Skocz do zawartości

Krotkie podsumowanie tego forum i ludzi.

Finch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

Jako, ze wlasnie jako tako skonczylem lekture tego forum (przelecialem przez przynajmniej 60% wszystkich postow; nawet nie pytajcie ile to mi czasu zajelo) postanowilem zrobic krotkie podsumowanie ludzi i ogolnego swiata „wykrywkowcow” widzianego okiem zywklego czlowieka. No to zaczynamy:
- kazdy na tym forum wie dokladnie gdzie zakopany jest przynajmniej jeden czolg; co piaty ma stu procentowa pewnosc co do lokalizacji samolotu ktory „jeszcze polata” (zreszta sam kiedys forumowiczow podpuscilem i czekalem na reakcje a te byly przezabawne).
- grob, rozkopane dolki i rozrywki - najbardziej popularne tematy na forum (ja je nazywam posty-gwiazdy) ktore najczesciej koncza sie pyskowka.
- 70% z was poslalbym jeszcze raz do szkoly podstawowej, poziom gramtyki i skladni jest fatalny; 40% z was pisze bez zrozumienia i nie potrafi czytac z takowym co bardzo czesto powoduje pyskowki na forum.
- „(...) Ufoludy to tez ludzie (...)”.
- Bracia K. sa be i fe.
- Co niektorzy z was maja naprawde przepiekne kolekcje ale jest tez....
- Sporo psiarni. Co lepsze, to oni w wiekszosci zakladaja watki typu „nasze kolekcje” a pozniej jest wielka pyskowka, ze ten i ten wpadl. Kochani uzytkownicy, zrozumcie w koncu, ze internet nigdy nie byl, nie jest i nie bedzie anonimowy!! A zdobyc wasz adres domowy to dla pieskow pare minut roboty.
- Ciekawym ewenementem jest na pewno kolega Wars98. Zanim cos zrobi wszyscy go oklaskuja, po akcji jest pyskowka. To moze sie w koncu okreslicie koledzy?
- A juz totalnie mnie rozsmieszaja tematy dotyczace rozrywek, bo to zawsze idzie tak:
1. pierwsze piec postow: nie dotykac, zakopac, zawiadomic saperow itp;
2. nastepne piec postow: nie zostawiac na powierzchni itp, ton wypowiedzi spada;
3. nastepne posty: jak ja to rozrywki przenosilem/rzucalem/rozbrajalem i jak bylo fajnie (sic!) po czym nastepuje ogolna pyskowka.
- Allies: Moneciarze, Militarni i Strychowcy; Axis: Lesnicy, Rolnicy i Zlomiarze ;).
- Sporo z was ma takie uwielbienie do niemiaszkow, ze jestem pewnien, ze gdyby druga wojna miala sie powtorzyc to co niektorzy uzytkownicy tego forum zasilili by jednostki SS.
- Groby. Kazdy niby tylko znajduje rozkopane. A pozniej sam je zakopuje, szabrujac co sie da przy okazji (to jest chyba najwieksza obluda w tym srodowisku).
- Kwestia natury technicznej: forum dziala poprawnie tylko pod „jedyna sluszna przegladarka” – w dobie popularnosci Firefoxa i Opery moze najwyzszy czas juz cos z tym zrobic?

To sa tylko glowne przemyslenia, jest ich naprawde wiecej bo niektore dotycza wybranych postow. Wiem, ze sie zaraz rozpeta wielka dyskusja ale ktos w koncu musial to glosno powiedziec.

Pozdrawiam
Finch
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja w kwestii pp 3.4. :
używam firefoxa i nigdy nie miałem problemów.
To jedyny punkt, w którym się nie zgadzam :)
A zaglądam tu od samego początku...
Napisano
hahaha :D spoko, Bocian też często stwierdza, że w poniektórych tematach nawet Freud by spasował, normalnie psychologie korespondencyjną mógłby założyć :)

