Finch Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 Witam,Jako, ze wlasnie jako tako skonczylem lekture tego forum (przelecialem przez przynajmniej 60% wszystkich postow; nawet nie pytajcie ile to mi czasu zajelo) postanowilem zrobic krotkie podsumowanie ludzi i ogolnego swiata „wykrywkowcow” widzianego okiem zywklego czlowieka. No to zaczynamy:- kazdy na tym forum wie dokladnie gdzie zakopany jest przynajmniej jeden czolg; co piaty ma stu procentowa pewnosc co do lokalizacji samolotu ktory „jeszcze polata” (zreszta sam kiedys forumowiczow podpuscilem i czekalem na reakcje a te byly przezabawne).- grob, rozkopane dolki i rozrywki - najbardziej popularne tematy na forum (ja je nazywam posty-gwiazdy) ktore najczesciej koncza sie pyskowka.- 70% z was poslalbym jeszcze raz do szkoly podstawowej, poziom gramtyki i skladni jest fatalny; 40% z was pisze bez zrozumienia i nie potrafi czytac z takowym co bardzo czesto powoduje pyskowki na forum.- „(...) Ufoludy to tez ludzie (...)”.- Bracia K. sa be i fe.- Co niektorzy z was maja naprawde przepiekne kolekcje ale jest tez....- Sporo psiarni. Co lepsze, to oni w wiekszosci zakladaja watki typu „nasze kolekcje” a pozniej jest wielka pyskowka, ze ten i ten wpadl. Kochani uzytkownicy, zrozumcie w koncu, ze internet nigdy nie byl, nie jest i nie bedzie anonimowy!! A zdobyc wasz adres domowy to dla pieskow pare minut roboty.- Ciekawym ewenementem jest na pewno kolega Wars98. Zanim cos zrobi wszyscy go oklaskuja, po akcji jest pyskowka. To moze sie w koncu okreslicie koledzy?- A juz totalnie mnie rozsmieszaja tematy dotyczace rozrywek, bo to zawsze idzie tak: 1. pierwsze piec postow: nie dotykac, zakopac, zawiadomic saperow itp; 2. nastepne piec postow: nie zostawiac na powierzchni itp, ton wypowiedzi spada;3. nastepne posty: jak ja to rozrywki przenosilem/rzucalem/rozbrajalem i jak bylo fajnie (sic!) po czym nastepuje ogolna pyskowka.- Allies: Moneciarze, Militarni i Strychowcy; Axis: Lesnicy, Rolnicy i Zlomiarze ;).- Sporo z was ma takie uwielbienie do niemiaszkow, ze jestem pewnien, ze gdyby druga wojna miala sie powtorzyc to co niektorzy uzytkownicy tego forum zasilili by jednostki SS.- Groby. Kazdy niby tylko znajduje rozkopane. A pozniej sam je zakopuje, szabrujac co sie da przy okazji (to jest chyba najwieksza obluda w tym srodowisku).- Kwestia natury technicznej: forum dziala poprawnie tylko pod „jedyna sluszna przegladarka” – w dobie popularnosci Firefoxa i Opery moze najwyzszy czas juz cos z tym zrobic?To sa tylko glowne przemyslenia, jest ich naprawde wiecej bo niektore dotycza wybranych postow. Wiem, ze sie zaraz rozpeta wielka dyskusja ale ktos w koncu musial to glosno powiedziec. PozdrawiamFinch
whisper Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Ja w kwestii pp 3.4. :używam firefoxa i nigdy nie miałem problemów. To jedyny punkt, w którym się nie zgadzam :)A zaglądam tu od samego początku...
herbstnebel Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 hahaha :D spoko, Bocian też często stwierdza, że w poniektórych tematach nawet Freud by spasował, normalnie psychologie korespondencyjną mógłby założyć :)Właściwie dlaczego się zająłeś tym tematem? Coś cię drażniło widzę, może jesteś z jakiejś gazety i dostałeś za zadanie infiltracje środowiska :P? Przecież ludzie są różni... coraz powszechniejszy net w naszym pięknym kraju, tego no.. dzieci neo :P po różnych forach grasują... każdy może pisać co chce, nie? I co z prawa i ci z lewa( a właśnie! zapomniałeś o naszych lewicowcach na forum - przecież kłótnie z nimi to esencja :)!) i ci starsi wyważeni, i młodsi narwani - no i spoko, internet niestety nie gwarantuje ekskluzywności - niemniej wystarczy wejść poczytać i po 5 minutach się wie, kto ma naprawdę coś ciekawego i mądrego do powiedzenia :> A po co czytać60% forum:P? Prace z psychologi piszesz? Odwiedź forum onet.pl - zwariujesz po godzinie takiego studiowania :)
pomsee Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 No cóż Tobie ileś tam czasu zajęło czytanie postów ja jestem na tym forum 5 lat i generalnie zgadzam się z Twoja oceną jego uczestniów z zastrzeżeniem jednak, że jest ono ogromnym uproszczeniem. Dla mnie poza folklorem charakterystycznym dla tego typu zgromadzeń" jest miejscem, w którym bywają ludzie o fantastycznej czasem wiedzy i w dodatku dzielącymi się tą wiedzą zupełnie bezinteresownie.
karpik Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Tylko dlaczego trzeba zarejestrować się pod nowym nickiem, żeby podsumować" forum. Nie wierze, że zarejestrowałeś się, przeczytałeś 60% forum i dopiero udzieliłeś się.Okiem zwykłego człowieka" oceniające wykrywkowców"- bardzo dziwne" stwierdzenie Finch.Dla Badacza-Moja własna psychoanaliza:Jestem ufoludem, nie lubiących skarlałych braci.Mylę się/ popełniam błędy. Moja kolekcja po 6 miesiącach kopania jest, jak dla mnie zadowalająca.Nie mam powodów bać się policji.Jestem Leśnym Moneciarzem.Większość niemców, po wojnie się nie zmieniła-wykształciła młodzież-ja nie chcę, żeby zmieniono nazwę obozu na Niemiecki, bo to może ukazać nas w złym świetle". Technicznie forum jest O.K.Może Mała zmiana szaty graficznej:)Pozdrawiam.
Mathew Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Twardy zawodnik. 60 % postów. Nieźle. To daje około 92 000 postów. Przyjmując, średnio 20 sek na post, czytał przez 42 dni po 12 godzin dziennie. Wytrwały jak badacze Pisma Świętego.
pomsee Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 No tak i bierz tu człowieka poważnie. Ale temat zapoczątkował ciekawy.
herbstnebel Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 heheh Mathew xD - a gdzie tam Pismo Święte? Jak podaje strona nadzieja.pl w Biblii jest 23.207+7.957=31164 wersetów, znaczy 'postów'... koleś wykonał taką pracę jakby dzień i noc orał Biblię, Apokryfy, jakieś tam zwoje z nad Morza Czarnego a to wszystko w oryginalnej wersji językowej!Ok, żartuje - ale dobry humor mi się włączył jak ten topic zobaczyłem :)
R51 Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Kolega Finch zapomniał dodać jeszcze jedną grupę postów; -zadufani w sobie egocentrycy, którym wydaje się że pozjadali wszystkie rozumy i swym niesamowicie analitycznym intelektem ogarnęli małe i nic niewarte rozumki szaraczków odwiedzających to forum. Na oko mają coś koło 18 lat i prezrażający trądzik, który niweczy ich szanse u dziewcząt. W zemście pisują swe analizy".Pozdrawiam
Mathew Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 lektura musiała go bardzo interesować, ... 92 000 postów ... kiedyś w podobny sposób czytałem Winnetou
Finch Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 whisper: Firefox w wersji 2.0.0.4 nie wyswietla poprawnie zawartosci i nie da sie zalogowac. Ale to moze tylko nie dziala u mnie.herbstnebel: nie jestem pismakiem, tylko zwyczajnym czlowiekem. Czemu zajalem sie tematem? A czemu nie? Fakt, prawda w oczy kole, tylko dlaczego pozniej wszyscy sie dziwia ze jest taki szum medialny i opinia poszukiwaczy jest tak spaprana? Po co czytac 60% forum.... Po pierwsze z ciekawosci, po drugie jak nie wiem to nie zabieram glosu. A onet.pl... Wariatkowo online ;)pomsee: to nie jest uproszczenie. Jak juz powiedzialem prawda w oczy kole ale zgodze sie, ze czasami (choc jak widze i czytam coraz rzadziej) da sie spotkac wartosciowego czlowieka.karpik: mie zarejestrowalem sie dzisiajMathew: forum zaczalem namietnie czytac pod koniec lutego.I tyle.Aha, zapomnialem o stanowiskach archeologicznych i Bursztynowej Komnacie ;)
darmatt Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 zgadzam sie.Wiekszosc ludzi na forum to zwykle małolaty" i stąd te pyskówki, monotonne tematy i przechwałki nie mające pokrycia w rzeczywistości (małolaty to dla mnie nie ludzie niscy wiekiem, ale tacy podwórzowi gówniarze, co szukają zaczepki)Niemniej, uważam też, że takie pyskówki i czasami buractwo przyciąga coraz to więcej ludzi na forum, bo coś się tu chociaż dzieje" ;) to chyba dobrze.Na Onecie jest Jasio_Śmietana (pracownik onetu) a tutaj cała chmara Jaśków ;))) Dlatego posty czyta się wybiórczo i tyle.Pozdro
pomsee Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Finch właściwie to stwierdziłeś: Koń jaki jest każdy widzi" Myślę, że każdy co światlejszy uczestnik forum wie jakie ono jest ale mimo to znajduje jakąś przyczynę dla której tu bywa i się udzioela". Może o tym właśnie warto byłoby powymieniać poglądy?
