wolff Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9923#morepozdr.wolff
pomsee Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Tyle się słyszało o sławnym złodzieju Urku Nachalniku a okazuje się, że to zwykły, dość pechowy złodziej. Tekst jednak ciekawy.
Catadero Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Z WIKIPEDII :SANOK- w jidysz- SANIK"+Do roku 1939 najliczniejszą grupą narodowościową była społeczność żydowska licząca ponad 40% populacji tego miasta. Żydzi zajmowali się nie tylko handlem ( na 100 kupców, 74 było narodowości żydowskiej), ale również przemysłową ( na 100 przemysłowców różnych branż, 90 to Żydzi ). Na 30 kancelarii adwokackich 18 było żydowskich. Na 43 praktykujących lekarzy 22 było również Żydami."
pomsee Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Jak widać Rysiek-Sanok" Wikipedii nie czytuje.
kocur Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Dla mnie to zwykły złodziej i rzezimieszek. To że akurat był narodowości żydowskiej to akurat nie ma związku z resztą.
RYSIEK-SANOK Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 pomsee co ja czytuje to moja sprawa a co Wikipedii to czytalem ale w tym temacie nie chodzi o to co kto czytal i tak jak wylicza Catadero gdzie ilu zydow mieszkalo i czymm sie zajmowalo,zlodziejstwo bylo wszedzie a co drugi zyd nim byl i tak zostalo do dzis,wiec zastanowcie sie na jaki temat piszecie
herbstnebel Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 hhehehe 'ss71'... Booocian, żabka sobie po twoim polu skacze - skonsumuj.n/c
RYSIEK-SANOK Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 herstnebel a ty co? lizidupka?,pier.... wazeliniasz
herrmateuss Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 No ciekawe rzeczy i zachaczaja o mój rodzinny Otwock.W moim miescie przed wojną byly zydowskie grupy przestepcze" ktore sciagaly haracze z okoloicznych miasteczek i wiosek np. w Karczewie przedewszystkim od braci w wierze a takze uplynniały morfine z okolicznych szpitali. O szczegoly musze popytac sie swojego dziadka ale temat jest bardzo ciekawy.
acer Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 No i co tu takiego niezwykłego, jak się żyło, to i w końcu się skończyło.Otwock, Łomża, Sanok to jedyne miasta gdzie było 50-70 ludności żydowskiej ? W takiej społeczności raczej dość dobrze sytuowanej miało nie być przestępczości ??W 1942 z proporcjami narodowościowymi ludności było już na odwrót.
pomsee Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Rysiek-Sanok" jak dysponujesz jakimiś danymi statystycznymi wskazującymi, że złodziejstwo to typowe zachowanie Zydów (50%)to się nimi podziel z kolegami z forum a jak nie to nie pie.....dol antysemickich głupot, please.
herrmateuss Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Sporo ich potomkow mieszka tutaj do dziś i nie ma sie co dziwic.
wolff Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 PANOWIE założyłem ten wątek w celu żeby poznać wasze opinie na temat z artykułu i jego samego oraz waszego zdania w temacie a nie po to rzeby ktoś się kłócił...pozdr.wolff
RYSIEK-SANOK Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 pomsee sam pierd..... nie na temat,ja wyrazilem swoja opinie na temat artykulu,zreszta znam z opowiesci moich dziadkow i prababci jak zydzi sie zachowywali w stosunku do polakow,jak kradli itp.
pralek LP Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 WitamPokazcie mi narodowość, nacje w której nie ma złodziei, bandytów. A jak sie zachowyawal polacy wobec żydów przed i w czasie wojny??byli jak najbardziej w porzadku?? Rysiek - sanok jaki jest twój ulubiony zespł - Konkwista 88?? Świetujesz kwietniowe urodziny ohatera"??Żenada....
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 A z innej ( choć nie do końca beczki ). Postać na 100 % bardziej znana od Sergiusza Piaseckiego. Ale czy ważniejsza? Piasecki napisał kilka tomów wspomnień, które odniosły sukces czytelniczy. Zajęcia podobne do Urke z tym wyjątkiem, że do dziś trwa dyskusja czy Piasecki nie był aby agentem przedwojennej Dwójki ( mam nadzieję, że nie pomyliłem nr ).
pomsee Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Piasecki był agentem Dwójki w latach dwudziestych i to bardzo dobrym. Potem jednak zszedł na złą" drogę i zarobił na wysoki wyrok. Nikt jednak z jego powodu jakoś nie mówi, że 50% Polaków to złodzieje. No chyba, że jakiś klon Ryśka-Sanoka" ;)))
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Ciesz się, że nikt ( no może poza Maciarewiczem ) nie twierdzi, że połowa Polaków to agenci :-). Choć może ci sprzed lat osiemdziesięciu to może i medale by dostali.
tm/39 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 I rozpłakałem się ponownie .Oczywiście ze śmiechu !!!Faktycznie, nie wyjaśniłem co było powodem w pierwszym przypadku,otóż do takiego stanu doprowadził mnie poziom artykułu p.M.Radoryskiego zresztą już sam tytuł mówi wszystko.Stanowisko części Kolegów na forum ,a właściwie ich poszukiwania wszelkiego rodzaju antysemityzmu ( nawet tego bardzo szerokiego rozumianego ).Nie wolno nic złego powiedzieć na temat naszych Braci Starszych" ponieważ pojawiają się momentalnie Strażnicy z proporcem Antysemityzm".To właśnie powód drugi.Pozdrawiam.
kopijnik2 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 ...znaj proporcjum Mości Panie...problem skrótów myślowych, uogólnień, półprawd, czarnej propagandy......Nie wolno nic złego powiedzieć na temat naszych Braci Starszych" ponieważ pojawiają się momentalnie Strażnicy z proporcem Antysemityzm"...a co zostało powiedziane:Typowe dla zydow-zlodziejstwo...nawet w kontekście poniższego wyboru materiałów - nie zgadzam się, by analogiczne stwierdzenie ypowe dla Polaków złodziejstwo" było prawdą...może teraz w Przedmówcy obudzi się Strażnik - ale wtedy nastąpi to prawem Kalego"...Pozdrawiam...dowcip niemiecki Jedźcie do Polski, wasze auta już tam są"... *Okradają sklepy i turystów w miejscowościach letniskowychW Polsce działa już ponad sto dziecięcych i młodzieżowych grup przestępczychWłamują się do mieszkań i instytucji. Pracują na jumie, czyli w Niemczech kradną kosmetyki, ubrania, sprzęt komputerowy i RTV. Mają własnych paserów. Handlują narkotykami, a czasem mają własne plantacje konopi indyjskich. Wymuszają haracze w szkołach i na osiedlach. Nieletni przestępcy pracują również dla dorosłych gangów, w tym najgroźniejszych grup z Pomorza, Pruszkowa, Wołomina, Katowic czy Jeleniej Góry. Najczęściej wystarcza im nóż, kastet, kij baseballowy, ale posługują się też bronią palną. Potrafią torturować rówieśników i dorosłe ofiary. Bywa, że zabijają. Najmłodsi mają dziewięć, dziesięć lat.http://www.wprost.pl/ar/1763/Nieletni-gangsterzy/Przemoc w szkole - nie ma nietykalnychZbierają w szkole zamówienia, w sobotę jadą do Niemiec na jumę. Kradną tam kosmetyki i sprzęt, przechwalają się tym. Imponują im pakerzy, odżywki, ...Kamilka D.Na zdjęciu z niemieckiego fotoradaru Kamila D. siedzi na miejscu pasażera. .... A w międzyczasie Kamila ukradła kosmetyki ze sklepu, w którym miała praktyki ...http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3463762.htmlZłodzieje w marketach coraz bardziej stosują wyrafinowane sztuczkiDziennik Łódzki | 2007-09-06 11:54, aktualizacja: 2007-09-06 11:54:27W supermarketach złodzieje najczęściej kradną odzież, kosmetyki, płyty CD i DVD, aparaty fotograficzne, markowe obuwie oraz słodycze i artykuły spożywcze. Używają toreb z podwójnym dnem, wyłożonym folią, wobec której alarmy są bezsilne...http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zlodzieje_w_marketach_coraz_bardziej_stosuja_wyrafinowane_41881.html?ses_go=9ec41e36a4e8f5e624b22a97af4f0358ba My o Naszym złodziejstwie nawet filmy kręcimy... WYDARZENIE21 marca 2007Piotr Mularuk zadebiutuje Yumą"http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=36792
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.