Skocz do zawartości

Prośba do administratorów forum

martian.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A tak na poważnie to obowiązują w Polsce przepisy o zakazie pod sankcją prawa gloryfikacji faszyzmu więc jest podstawa by te co bardziej ojowo-ssmańskie" nicki jakoś porządkować.
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
To może ogónoforumowa akcja zmiany nicków na starosłowiańskie: Mściwój, Ziemomysł, Mieszko. Pozatym odczucie ktore to nicki są podejrzane" jest bardzo subiektywne.
Napisano
Subiektywne czy nie niektóre można doskonale rozszyfrować.
Nowi przybywają na tym forum i co niektórym może wpaść go pecyny w celu zaimponowania na wejściu jakiś durny pomysł.
Mogą też być starochińskie, i mongolskie byle były pisane w oryginalnej pisowni:)))
Pozdrawiam
Napisano
Bocian powiesił by się na bezprzewodowej myszce jakby miał tyle czcionek i takich egzotycznych wgrać.

ale wiem jak jest podobno po mongolsku motyl, ale nie powiem heheh :)
Napisano
chyba nie masz wiekszych zmartwień albo sie nudzisz.....dopóki nikt nie używa nicku Adolf Hitler" czy Jozef Stalin", Beria" Heinrich himmler'"Bolesław bierut' to chyba nie przesadzajmy..
Napisano
uwielbiam tematy zastepcze :)
internet wolnosc itp itd...
zero wolnej milosci :P
Ja osobiscie jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek cenzury prewencyjnej
Napisano
Nie chodzi o jakąkolwiek cenzurę! Wszyscy kochamy wolność słowa i z niej korzystamy ;)
Może jednak byłoby zasadne wprowadzenie w formularzu rejestracji jakiejś sugestii dotyczącej ewentualnych nicków w sensie aby nie naruszały one poczucia dobrego smaku?
Napisano
Wizerunek poszukiwaczy jest spaprany nie przez nicki ale przez samo zachowanie poszukiwaczy", w sumie to forum jest nielegalne bo nielegalne są poszukiwania. Każda fotka fantu jest powodem żeby nas obrzucono w brukowcach, zachowanie rekonstruktorów na inscenizacjach. Ogólnie mamy kiepską opinię wśród społeczeństwa i zasada jest jedna, dopóki w mediach są tematy zastępcze jest cicho i fajnie, jak na tapetę wchodzą owości" z ruchu reko czy explo jest burza.

Nie mogę blokować nicków których nie zabrania prawo w tym kraju. Nie mam uniwersalnych wytycznych jakie nicki są złe a moje subiektywne opinie nie mogą być podstawą do aż takiej kontroli użytkowników. Mogę zablokować nicki typu Hitler ale czy np. taki nick agnetSS" jest zły czy dobry? Co autor miał na myśli?, zbiera tylko bagnety z jakiegoś okresu czy chodzi po domu w bokserkach ze swastykami, łazienkę ma pomalowaną na czarno a dzień zaczyna od gestu zamawiania piwa.

