Skocz do zawartości

Opolska prokuratura: zdelegalizować ONR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
przepis z zalozenia stosuje sie w przypadku podszywania sie pod sluzby mundurowe.Rownie dobrze z tego paragrafu mozna pozamykac wszystkich rekonstruktorow,swietych mikolajow i kolednikow
  • Odpowiedzi 142
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
kolego woytas: nie ma znaczenia.Tez mozesz sie przebrac za rzymskiego gladiatora i biegac po pagorkach!Twoja brocha, no chyba ze kogos potniesz mieczem, to wtedy niech sie policja czepia.
Napisano
i tu sie kolega myli bo ma znaczenie - nazywa sie to spoleczna szkodliwosc czynu - niska albo wysoka.
W tym przypadku jest wysoka bo gostek przebral sie za mnicha po to by wprowadzic w blad funkcjonariuszy pilnujacych pozadku publicznego
Napisano
longwooda przebieraniec ochrzci, da ślub, ostatnie namaszczenie, filmik ze spowiedzi powiesi na YouTube, i wreszcie pochowa. A kiedy się wyda, że to był oszust, wtedy w krzyk - policja!!!!! A państwo wg longwooda do poszkodowanych powinno rzec - to nie jest przestępstwo...
Napisano
co ma wieksza 'szkodliwosc spoleczna':
1.jak sie gowniarz przebieze za zakonnika i spaceruje po gorach robiac sobie jaja z patrolu policji

2.forum internetowe ktore promuje dzialalnosc polegajaca na prowadzeniu nielegalnych poszukiwan przedmiotow zabytkowych

? ? ?
Napisano
bo bys musial sam sobie kartke dac:-)
moje przeslanie jest takie, ze polskie prawo tak skonstruowano, zeby sie dalo uwalic kazdego, legalnie.
To sa wlasnie zaczatki totalitaryzmu.
Na dobra sprawe wszystko jest nielegalne u nas
Napisano
Longwood- według oficjalno-medialnych informacji przy legitymowaniu twardo obstawiał, że jest najprawdziwszym mnichem. I może właśnie o takie wprowadzenie w błąd ( lub robienie sobie jaj ) chodzi.
Napisano
dobra, papiery mial w porzo?mial.Nie byl poszukiwany?nie.
mnich to nie jest funkcja publiczna, panstwowa, nie jest lekarz itp.Nie probowal spowiadac, udzielac sakramentow ani podobnych 'waznych rzeczy'
Wszyscy wiemy ze kolesia zamkneli nie za to ze sie podawal za mnicha, tylko ze byl z ONR.I tu widze problem, ze u nas zamknac mozna kazdego pod byle pretekstem.
Zalozysz habit-czapa, wykopiesz luske-czapa, wyjdziesz na miasto z nozem kuchennym dlugosci 12 cm - czapa.
Cale prawo to atrapa
Uwazacie ze to normalne?
Napisano
Przecież oto Polska właśnie. Od ściany do ściany. Sporo rzeczy uchodzi na sucho ( pal licho ONR, popatrz na piłkę nożną, kiboli, itp ). A potem nagle j....b i za białą drabinkę w glanach można iść na dołek.
Napisano
Tako rzecze longwood

Ja osobiscie chetnie zrzeklbym sie polskiego obywatelstwa gdyby jakis normalny kraj dal mi swoje.
Jestem Polakiem ale nie czuje sie w zaden sposob zwiazany z ta holota w Warszawie.To okupacja"

http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=607432&sid=1205343412563e1fb8fc64e8a9a50730a2d5528f9e
Napisano
1990-1992 - Belgia, Holandia, Francja.
1999 - UK.
2000 - 1 miesiąc Włochy
2003 - 6 miesięcy Belgia itd, itp...
Napisano
Tyle czasu i zadnych wnioskow?
Prawo beneluxu i francji jest bardzo zblizone do polskiego, ale juz w anglii- to nawet Ty musiales zauwazyc ze wolnosc jednostki jest nieporownywalnie wieksza.I to juz w najbanalniejszych, codziennych rzeczach.O podatkach czy zakladaniu firmy nie wspomne bo to juz wogole kosmos.
zwazywszy ze wogole nie rozumiesz co ja pisze, wiec uproszcze przeslanie:
-polskie prawo UMOZLIWIA skazywanie ludzi na wiezienie ZA NIC.Dzis ta mozliwosc jest stosowana aby tepic gamoni w stylu ONR, ale wystarczy zeby jakis czubek dorwal sie do wladzy<<a to juz bylo blisko/np.lepper, czy o.dyrektor>>, a bedzie mozna bez problemu niszczyc wszystkich.
Ale Ty zamiast przeczytac co pisze wolisz grzebac w watkach sprzed roku i wyszukiwac cytaty aby udowadniac ze panujacy w polsce system jest najcudowniejszy na swiecie.
Nie jest
moderator, poprosze kartke za offtopikowanie
Napisano
Z Belgii...
- Ben, jak ci się udało zamienić mieszkanie komunalne na komunalny domek?
- Wujek jest radnym.
Napisano
Longwood- niniejszym chciałbym Cię przeprosić. Wydawało mi się , że żyję w kraju pokręconym jak baranie rogi, ale cuda a propos nowych-Polaków ( dokładnie Rogera ) pokazują jak bardzo się myliłem.
Nie rozwijając OT- pozdrawiam policję z Wodzisławia. Ciekawe jak rozpracują hasło Roger nigdy nie będziesz Polakiem"- bez celtyka ale z Polską walczącą.
Czas umierać...
Napisano
śmieszy mnie jak ktoś używa symboli typu falangi, celtyki, nie mowiac juz o totalitaryzmach typu swarżyce, sierp i młot.. tacy wielcy Polacy,narodowcy, a 99% wielbi elektryki i swastę..
w teorii to kazdy mądry, ale nikt mi nie powie ze takie organizacje nie maja charakteru neofaszystowskiego..
ONR,NOP,Zadruga, co to wogole jest?
Policyjne prowokacje to już wogóle kpina, ale jeśli chodzi o białą drabinkę, to zanim powstał national front, był to symbol bialych zamieszek i klasy robotniczej w Anglii, nigdy nie zwiazanej z polityką ani organizacjami.
Samo pojęcie Skinheads przeczy wszelakim organizacjom zarówno lewicowym jak i prawicowym, Skinheads powstali jako apolityczni i tylko pozer idzie w lewo czy w prawo.
Osobiscie jestem człowiekiem i interesuje mnie wolnosc, a nie narodowy radykalizm który nie jest w żaden sposób nawet podobny do patriotyzmu, patriota po pierwsze nie nienawidzi odmiennosci, po drugie wszyscy mądrzy narodowcy, a jak spotkaja kogos kto wyglada na rzekomego 'brudasa' to przekopią, tylko że prawdziwy nacjonalista nie podniesie ręki na obywatela swojego kraju.
Pic na wodę żeby sie napierniczac na ulicach i szukac tego pod pozorem antykomumizmu, odmiennosci, walki z syjonizmem i rzekomego patriotyzmu.

ONR jest nielegalne, nigdy nie slyszalem aby z ich działania wywiązało się coś dobrego i pożytecznego..
jeżeli tak było - prosze o przykłady.

pozdro!
Napisano
dokladnie, im po prostu imponuja ladne defialady, czolgi itp, wcale nie biora pod uwage ze jakby zyli w czasach swojego idola adolfa, to by pozdychali z glodu lub zostali zatluczeni kolbami w rowie.
Co do nielegalnosci, to akurat do mnie nie przemawia...
kazda organizacja ktora cos wniosla do historii -dobrego lub zlego- byla w swoim czasie nielegala-bolszewicy,nsdap, a z drugiej strony chocby solidarnosc...
Moim zdaniem zdelegalizowanie organizacji daje jej 'powera' do wzrostu.A malolatow z onr powinnismy olewac zwyczajnie.tyle
Napisano
pamiętaj ze ONR to nie NS, choc i tak 99% z nich o tym zapomina.

zwykła banda która od czasu do czasu lubi sobie kopnac dreadziarza, murzyna, długowlosego, cygana itp.

Za pracę by się wzieli jak już się stylizują na kulturę robotniczą..
pozdro!
Napisano
Nie należy traktować poważnie dziecinady. Każdy normalny obywatel, przyczyniający się do rozwoju kraju, czyli pracujący, płacący podatki, wychowujący kolejne pokolenie Polaków, bogacacy się i tym samym dokładajacy do ogólnego rozwoju Ojczyzny, nie ma czasu na takie błazenady. Takie przebieranki są fajne dla znudzonych studentów albo chłopaków spod trzepaka, większości potem to mija, tak jak młodzieńczy trądzik i mutacja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie