fakker Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 http://www.odkrywca.pl/poznan-krzesiny-f-16,387290.html#387290Tak wyglądął w zeszłym roku jakoś wrzesień/pażdziernik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum18/p10008991.jpgto ta fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 Widocznie od tamtej pory uczestniczył w jakichś niebezpiecznych misjach ... Irak, Afganistan ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtrala Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Po prostu - POLSKA .... aż wstyd i żal ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yak Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 A ja sadze ze szkola teraz po przeczytaniu tego watku podejdzie do tematu w czysto wojskowy sposob. Nic nie mowiac w milczeniu eksponaty znikna na zlomowisku. I po sprawie. Tak sie stalo z wieloma zabytkami prod. ZSRR zdobiacymi tereny jednostek wojskowych ktore zostaly zlikwidowane. Z tymi stanie sie podobnie obym sie mylil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 A potem oczy w słup, rozkładanie rączek i retoryczne pytanie: jak to sie mogło stać? Oczywiście bezosobowe mogło, bo po prostu samo się stało: pociąg mi uciekł", zupka się wylała", udzik mnie nie obudził"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 To nie skandal tylko wojskowa rzeczywistość. Samoloty ledwo się trzymają, ale mają za to prawidłowe, obowiązujce obecnie, szachownice.Do dęblińskich WZL jest wejście obok, a tam kilka lat temu odremontowali RWD-21 i uruchomili w nim nawet silnik. Samolot jest teraz w MLP w Krakowie.http://lotnictwo.net/foto.php?id=124372Ale nie załamujcie się. Takie rzeczy zdarzają się także w muzeach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jc1234 Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Panowie to nie skandal. Taka jest rzeczywistość. Jeżeli Wojsko jako instytucja nie odda wszystkich eksponatów jakie ma, to prędzej (samoloty, samochody) czy później (czołgi i działa) wszystko ulegnie dewastacji i zniszczeniu. W oddosobnionych przypadkach -czytaj cenniejszych- ulegną dematerlializacji. I nic tu nie pomoże dobra wola i chęci paru wojskowych zapaleńców. System jest chory, a nikt nie ma chęci na jego zmianę.Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Szczena mi opadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 Coś jednak drgnęło ( może po pokazaniu tu tych zdjęć ? :) )i w lipcu zeszłego roku stał wyremontowany w WZL Jaczek podobno Junaka też już wtedy remontowano. Ciekawe czy go już zrobili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Remont? Fajnie ale za parę lat będzie to samo.Przecież to samolot konstrukcji mieszanej! Nie mają tam żadnego hangaru? Ale przykład idzie z góry.Ił 2 z MWP lepiej żeby zgnił w stolycy niż dać go do MLP w Krakowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Dobre i tyle, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Widze,że rzeczywiście drgnęło ale czy już nie można było zrobić dobrze. WZL ma jakąś manie malowania swojego loga gdzie się da. W MWP pomalowali je nawet na Jaku-9. No i oczywiście szachownice zgodne z obecnymi. A okienka - cudowne jak przedtem. Zupełnie jak 20 lat temu w MWP. Szkoda bo w końcu w Polsce odremontowano Jaka 18 do stanu lotnego. No ale i tak w porównaniu z tym co było to poważny krok naprzód. Ciekawe co wymyślą z Junakiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Ja uważam że przetrzymywanie w takich warunkach ZABYTKÓW to się pod jakiś paragraf kwalifikuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 27 Maj 2010 Autor Share Napisano 27 Maj 2010 to jest państwowe co oznacza ,że spokojnie zgodnie z paragrafami prawa może sobie zgnić ... a nawet powinno ,żeby kłopot zniknął :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wow Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 !!!!!!!!!!!!!!!SKANDAL!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Ja już nawet myślałem że idzie ku dobremu.Stug z Poznania czy ROSI z Tomaszowa Mazowieckiego.Można? Można nawet nie w prywatnych łapach,ale trzeba chcieć i niestety trzeba patrzeć na ręce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Jacenty państwowe to nie niczyje,państwowe to jest własność rządowa.Z ramienia rządu ktoś tym dysponuje.Zamiast płakać dowiedz się kto jest tego dysponentem/starosta,wojewoda,burmistrz czy prezydent miasta /i wyślij do niego list z pytaniem dlaczego nie dba o mienie powierzone mu przez Pana Premiera.Jeśli Cię oleją masz na to 80% pewności napisz do ministra kultury bo on odpowiada za zabytki i powiadom go o tym fakcie.Będą wybory to szansa jest większa że ktoś się tym zainteresuje.Co do chmurkowego traktowania samolotów w MWP popieram Was w pełni.Jeśli będzie nas więcej to możemy powalczyć bo jak na razie problem ten zbyt wielu ludzi nie interesuje.Niestety,są one pochodzenia niewłaściwego a co za tem idzie popieranie tych latawców dla wielu jest niepatriotyczne/ha ha/.Panowie powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2010 A po co mam pisać jak mogę nie marnując papieru zapytać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 2 Czerwiec 2010 Share Napisano 2 Czerwiec 2010 Moim zdaniem powinieneś zapytać na piśmie bo jak urzędnik pisma nie otrzyma to sprawy nie ma.Chyba że Ojczyzna tak się zmieniła że urzędnicy działają na zapytanie.To moja rada ,zrobisz jak zechcesz.I jeszcze raz przypominam państwowe to nie niczyje to nie jest moje twoje lub twojego sąsiada,Własność skarbu państwa to własność rządu on za to odpowiada i dlatego czasami trzeba mu otym przypominać aby zadbał o swoją własność.Bo w końcu to my wszyscy mu ją fundujemy./ha,ha/Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 2 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2010 Cały czas nie rozumiesz jednej rzeczy , a to takie proste :) Jak potrzebuję np. jakiegoś delikatesu na talerz nie piszę podania do pani za ladą tylko pytam się właściciela czy jest w stanie i na kiedy mi to sprowadzi ? Identycznie to działa w innych tematach gdy sterczę sobie oparty o ścianę , a obok stoi minister kultury to nie będę pisał do niego podań tylko się go zapytam co sądzi o takiej czy innej sprawie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2010 I znowu jak to u nas zaczęła się dewastacja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 Mówią co kraj to obyczaj. Dla mnie to skur.....ństwo!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 A to Polska właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.