Demokracja ma to do siebie że nie kontroluje jednostek dopóki nie łamią one ustalonego prawa.
Napisano
Hmm...zastanawiam się właśnie czy zająć stanowisko w tej sprawie,czy tylko potraktować moją wypowiedź jako nabicie postu,niczemu nie służące i bez głębszej merytoryki.Jednak nasuwa mi się jedna konkluzja do całości: Głąb zawsze będzie głąbem i zmiana bądź zabronienie nicku niczego tu nie wniesie.Ktoś taki wcześniej czy później sam sobie odpuści obecność na tym forum,bo nie wytrzyma sprawy merytorycznie,albo po prostu szlag go trafi z innych przyczyn :)
Niemniej jednak odnoszę wrażenie,że ten wątek jest rzeczywiście jakimś zastępczym.Cenzury na tym forum i tak jest dużo...Dodatkowo jest przecież nawet prewencyjna" informacja o adresach IP na czerwono rzucona na stronie głównej forum :)
Tak więc temat ten odpuściłbym sobie...Nie jesteśmy tu jakimś towarzystwem krawaciarzy przez ą" i ę",żeby taką lipę odstawiać.Może jeszcze ograniczymy dostęp dyslektykom,zaczniemy podkreślać błędy ortograficzne i wytykać merytoryczne?! :)
Najprostszą formą dezaprobaty jest negacja.Jeśli komuś coś się nie podoba nie zajmuje stanowiska w określonym temacie.Proste.Zbędne nakręcanie siebie czy innych, na zdrowie nikomu nie wychodzi,a niestety jest to częste na tym forum.
Napisano
ciekawe ,wlasnie pisze maila do wlasciciela forum aby nie wprowadzac takich sankcjii na niki,toz to lamanie kontytucji panowie ,ja mam nika bagnetss,malo znany jeszcsze tu jestem bo od kilku lat w terenie caly czas jestem ,i powiem wam ze kazdy moze sie nazywac jak chce na forum,to nasze prawo, moj nik pochodzi od mojego pierwszego znaleziska ,taki dr.mengele moze sie wziol stad ze lubi badac dziewczyny kto wie,na obcojezycznych forach jest w PISdu takch nikow jak adolf czy zabojca,nie panikujmy same niki was nie zlikwiduja:-D
Napisano
Witam
Nie róbcie polowania na czarownice!Kolega martian ma chyba jakiś kompleks.Ludzie na tym forum zajmuja sie poszukiwaniem,odrestaurowywaniem i kolekcjonowaniem fantów,a to jakie mają nicki to tylko ich sprawa.Nie piszą o fascynacji Faszyzmem itp.Jeśli są tacy to mają od tego inne fora.Więc taki mój apel,NIE SIEJCIE POPELINY!!!
Pozdrawiam wszystkich,a w szczególności tych z kontrowersyjnymi nickami.
steinar

Ps.Moj się wziął stąd że lubię ubrania pewnej marki.
Też jest kontrowersyjny??? :)
Napisano
Jeśli ktoś by chciał zmienić swój nick to czemu nie?Powinna być taka możliwość w ustawieniach,a jej niema.Można zmienić tylko adres e-mail.Tak jak w ebay np.przez 1 miesiąc przy nowym nicku podawać w nawiasie stary.
Napisano
dokadnie sie zgadzam ,nim zacznie sie czystka na forum to powinnismy miec mozliwosc zmiany nikow na inne lepsze zgodne z kontytucja:-D
cirrus mierny to teraz dobra ocena mozna zaliczyc rok a z twoimi postami i pogladami to masz u mnie jednynke na calej lini chlopie:-D
i nie sadze abys ty mial wiecej niz 17 lat , sadze ze jestes po OHP co oczywiscie nie jest zadnym wstydem dla ciebie i tak daleko zaszles, nie kazdy musi skonczyc studia jak ja,ktos musi pracowac fizycznie :-)
pzdr.
Napisano
Dziękuję kol bagnetSS. Widzę, że jesteś zorientowany co do oceny MIERNEJ :)) A tak na marginesie adres mailowy kol bagnetSS zaczyna się od żeńskiego imienia MARTINA.

Najwyraźniej kol. posiada zaburzenia osobowości. I to wszystko tłumaczy jego zachowanie. Kobieta, czy facet ? :)

P.S. Wybacz Bocian, ale nie mogłem się powstrzymać. To jest mój ostatni post w konwersacji z bagnetemSS

Jeszcze raz życzę szybkiego powrotu do normalności. AMEN.

.
.
.
CirrusCX
Napisano
A to sie nam pan rozgadał panie bagnet suck shit ciekawa historia od pewnego czasu czytam dyrdymałki jakie piszesz i naprawde znajdz sobie lepsze zajecie na przyklad kop kartofle na polu a trzymaj sie z daleka od klawiatury bo z poziomem u ciebie kiepawo oj kiepawo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie