liha Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 nie wiem co ten właściciel zdziałał , ale chy ba tyle co z pensjami , wiec nie za dużo. A nie każdy ma swoją firmę i wierzy w bzdury o skarbach. Wiesza mi kompa jak tu wchodzę , więc proszę o pomoc.liha
Bocian Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Gdyby to ode mnie zależało liha to jeszcze zwolniłbym Ci transfer do prędkości modemu a nie wydawał jak właściciel z własnej kieszeni paręnaście tysięcy złotych na nowy sprzęt tylko po to żebyś mógł sobie tu wpaśc za free pokasztanić i poburaczyć. Nawet nie zdajesz sobie sprawy z miesięcznych kosztów przy takim ruchu na serwisie. Sprzęt dzisiaj jedzie kurierem do nowej lokalizacji, przenosiny zaplanowane są w ciągu 14 dni. Wiąże się to również z niewielkimi problemami z dostępem spod różnych domen zanim się nie rozpropaguje. Na starej maszynie będzie czasowe przekierowanie na nową maszynę więc główne problemy będą dotyczyły działania poczty w domenach Odkrywcy i Gazety Rycerskiej.
herbstnebel Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Bociek, widzę, że zniosłeś ograniczenia na wielkość doklejanego obrazka :) dobrze wiedzę :)?
Bocian Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Nie do końca, zwiększyłem tylko limit do 800x600 i 120kb
szym Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 Od nowego roku znowu muli, przychodzi godz. 20 i jakby ktoś wajhę przestawił na hamowanie, litości trochę admini
herbstnebel Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 ??? nie ma tak źle, ja na przykład nawet nie widzę, że się forum muli a nie sądzę, żebym miał jakiegoś wyczesanego providera.... oj ciutkę wolniej myśli przy zmianie podfor i to wszystko.
Bocian Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 Serwer na którym jest Odkrywca ma średni load w granicach 7-15 to nie ma co sie dziwić. Zmieniamy łącze na gorsze za to na parokrotnie szybszą maszynę.Wysycamy w szczycie 4Mpbs, zmulenie powoduje głównie forum. Nie było pisane pod taką wydajność ale ma jeszcze spore rezerwy optymalizacji tylko czasu ciągle brak.
szym Napisano 1 Styczeń 2008 Napisano 1 Styczeń 2008 Dzięki, wyczerpująca informacja zawsze trochę poprawia samopoczucie (To jest nie sarkazm z mojej strony)
Swiety82 Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Czasem się muli czasem nie, mi tylko kilka razy przez ostatni rok, panowie to tylko forum a nie serwer z plikami, więc nie ma co marudzić!
Bocian Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Nie jest serwer z plikami? :)ponad 140 tysięcy fotek na forumponad 27 tysięcy zdjęć w galeriach40% ruchu to hotlinki do innych serwisówna forach na całym świecie ludzie linkują fotki do naszego serwisu i galeriispryciarzy którzy znaleźli dziurę i dodają do forum swoje fotki bez pisania postu a następnie linkują je dalej w internecie zmartwię :) co jakiś czas jest odpalany skrypt który podmienia te fotki na nasza reklamę :)
Swiety82 Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 W sumie racja, dodam tylko że miałem na myśli iż z odkrywcy nie ciągnie się plików typu filmy czy innych ciężkich" plików a więc jakiś mega upload na pojedynczego usera nie jest potrzebny, czasem tylko jest problem z przydługim postem z masą zdjęć....
woytas Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 smialem sie jak inni nazekali ze sie wiesza...doczekalem sieWiesza sie jak jasny gwint !!! :(
karpik Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Czekałem 2 min. żeby się ta strona załadowała:)To chyba chwilowe bo nie jest przecież godzina szczytu???
acer Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Forum potrzeba reanimacjiBocianie, jakiś zastrzyk adrenaliny do kabli prosimy, strona ledwie,ledwie...
martian. Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Cronos chciałem to napisać, ale mnie uprzedziłeś, ale to nie wszystko bo na kierunkowym 44 to la'strada chodzi na dzień dzisiejszy jak żółw pod górkę i to b. stromą. A wszyscy tak utyskują na Odkrywcę:)))Pozdrawiam
Bocian Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Dzisiaj rozpoczęła się migracja serwisu na nowy serwer, pozostał już tylko na jutro sam Odkrywca.awieszanie się" wynikło z błędu w adserwerze reklamowym podającym reklamy księgarni. Na razie go wyłączyłem, jutro będzie dopiero rzeźnia :)
Bocian Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Niestety przykra wiadomość, przekładka w nocy nie udała się. Wystąpiło fizyczne uszkodzenie kontrolera w nowej maszynie, czysty pech który jednak nie powinien wydarzyć się w zamówionym sprzęcie o równowartości dobrego samochodu który wcześniej zresztą był mocno testowany i wygrzewany :(Wszystko powoli jest przepinane na starą" maszynę w Norymberdze. Nowa wraca do producenta do wymiany. Jestem niewyspany i wk..y więc dzisiaj biuro obsługi będzie nieczynne. Przez jakiś czas nie będzie reklam żeby odciążyć starą maszynę i forum.
szym Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Niech Ustawy w Norymberdze" się powiodą, a światło Proteusa doda skrzydeł Bocianom
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.