Właściwie dlaczego się zająłeś tym tematem? Coś cię drażniło widzę, może jesteś z jakiejś gazety i dostałeś za zadanie infiltracje środowiska :P?
Przecież ludzie są różni... coraz powszechniejszy net w naszym pięknym kraju, tego no.. dzieci neo :P po różnych forach grasują... każdy może pisać co chce, nie? I co z prawa i ci z lewa( a właśnie! zapomniałeś o naszych lewicowcach na forum - przecież kłótnie z nimi to esencja :)!) i ci starsi wyważeni, i młodsi narwani - no i spoko, internet niestety nie gwarantuje ekskluzywności - niemniej wystarczy wejść poczytać i po 5 minutach się wie, kto ma naprawdę coś ciekawego i mądrego do powiedzenia :> A po co czytać60% forum:P? Prace z psychologi piszesz? Odwiedź forum onet.pl - zwariujesz po godzinie takiego studiowania :)
Napisano
No cóż Tobie ileś tam czasu zajęło czytanie postów ja jestem na tym forum 5 lat i generalnie zgadzam się z Twoja oceną jego uczestniów z zastrzeżeniem jednak, że jest ono ogromnym uproszczeniem. Dla mnie poza folklorem charakterystycznym dla tego typu zgromadzeń" jest miejscem, w którym bywają ludzie o fantastycznej czasem wiedzy i w dodatku dzielącymi się tą wiedzą zupełnie bezinteresownie.
Napisano
Tylko dlaczego trzeba zarejestrować się pod nowym nickiem, żeby podsumować" forum.
Nie wierze, że zarejestrowałeś się, przeczytałeś 60% forum i dopiero udzieliłeś się.

Okiem zwykłego człowieka" oceniające wykrywkowców"- bardzo dziwne" stwierdzenie Finch.

Dla Badacza-Moja własna psychoanaliza:
Jestem ufoludem, nie lubiących skarlałych braci.
Mylę się/ popełniam błędy.
Moja kolekcja po 6 miesiącach kopania jest, jak dla mnie zadowalająca.
Nie mam powodów bać się policji.
Jestem Leśnym Moneciarzem.
Większość niemców, po wojnie się nie zmieniła-wykształciła młodzież-ja nie chcę, żeby zmieniono nazwę obozu na Niemiecki, bo to może ukazać nas w złym świetle". Technicznie forum jest O.K.
Może Mała zmiana szaty graficznej:)
Pozdrawiam.
Napisano
Twardy zawodnik. 60 % postów. Nieźle. To daje około 92 000 postów. Przyjmując, średnio 20 sek na post, czytał przez 42 dni po 12 godzin dziennie. Wytrwały jak badacze Pisma Świętego.
Napisano
heheh Mathew xD - a gdzie tam Pismo Święte? Jak podaje strona nadzieja.pl w Biblii jest 23.207+7.957=31164 wersetów, znaczy 'postów'... koleś wykonał taką pracę jakby dzień i noc orał Biblię, Apokryfy, jakieś tam zwoje z nad Morza Czarnego a to wszystko w oryginalnej wersji językowej!

Ok, żartuje - ale dobry humor mi się włączył jak ten topic zobaczyłem :)
Napisano
Kolega Finch zapomniał dodać jeszcze jedną grupę postów;
-zadufani w sobie egocentrycy, którym wydaje się że pozjadali wszystkie rozumy i swym niesamowicie analitycznym intelektem ogarnęli małe i nic niewarte rozumki szaraczków odwiedzających to forum. Na oko mają coś koło 18 lat i prezrażający trądzik, który niweczy ich szanse u dziewcząt. W zemście pisują swe analizy".
Pozdrawiam
Napisano
whisper: Firefox w wersji 2.0.0.4 nie wyswietla poprawnie zawartosci i nie da sie zalogowac. Ale to moze tylko nie dziala u mnie.
herbstnebel: nie jestem pismakiem, tylko zwyczajnym czlowiekem. Czemu zajalem sie tematem? A czemu nie? Fakt, prawda w oczy kole, tylko dlaczego pozniej wszyscy sie dziwia ze jest taki szum medialny i opinia poszukiwaczy jest tak spaprana? Po co czytac 60% forum.... Po pierwsze z ciekawosci, po drugie jak nie wiem to nie zabieram glosu. A onet.pl... Wariatkowo online ;)
pomsee: to nie jest uproszczenie. Jak juz powiedzialem prawda w oczy kole ale zgodze sie, ze czasami (choc jak widze i czytam coraz rzadziej) da sie spotkac wartosciowego czlowieka.
karpik: mie zarejestrowalem sie dzisiaj
Mathew: forum zaczalem namietnie czytac pod koniec lutego.
I tyle.
Aha, zapomnialem o stanowiskach archeologicznych i Bursztynowej Komnacie ;)
Napisano
zgadzam sie.
Wiekszosc ludzi na forum to zwykle małolaty" i stąd te pyskówki, monotonne tematy i przechwałki nie mające pokrycia w rzeczywistości (małolaty to dla mnie nie ludzie niscy wiekiem, ale tacy podwórzowi gówniarze, co szukają zaczepki)
Niemniej, uważam też, że takie pyskówki i czasami buractwo przyciąga coraz to więcej ludzi na forum, bo coś się tu chociaż dzieje" ;) to chyba dobrze.
Na Onecie jest Jasio_Śmietana (pracownik onetu) a tutaj cała chmara Jaśków ;)))
Dlatego posty czyta się wybiórczo i tyle.

Pozdro
Napisano
Finch właściwie to stwierdziłeś: Koń jaki jest każdy widzi" Myślę, że każdy co światlejszy uczestnik forum wie jakie ono jest ale mimo to znajduje jakąś przyczynę dla której tu bywa i się udzioela". Może o tym właśnie warto byłoby powymieniać poglądy?
Napisano
Co do czytania ze zrozumieniem Finch:
Napisałem:
Nie wierze, że zarejestrowałeś się, przeczytałeś 60% forum i dopiero udzieliłeś się"
Odpowiedź:
Nie zarejestrowalem sie dzisiaj"

Czy napisałem, że zarejestrowałeś się dzisiaj?

Pozdrawiam.
Napisano
a ja się przyzwyczaiłem do klimatu na form.fakt że ludzie mogli by się mniej kłucić. forum jest jedyną moim kontaktem ze światem poszukiwaczy.przez forum poznałem kilka osób z którymi kopie.60% nie przeczytałem na pewno, ale czytam sporo starych wątków.ciekawa lektura czasem śmieszna.
Napisano
- 70% z was poslalbym jeszcze raz do szkoly podstawowej, poziom gramtyki i skladni jest fatalny;

czy do tych 70% zliczyłeś i siebie, bo tylko w tym zdaniu jest 4 błędy?
Napisano
Finch poza tym wszystkim co napisałem to mogę od ręki" wymienić Ci nicki jak to określasz wartościowych" ludzi, którzy działaja na forum Odkrywcy. Zastanawia mnie też, że z pośród wszystkich jego uczestników wyróżniłeś Warsa98 opisując jego działalności a nie zauważając charakterystycznej dla niego buty i arogancji, które to właśnie były głównymi powodami tego, że zniechęcił do siebie wielu ludzi.
Napisano
No i zaczyna sie pyskowka. To nie jest tak, ze nie wiedzialem, ze tak bedzie, ale myslalem ze chociaz przez troche w spokoju podyskutujemy o stereotypach poszukiwaczy i nie tylko. Niestety, gowniarzeria powychodzila z nor i cholerne trolle koniecznie musza sie udzielic. Nie zastanawia dlaczego pierwszy post napisalem w takim zabawnym" tonie? W kazdym badz razie na pyskowki reagowac nie bede, bo z doswiadczenia i tak wiem, ze to bedzie sie ciagnelo az do znudzenia.

Pozdrawiam Niepyskaczy.
Napisano
Niestety, gowniarzeria powychodzila z nor i cholerne trolle koniecznie musza sie udzielic"

Brawo - nerwy tobie też widać puściły

W kazdym badz razie na pyskowki reagowac nie bede, bo z doswiadczenia i tak wiem, ze to bedzie sie ciagnelo az do znudzenia."

Czyżbyś więc już jednak brał udział w pyskówkach tu na forum ?

A to by z kolei oznaczało że na potrzeby tego wątku założyłeś drugi nick....

Więc jak to jest Mister Finch ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie