Skocz do zawartości

Co by było gdyby hitler zrezygnował z wojny?

Leon Degrelle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co by było gdyby Hitler zrezygnował z wojny? Wiem że jednym z głównych filarów realizacji jego ideii był podbój, przestrzeń życiowa... Czy i w jakiej formie ewoluowałby narodowy socjalizm gdyby nie podjął żadnej walki?
Napisano
Gdyby nie zaatakował Polski, to niemiecka gospodarka załamałaby się i straciłby rychło władzę. Łupy z podbitych państw uratowały gospodarkę Rzeszy przed zapaścią.
Napisano
Niemiecki cud gospodarczy" był dość iluzoryczny- hiperinwestycje zbrojeniowe (oficjalnie w 4 lata postawić taką armię) spowodowały megazadłużenie państwa. Kończyły sie też surowce o istotnym znaczeniu. Żeby uratować to przed upadkiem nie wystarczyło okraść własnych Żydów- trzeba też było okraść sąsiadów...
Napisano
Ano mam. Jak POLAK może sobie wybrać taki NICK?
Bo z początku myślałem, że to tak dla draki, ale teraz widzę że to na poważnie. Czyli ktoś zupełnie nie rozumie, że gdyby wygrali wojnę ci, którzy służyli w SS to po nas Polakach nie byłoby już nawet śladu [no może gdzieś na stepach Azji pozostałyby jakieś resztki narodu].
A ponieważ pochodzę z rodziny w której, gdy zachodziła potrzeba obrony ojczyzny przed czerwoną lub brunatną zarazą, to nikt się nie ociągał tylko szedł NA OCHOTNIKA [na co zapodawałem na forum zarówno zdjęcia jak i dokumenty] - to taki nick uważam za policzek.

bez pozdrowień
balans
Napisano
Balans masz racje , mój nick jest nie na miejscu, zmienię go, co prawda Leon wyznawał ideologie która jes mi bardzo bliska lecz jego służba w waloni" jest mi tak samo obrzydliwa jak tobie... zmieniłem go pod chwilowym naciskiem władców forum, zmienię go pod naciskiem twoich argumentów...Amen
Napisano
Noc kryształowa
Znajdziesz tam podstawowe fakty i między innymi takie stwierdzenia:
Akty terroru po wydarzeniach z 9–10 listopada 1938 r. miały konkretny cel – obrzydzić ludności żydowskiej pobyt w Niemczech i zmusić ją do emigracji, lecz z pozostawieniem majątku na terenie III Rzeszy. i Kierownictwo narodowosocjalistyczne III Rzeszy podjęło wiele działań dyskryminujących Żydów. Wywłaszczenia pozbawiły ich środków do życia.
To tylko na początek ale w ogóle jeśli zaczynasz dyskusję to nie zaprzeczaj faktom a jeżeli ich nie znasz to zapoznaj się dobrze z tematem bo się po prostu kompromitujesz żeby nie powiedzieć odsłaniasz swoje rzeczywiste motywy.
Napisano
Autostrady były budowane z funduszy zgromadzonych przez nimiecki US". Wyobraźmy sobie: rok 1941, Norymberga, Adolf zebranym tłumom komunikuje, że Niemcy zbankrutowały jak jakiś żydowski sklepikarz"...
Degrellom polecam książkę napisaną przez niemieckiego historyka: Aly Götz, Państwo Hitlera. Powinna rozjaśnić między uszami.
Napisano
Panowie pozwola, taka czsto teoretyczna dyskusja jest zawsze skazana na fiasko. panstwo stwrzone przez adolfa nie mialo jakiej kolwiek przyszlosci, a globalny konflikt ktory wywolal tylko przspieszyl Untergang des 1000jähriges Reiches". nasz wschodni sasiad tez zbudowal panstwo na podobnych podstawach i nie mam tu na mysli ideologii tylko strach i terror, co sie tam stalo i dzieje tego jestesmy sami swiatkami. wydaje mi sie tylko ze predzej czy pozniej ci dwaj wariaci (stalin i Hitler) i tak chwycili by sie za lby.
zdrow
Napisano
Proponuje, nie wdawać się w dyskusje z kimś, kto wypisuje takie kwiatki: ...co prawda Leon wyznawał ideologie która jes mi bardzo bliska..."
Nie dajmy się prowokować takim ludziom!
Napisano
Słusznie, ja się z dyskusji z tą osobą wyłączam. Zresztą mam wrażenie, że to ktoś kto po zbanowaniu powrócił na forum i nie jest to Bagnet SS ;)
Napisano
I z innego wątku Grunberg nie spełnia warunku bezstronniczosci , bo jest komunistycznym najemnikiem!"
Kolejny prawdziwy" Polak z pod znaku krzyża celtyckiego.
Wilzken ma racje, nie dajmy się sprowokować brunatnej hołocie.

P.Z Ananas
Napisano
panowie zapominacie że historię piszą zawsze zwycięzcy ,
a pokonani nie maja prawa głosu. możecie zadać sobie trohcę trudu i prześledzić ile razy do tej pory były zmieniane fakty historyczne w zależności od tego kto był naszym przyjacielem.
a każde niedomówienie nie jest półprawdą jest po prostu kłamstwem.niektórzy mówią że jest dwie prawdy -święta prawda
i-......prawda. o historii wiemy tyle ile wiedzieć powinniśmy
przecież do tej pory zamknięte są archiwa moskwy i londynu -
o czymś to świadczy.
Napisano
Ale napewno nie o planach Hitlera rezygnacji ze zbrojeń :-) To przecież był główny element jego występu, w zasadzie tylko tym hasłem wygrał wybory. To była jedyna droga którą mogła się potoczyć historia od momentu jego wyboru na kanclerza i wygranej NSDAP w wyborach...
Napisano
Jak dla mnie to kolejny czysty Aryjczyk bezlitosny dla wrogów Rzeszy"... . Proszę tylko spojrzeć na pisownię pewnej narodowości (mała litera jakby kto pytał). Wszystko zgodnie z zasadami stosowanymi w III Rzeszy... .
Pozdro!
PS. Sieg heil? Keep smile!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie