magazynku''bez uszkodzenia go ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Wsadź ten mag do elektro i po sprawie . Po całym procesie łatwiej Ci bedzie wyjac zawartosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Mam pytanie czy gdybym znalazł pocisk tak zardzewiały, że nie było by wiadomo czy to pocisk, czy sama łuska to mogę to bezpiecznie wrzucić do elektrolizy, lub autolizy, a dopiero później przewiercić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Jak niewiadomo co to, to się tego nie zabiera do domu! Przypominam że mamy coś takiego jak regulamin, i radze się z nim zapoznać!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 czy podczas elektrolizy przedmiot który ma się oczyścić może wystawać poza poziom wody?krokodylek pod wodą,ale czy część fanta może nie być zanurzona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Wszystko co będzie wystawać po za poziom roztworu nie oczyści się, przynajmniej w moim przypadku tak było.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 mam dość długi fant,nie mam naczynia które by go pomieściło i właśnie myślałem by zrobić elektrolizę na 2tury,zanurzając w drugiej turze to co wystawało w pierwszej:)czyli rozumiem że nic się nie stanie? ,głównie chodziło mi o prostownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Oczywiście mozesz czyścic te długie cudo :) na dwie tury. Nie widze w tym żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Może zostać delikatny ślad na przedmiocie w miejscu gdzie kończy się elektrolit, powinien zejść przy czyszczeniu szczotką. Polecam skrzynki na kwiatki lub na pionowo rura PCV z zaślepką.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 ok,wiem już wszystko (rura pcv za wąska,skrzynka ma otworki,nie chce mi się ich łatać)dzięki wielkiezdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Hebdziu, jak kupisz korytko w ogrodniczym, to ono jeszcze nie ma dziurek - przynajmniej tak powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 tyfusku,na razie jestem oszczędny" przynajmniej do 15ego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 no to jeszcze 4 dni i będziesz mógł zaszaleć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.