irade Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Zresztą biorąc pod uwage fakt,ze w sumie tylko kilka osób zajmuje się tym działem gospodarki oferujac dobry towar za rozsądne pieniądze (w przeciwieństwie do pewnego sklepu internetowego, gdzie za kurtke mundurową sturma chcą ponad 500 zł)to nie wiele jest w stanie Wam zaszkodzic:)Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Dzieki za pomoc. Co do szalokominiarki to sprawa zalatwiona.Teraz mam następne pytanie.Skąd rękawiczki i jakie one maja być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Szare, wełniane, pięciopalczaste - z białym paskiem / paskami określającymi rozmiar lub bez nich - polecam produkt STURM'a bo jest najłatwiej dotępny.Chyba, ze coś ambitniejszego chcesz, czyli rękawice do parki zimowej w kamuflażu (dwupalczaste)- a tu polecam już producentów z HK.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 A jeśli szare rękawiczki to jak kolega creopb napisał: Jeśli chodzi o kurtki zimowe, szalokominiarki, szaliki, rękawiczki itd. to zapraszam na priv" - koniec cytatu:)Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 I jeszcze jedno pytanie.Czy produkowane sa na potrzeby rekonstrukcji dwustronnne pokrowce na hełm Wh - w kamuflarzu splinerman i w bialym kamuflarzu zimowym na drugiej stronie?I jeśli tak , to gdzie moge takie dostac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 http://www.allegro.pl/item255686964__rekonstrukcja%5D_kurtka_zimowa_splittertarnmustr_xl.html Sturmowska;kolorystcznie jest chyba ok?noi cena:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Fabrycznie dwustronnych pokrowców splinter nie produkowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Fabrycznie dwustronnych pokrowców splinter nie produkowano."Dwustronne czy nie, trudno powiedziec ale oryginalne pokrowce miały wzór splinter jedynie po jednej stronie. Strona wewnętrzna była czysta. Pokrowce przed 1942 były szyte z dwustronnego materiału, z zeltbahn. Nie był to produkt fabryczny"Co ciekawe, przynajmniej część pokrowców fabrycznych" była pokryta od wewnątrz gumą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Jeszcze na chwilę wrócę do szalokominiarki zatwierdzonej" przez Hindusa.Powiem tyle spełnia swój cel w 100%, normalne długości są wystarczające by znalazła się i na głowie i na szyi. Przetestowałem ją w tamtym roku w -15C i powiem tyle, byłem zgrzany:)), (wiadomo 80% ciepła ucieka głową) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Rękawiczki ze Sturma co prawda nie posiadają białych pasków (które oznaczają rozmiar rękawiczki) ale za to są dostępne czasami na allegro w dość przyzwoitej cenie. Niestety nie jest to bawełna a acrylic (z metki producenta). Również są ciepłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Rękawiczki z paskami można dostać w Militaria 1944. Fakt, kosztują, ale naprawdę warto!!! No i czego się nie robi by dokładnie odwzorować odtwarzaną postać :-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 14 Październik 2007 Autor Share Napisano 14 Październik 2007 Witam.Chciałbym przede wszystkim serdecznie podziękować za dotychczasowe wypowiedzi i za to, że wątek trwa w miłej atmosferze i dyskusja jest prowadzona na poziomie. Mam nadzieję, że będziemy sie tego trzymać dalej.Hindus - czy są już jakieś newsy z HK? Jak zamówienie? Pisałem do sprzedawcy, ale niestety bez odpowiedzi. Czy posługujecie się mailami z polskich portali przy korespondencji z nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Ja piszę do Niego ze swojej strony z ebaya, podobnie jak na naszym allegro, ze strony mój ebay, ze strony przedmiotu, który nas interesuje, jest możliwość wysłania zapytania, potwierdzam, że odpisuje w ciągu 24 godzin, zapewne z powodu róznicy czasu. Podobnie dzieje sięz innymi sklepami ebay, niestety często amerykanscy użytkownicy nie akceptują np. przelewu międzynarodowego (ale to z innej beczki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Co do zamówienia z HK, to przesyłka jest w drodze do nas – więc jeszcze trochę cierpliwości – na pewno jak będę miał spodnie u siebie to podzielę się swoją opinią o nich z Wami.W sprawie rękawiczek wełnianych to tylko mam jedną uwagę – zdarzały się również wersje bez pasków oznaczających rozmiar:http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H090356.htmlOsobiście szalokominiarki używam w połączeniu z szalikiem i nie mam problemu – wszystko co powinno być, jest osłonięte dzięki temu.Ja z Keith’em kontaktowałem się z poczty Onet’u i nigdy nie miałem problemu z korespondencją.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 W przypadku rękawiczek problem pasków nie jest jedyny, widoczne róznice to:1) Wiekszosc oferowanych na rynku jest po prostu.. za krótka ! Popatrzecie dobrze na ten link hindusa - ściągacz na nadgarstek jest dośc długi/szeroki i porównajcie z: http://www.allegro.pl/item255112211__rekonstrukcja]_szare_rekawiczki_wloczkowe.html2) splot używany we współczesnych maszynach dziewiarskich jest inny niż kiedyś - także popatrzcie na te dwa linki - róznica jest i na dłoni i na ściągaczu (który w oryginałach był zupełnie inaczej wykonywany niż częśc główna rękawiczki).Co nie oznacza, że rękawiczki creopb są złe :) Nie są dokładnym odwzorowaniem, ale moim zdaniem są akceptowalne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 A mi dzisiaj doszły spodnie zimówki ze sturmaNiby rozmiar jedynka a i tak sie w nich topie:)No ale jak sie ma 76cm w pasie to nic dziwnego:)Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Irade - wrzuć ich fotki, bom ciekaw jak wyglądają - jakie sobie kamo na nie wybrałeś?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 cze HindusJak widzisz wybrałem splitera. Kolory tu wyszły troche blado ale na żywo wyglądają tak jak te z linku na allegro kolegi robo01 pare postów wyżej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 Irade - dzięki za fotografię. A mógłbyś wrzucić jeszcze zbiżenia guzików - bo jestem ciekaw jak są wykonane?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 w tej chwili nie mogę, ale wieczorkiem badź jutro napewno wrzucę zdjęcie guzików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Miałem z tym nie wyskakiwać ale popatrzcie na przyzwoitą europejską produkcję. Porównajcie wzór, kolor z chińszczyzną i oceńcie. Poszukam zdjęcia spodni do kompletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 AdamT - jakiej produkcji jest ta kurteczka, gdzie można ją dostać i ile ona kosztuje?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Proponuję spojrzeć tutaj:http://www.zeugmeisterei.com/cms/en/index.php?pageid=156&nr=d71401ffd03240388c2c47e0d820e9a1Europejska, niemiecka robota... Troche drozsza ale warta swego moim zdaniem.gosc posuwa sie nawet do ręcznej produkcji repro butów (w tym Fj i GJ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Uwaga - gosc ma i chinszczyzne i swoje (oznaczone 'ZM' i 'made in europe') - mozna porownac wygląd od razu. Gosc (thomas) jest komunikatywny i chetnie podesle lepsze foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Europejska, niemiecka robota... Troche drozsza ale warta swego moim zdaniem."Europejska tak ale z tą niemiecką to już gorzej.Hindus, niestety nie mogę ci napisać gdzie można dostać te wdzianka bo dostanę bana albo kartkę albo tekst mi wytną i po co mi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.