karpik Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Co do czytania ze zrozumieniem Finch:Napisałem:Nie wierze, że zarejestrowałeś się, przeczytałeś 60% forum i dopiero udzieliłeś się"Odpowiedź:Nie zarejestrowalem sie dzisiaj"Czy napisałem, że zarejestrowałeś się dzisiaj?Pozdrawiam.
ja20 Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 a ja się przyzwyczaiłem do klimatu na form.fakt że ludzie mogli by się mniej kłucić. forum jest jedyną moim kontaktem ze światem poszukiwaczy.przez forum poznałem kilka osób z którymi kopie.60% nie przeczytałem na pewno, ale czytam sporo starych wątków.ciekawa lektura czasem śmieszna.
bruner0 Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 - 70% z was poslalbym jeszcze raz do szkoly podstawowej, poziom gramtyki i skladni jest fatalny; czy do tych 70% zliczyłeś i siebie, bo tylko w tym zdaniu jest 4 błędy?
pomsee Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Finch poza tym wszystkim co napisałem to mogę od ręki" wymienić Ci nicki jak to określasz wartościowych" ludzi, którzy działaja na forum Odkrywcy. Zastanawia mnie też, że z pośród wszystkich jego uczestników wyróżniłeś Warsa98 opisując jego działalności a nie zauważając charakterystycznej dla niego buty i arogancji, które to właśnie były głównymi powodami tego, że zniechęcił do siebie wielu ludzi.
Finch Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 No i zaczyna sie pyskowka. To nie jest tak, ze nie wiedzialem, ze tak bedzie, ale myslalem ze chociaz przez troche w spokoju podyskutujemy o stereotypach poszukiwaczy i nie tylko. Niestety, gowniarzeria powychodzila z nor i cholerne trolle koniecznie musza sie udzielic. Nie zastanawia dlaczego pierwszy post napisalem w takim zabawnym" tonie? W kazdym badz razie na pyskowki reagowac nie bede, bo z doswiadczenia i tak wiem, ze to bedzie sie ciagnelo az do znudzenia. Pozdrawiam Niepyskaczy.
acer Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Niestety, gowniarzeria powychodzila z nor i cholerne trolle koniecznie musza sie udzielic"Brawo - nerwy tobie też widać puściłyW kazdym badz razie na pyskowki reagowac nie bede, bo z doswiadczenia i tak wiem, ze to bedzie sie ciagnelo az do znudzenia."Czyżbyś więc już jednak brał udział w pyskówkach tu na forum ?A to by z kolei oznaczało że na potrzeby tego wątku założyłeś drugi nick....Więc jak to jest Mister Finch ?
whisper Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 W kwestii formalnej: używam dokładnie ff w wersji 2.0.0.4 działa tak samo jak ie...p.s. Ja wcale nie pyskuję
balans Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Daliście się sprowokować jakiemuś niedowartościowanemu osobnikowi, no to Was wyzwał od gowniarzerii" i rolli"...
Mathew Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 za cholernych trolli" podsumowałbym autora żółtą kartką
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.