Skocz do zawartości

Elektroliza-Pytania

Jasiek_M

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam podeślij foto prostownika takie by było widać instalacje a bezpiecznik topikowy można najprawdopodobniej ominąć a najlepiej to go całkiem przerobić by działał przy elektrolizie w razie wu gg 9177383
  • Odpowiedzi 173
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
Napisano
Kolejne pytanie, użyłem soli, po elektrolizie przemyłem fant benzyną żeby pozbyć się wody, na drugi dzień fant był już rudy:(
Raczej już soli stosować nie będę, tylko kreta, ale jest jakiś sposób na pozbycie się soli z wyczyszczonego fanta? Czy trzeba od razu po elektrolizie konserwować i wtedy uniknie się problemu?
Napisano
Tak kolego sudajew trzeba od razu zabezpieczyć po elektrolizie Spróbuj autolizy jest mniej kłopotliwa a efekty nawet lepsze niż po elektrolizie ja się przestawiłem na autolizę.Pozdrawiam
Napisano
Po lizie to przede wszystkim musisz dobrze szczotą wyczyścić J potem wyszoruj jakimś mydełkiem i dopiero zlej olejem porządnie
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam .Przeczytałem ten wątek i mam pytania, co dokładnie trzeba zrobić po osiągnięciu zadowalającego efektu w przypadku roztworu z kretem ? Czy proces elektrolizy i sam kret niszczą bakelit z okładek bagnetu ? Czy opłaca się użyć elektrolizy do czyszczenia pochwy bagnetu ?
Napisano
Mam pytanie czy gdybym znalazł pocisk tak zardzewiały, że nie było by wiadomo czy to pocisk, czy sama łuska to mogę to bezpiecznie wrzucić do elektrolizy, lub autolizy, a dopiero później przewiercić?
Napisano
czy podczas elektrolizy przedmiot który ma się oczyścić może wystawać poza poziom wody?
krokodylek pod wodą,ale czy część fanta może nie być zanurzona?
Napisano
mam dość długi fant,nie mam naczynia które by go pomieściło i właśnie myślałem by zrobić elektrolizę na 2tury,zanurzając w drugiej turze to co wystawało w pierwszej:)

czyli rozumiem że nic się nie stanie? ,głównie chodziło mi o prostownik
Napisano
Może zostać delikatny ślad na przedmiocie w miejscu gdzie kończy się elektrolit, powinien zejść przy czyszczeniu szczotką. Polecam skrzynki na kwiatki lub na pionowo rura PCV z zaślepką.
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie