Erih Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Skoro komuna mogła zainwestować w piłkę kopaną to Unia też może wdrożyć jakowyś program propagujący zdrowy tryb zycia polegający na masowym kopaniu piłki przez młodzierz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Danieloff zapomniałeś o Syrenie Turbo Bosto Stereo Qatro i Maluchu Sport Coupe:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Kol martian a co Maluch czy Syrenka gorsze od Garbusa i Topolino ?? !!! ;)))Albo taka Warszawa w wersji Salon De Luxe...troszkę bardziej serio... jak jesteśmy w tym klimacie ciekawe zjawisko na Allegro widać w temacie np sprzętu grającego . Dobry Radmor czy Diora osiągają ceny porównywalne z dobrym sprzętem zachodnim... Więc czemu nie na tej samej modzie vintage" nie mogłyby wypłynąć takie motoryzacyjne kwiatki ? Oczywiście rzecz znacznie kosztowniejsza więc wolniej idzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slapek Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 Ciekawy tekst znalazłem w sieci,o koneksjach rodzinnych,zmianach nazwisk itp.http://gazetawyborcza.republika.pl/smolar.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Witam. Coś mi się wydaje, że przy okazji Traktatu Lisbońskiego i sławnego orędzia Kaczyńskiego zyskujemy nowych sojuszników. Jestem głęboko przekonany, że Niemcy zapałali do nas gorącym i szczerym uczuciem miłości braterskiej. A na 100 % utwierdziła ich w obranej drodze dzisiejsza wypowiedź osła PIS - Czekam aż kanclerz Angela Merkel zadzwoni do Donald Tuska i mu powie: Herr Donald, spokój. Ten traktat musi być przyjęty. Trudno, jak nie będziesz mógł zrezygnować z Joaniny, to lepszy jest traktat z Joaniną niż jakikolwiek inny - powiedział w radiu TOK FM Karol Karski, poseł Prawa i Sprawiedliwości." Pozdrawiam zdrowo myślących.I nie twierdzę, że traktat jest cacy a reszta be. Wydaje mi się, że cywilizowani ludzie ( a zwłaszcza w dyplomacji ) winni spokojnie rozmawiać a nie obrzucać innych błotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Nie no przecież Niemcy to nasi odwieczni przyjaciele i jeden czy dwa takie wystąpienia nie mogą tego zmienić. Nasza ugruntowana przez stulecia szorstka przyjaźń" przetrwa i takie ciosy.A z innej beczki.http://www.tuskwatch.pl/index.php/2008/03/26/internauci-przylapali-po-na-sfalszowaniu-sondazy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Myslę, że kolejna projekcja seriali Cztetrej pancerni" i Stawki większej niż zycie" a także innych zasłużonych dzieł kinematografii PRL przypomną Polakom kim naprawdę są Niemcy i co chcą od Polski. Przecież wojna nie skończyła się tak dawno.Prezydent i cały PiS to wie a wy Polacy???Jeździcie do Niemiec i sprzedajecie się za ich judaszowe euro.Wstyd i hańba nie po to polskie rycerstwo dało Niemcom łupnia pod Grunwaldem, nie po to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Pomsee- nie zapominaj o Czarnych chmurach", Gniewku synu rybaka", Siedemnastu mgnieniach wiosny" ( to już kinematografia bratniego narodu rosyjskiego oczywiście ). To po pierwsze primo.Po drugie primo- euro nie jest judaszowe. Ono jest różowe jak landrynka, ewentualnie jewriejskie.Po trzecie primo- nie wyjeżdżaj nam tu z Grunwaldem. Bo będzie problem- co z Litwinami, Rusinami, Tatarami ( ciekawe gdzie się Żydzi wtedy schowali - może jaki i w przypadku 11 września to ich robota? ).Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Na forum spytam grzecznie, macie może coś inteligentnego do dodania. No może obśmiejecie jeszcze w podobnie inteligentny" sposób twórczość takich ludzi jak Kamiński, Nałkowska, Białoszewski, Baczyński i setki innych. Nie wnikam tu w formę , ale w przekaz. Na pewno byli mało inteligentni i nie doceniali tej naszej przyjaźni. Nasi potomkowie też byli nierozgarnięci i bronili się przed germanizacją przez stulecia.Pomsee mam wrażenie że bardzo odmłodniałeś, bo ostatnio wypowiadasz się jak nie przymierzając i nie uwłaczając gimnazjalistom ,właśnie na tym poziomie naiwności.Ps. Ale sobie z Człowiekiemśniegu z dzióbków pijecie, że to chyba zalążek większej przyjaźni;))).Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Kol. Martian- sprowadzę naszą dysputę na ziemię. Staram się zbierać ( ściągać do domu ) wiele rzeczy - w tym tworzyć kolekcję filmów ( dla mojego Młodego Demona ). Mam i Klossa, pancernych, Stirlitza, Czarne chmury, Gniewka i wiele wiele innych. Coby Młody za lat kilka nie ślęczał przed komputerem ale mógł oglądać filmy fascynującego jego ojca. Moja Lepsza Połowa to Mu chyba Beeeee-jak miłość kupi :-).Białoszewskiego bardzo cenię i uważam, że podobnie jak Grzesiuk czy Grochowiak i wielu innych mocno zapomniany i niedoceniony.Baczyński? A wiesz ilu podobnych Mu zginęło? A wiesz o jego mocno lewicowych ( a może i komunistycznych ) poglądach?Nie wiem, jak Pomsee. Ja staram się co bardziej futurystyczne pomysły ironizować lub żartować z nich. P.S. Już się kiedyś Pomsee pytałem o Tubbies! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Wiesz jest takie powiedzenie, że zawsze można robić jaja nawet z pogrzebu, więc może na forum dla jajcarzy takie wpisy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Pomsse lubię czytać twoje wypowiedzi bo zawsze przestawiasz inne pogląd na dany temat!!!! Ale ze sie sprzedajemy to gruba przesada!!! Mówisz ze dawno wojna minęła to masz 100% racje ale (konsekwencje są do dzisiaj a ze ludzie pracują tam to jest przyczyna WS i dużo by wymieniać i doczepiać sie )i trzeba iści z duchem czasu Przecież Niemiec czy Francuz sami emigrują za dobrymi zarobkami jest to normalne wiadomo u nas dużym mierze przyczyna jest w zarobkach ale każdy mam prawo zarabiać godnie!!!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Martian- jaki pogrzeb. Każdy (?) ma prawo do swoich poglądów i każdy ( w sposób zgodny z prawem ) może je głosić. Rozumiem, że wg UE to taka soczewka skupiająca zło całego świata, że brzydzisz się nią, że uważasz że nas ( Polskę i Polaków ) wykorzystuje. Przyjmuję do wiadomości. Ale pozwól innym na zachowanie swoich poglądów. Z innej beczki- czy wszyscy którzy ( choćby za pracą i kasą ) wyemigrowali to sprzedawczyki? Że wszyscy którzy popierają UE to inteligentni-inaczej?Chyba, że działamy wg moralności Kalego. To wtedy będzie tak- Unio daj kasę, technologie, know-how, pracę, rynek zbytu. Ale wara ci od naszych problemów, pomysłów, patentów na uzdrowienie całej Europy.P.S. Jest jeszcze casus Wałęsy i przypadkowego społeczeństwa. Bo, jeśli mnie pamięć nie myli to większość Polaków była za członkostwem, ewentualnie popiera partie pro-europejskie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Czy widziałeś gdzieś, że jestem przeciw Unii? Czy widziałeś gdzieś, że nazwałem sprzedawczykami emigrantów zarobkowych, czy komuś zabraniam mieć własnych poglądów, oprócz tych zabronionych przez prawo i nie zgodnych z ogólnie pojętym człowieczeństwem i moralnością? Jeśli mi zarzucasz mentalność Kalego to przypatrz się na swoje i innych wpisy. Jeśli ktoś nazwie kogoś libertynem i czytelnikiem GW to jest źle, ale jak ktoś nazwie kogoś czytelnikiem i fanem Trybuny ludu", czy słuchaczem radia Maryja, moherowym beretem , czy w taki a nie inny sposób napiętnowany jakim fobem" to wtedy jest cacy. Nieprawdaż?????????. Ps Nie imputuj tu czegoś co nie ma miejsca. Jak chcesz dyskutować to na temat.II PsWiesz polecam troszkę lepszą literaturę ikinematografię dla ciebie, a co za tym idzie w przyszłości i dla syna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Panowie bo za chwile bedzie zle.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Nie, no Woytas cały czas jest na poziomie;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 A czy napisałem, że jesteś przeciwnikiem UE? Czy imputowałem ( trudne słowo )Ci, że wyznajesz moralność Kalego? Czy Ciebie lub kogoś innego obraziłem (?) nazywając słuchaczem RM lub zarzuciłem komuś noszenie moherowego beretu? Jeśli znajdziesz taki wpis- daj znać a za pośrednictwem Odkrywcy ( coby ustawy o ochronie danych osobowych nie łamać ) kurier podwiezie Ci zgrzewkę ambrozji.Aby Cię zaskoczyć- dużo jeżdżę samochodem. I sporo razy zdarzyło mi się w nocy, w trasie słuchać ciekawych audycji o historii Polski w XX wieku nadawanych przez RM.Co do mojej domowej filmoteki. Na szczęście nie Tobie ją osądzać. Wolę choćby zacytowane tytuły niż szmirę, którą nadaje TVP. A jakoś nie widzę powodu do montowania kabla lub satelity.A moje lektury? Oj, mógłbyś się i zawartości mojej biblioteki i książkami czytanymi poczuć zaskoczony.To jak z tą Unią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Martian masz rację i wreszcie mogę sie z Tobą w pełni zgodzić:Lubię Człowiekasniegu.Co do zas meritum.Czy mozna poważnie traktowac ciągłe straszenie Niemcem? Przecież gdybym napisał, że według mnie Polska dla swojego dobra powinna jak najscislej współpracować z Niemcami i wytworzyć cos na kształt porozumienia jakie wypracowały po wojnie RFN i Francja? Poniektórzy na forum za to wyznanie by mnie zjedli. Ale niech będzie: smacznego :)Taka polityka była postulowana przez wybitnych polityków i intelektualistów i przed wojna i po 1989 r., kiedy Polska wreszcie mogła prowadzić swobodną poliykę zagraniczną.Polska nie jest mocarstwem i wobec tego faktu mamy trzy alternatywy. Uprawiać jak przed wojną politykę pożal sie Boże mocarstwową" czyli równowagi pomiędzy Rosją i Niemcami. Do czego to II RP doprowadziło wszyscy wiemy. Druga opcja: Sojusz" z Rosją. To już przerabialismy w różnych wariantach przez stulecia.Trzecia alternatywa to integracja z Unią, pojednanie i przyjaźń z Niemcami. Tylko proszę mi nie zarzucać wzorem oszołomów z PiS-u chęci rzucenia Polski na kolana, sprzedania jej itd, itd.Jesli piszę o potrzebie scisłej współpracy z Niemcami to współpraca ta ma służyć interesom Polski a nie odbtwać sie naszym kosztem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Przyjaźń i pojednanie z Niemcami ? Chyba na tamtym świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Kol. Pomsee- dość lukru, nie zgadzam się z Tobą. W granicach zdrowego rozsądku miast Niemców mogą to być nawet Eskimosi ( za przykład przepraszam, ale pozdrawiam zimnolubnych ). Jeśli ( znów w zgodzie z prawem i moralnością ) partner jest gotów współpracować dla dobra obu państw czy narodów to czemu nie? Zwłaszcza, że z takim położeniem geopolitycznym i zacofaniem samodzielnie nic mądrego nie wymyślimy. Bo albo zgoda, sojusz, stosunki dobrosąsiedzkie albo będziemy podskakiwać, machać szabelką i czekać na kolejny cud.Ale mam pytanie- bez złośliwości i podtekstów. Nasze stosunki z Rosją i permanentne zgrzyty są znane. I co wybrać? Duma, honor, uprzedzenie ( ale bez gazu, ropy, rynków zbytu choćby dla owoców i warzyw ) czy próba wyjaśnienia, przymknięcia oczu na pewne iewygodne" tematy, nieirytowanie niedźwiedzia ( ale za to bezpieczeństwo energetyczne, itp )?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Musi być wilk syty i owca cała, czyli gdzieniegdzie trzeba przymknąć oka, a gdzie indziej bigosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Pomsee znowu nadajesz jak Radio Z" ew Radio Maryja,. Każdy kto nie wój" politycznie to oszołom?Pragmatyzm, asertywność, a nawet podejrzliwość w polityce jest lepsza od naiwności i pełnego zaufania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 ja tam jestem zwolennikin konfederacji. najpierw zbudowano stany zjednoczone, a potem się okazało że z tamtej unii nie można wystąpić (wojna secesyjna)a co do pozwolenia głoszenia swoich poglądów to można je mieć ale aby nie naruszały tabu. dziś za to się idzie do więźnia a za hajlowanie jest afera prokuratorska. partyjak jest nas trzech nosi swastyję i zamawia 5 piw a policja prokurator sedzia mają robotę, a za rogiem 5 włamów i 3 noworodki w studni.to jest tak z tymi poglądami, że zasadniczo wszyscy są moimi przyjaciółmi poza moimi wrogami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Martian co zrobić lubię ludzi i ufam w ich dobre intencje.Zaufałem również Tobie, pamiętasz?Tymczasem zawodzisz mnie coraz bardziej.Kiedy sobie dworuję nazywasz mnie gimnazjalistą a kiedy pisze poważnie stwierdzasz, że to Radio Erewań.Może według Ciebie sa to argumenty godne dyskusji ja sądzę, że nie.Nie wiem co sie z Tobą dzieje ale stanowczo ostatnio zaniżasz swój poziom. Może specjalnie na mój użytek? Tym bardziej dla mnie szkoda jest większa.Pozdro, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Przykro mi Pomsee, że Cię zawiodłem, ale mam swoje poglądy i doskonale wiesz, że nie są, ani faszystowskie, ani komunistyczne. Są po prostu Polskie i mniemam, że sprawiedliwe w osądach i wyważone w dyskusji.PozdrawiamPsMoże faktycznie, niekiedy udziela mi się ferwor na forum, ale nie możesz powiedzieć, że większy niż innym. Ps IICzłowiekśniegu cytuje twoje słowa w odnośni do twojego postu z 2008-03-27 20:53:00:Martian- jaki pogrzeb. Każdy (?) ma prawo do swoich poglądów i każdy ( w sposób zgodny z prawem ) może je głosić. Rozumiem, że wg UE to taka soczewka skupiająca zło całego świata, że brzydzisz się nią, że uważasz że nas ( Polskę i Polaków ) wykorzystuje. Przyjmuję do wiadomości. Ale pozwól innym na zachowanie swoich poglądów.Z innej beczki- czy wszyscy którzy ( choćby za pracą i kasą ) wyemigrowali to sprzedawczyki? Że wszyscy którzy popierają UE to inteligentni-inaczej?Chyba, że działamy wg moralności Kalego. To wtedy będzie tak- Unio daj kasę, technologie, know-how, pracę, rynek zbytu. Ale wara ci od naszych problemów, pomysłów, patentów na uzdrowienie całej Europy".Kiedy zgrzewka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.