traper6 Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 Gdyby nie domknięta połówka drzwi od skrzyni załadowczej, to naprawdę by dawało do myślenia :-)
wujekblacha Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 To byłoby spotkanie:http://wiadomosci.onet.pl/99453,21,0,pokaz.html:)))
Erih Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Kol acer , na mojej dzialce gdzie nie wbiję szpadla to turkuć , moze jakaś ostoja ?No i w tym roku wysypało szarakami , jutro jadę to zdjęcia porobię .Niestety motyle krzewy kiepsko zniosły zimę a zazwyczaj skrzydlatych było zatrzęsienie na nich...
Catadero Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Czasem zaglądam co w tym rejonie pod trawką siedzi. Tym razem rozpoznanie i przygotowanie terenu i ludków.C.
acer Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Turkuć to owad właściwy dla gleb luźnych, torfowych, gdzie można ryć.Kiedyś mówiło sie o zagrożeniu szkołek, sadownictwa przez niego, zachemizowano i owad prawie znikł.Jeżeli jest zdrowa gleba, las, musi być turkuć, to normalne.Jak chcesz możesz wykopać dołek, napełnić go gotowanymi burakami, zasypać - turkucie zejdą się jak do restauracji....
Erih Napisano 2 Czerwiec 2008 Napisano 2 Czerwiec 2008 Wystarczy ze na zimę przykryłem piaskownice dla chrześnika , na wiosnę kupa kretowin a w nich turkucie.PS wczoraj na 500 metrah 6 zajęcy ,ze trzy piekne koguty bazantra i łania pasąca sie w wysokich trawach za płotem . Koziołki szczekały przez cały wieczór , aż miło słuchać . No i świerszcze grajace jak cykady.. Tymczasem w domku na kazdym oknie gniazdo os.
wujekblacha Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 Teraz najgorsze na szlaku to...spotkanie z komarami. Nie ma na to plage siły. Żadne offy i takie tam. Ewakuacja i tyle, chyba że ktoś lubi iniekcje w dużych ilościach :)))
Łukasz Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Witam!Jeden z wielu napotkanych na osowieckich fortyfikacjach.Pozdrawiam, Łukasz
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Wypadł z gniazda, na szczęście dzięki mojej interwencji zaopiekowali się nim dobrzy ludzie.Jakiś sokołowaty... co to za gatunek?
Łukasz Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Witam!Jeśli dobrze widzę jest to Natrix natrix, zaskroniec zwyczajny.Pozdrawiam, Łukasz
wujekblacha Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 A nie przypadkiem aby czarna żmija? Nie mam zamiaru sprawdzać a sparaliżował nas swoją osobą w okolicznych krzaczkach...
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Tak jak pisze Łukasz - Zaskroniec zwyczajny. Gad całkowicie niegroźny i pożyteczny.
wujekblacha Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Ale syczał! Dzięki chłopaki ;) Kamień z serca :)))
czarnykot Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Panowie mam pytanie, czy pod Kołobrzegiem można spotkać orły? Widuję tam ogromne ptaszyska i po prostu nie jestem pewien :)Na zdjęciu moi neodymowi pomocnicy ;) wskakiwały za magnesem ^^pozdrawiam
QB@ Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Ja ostatnimi czasy napotkałem modliszkę, niestety fotek nie zrobiłem.
Łukasz Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 Witam!No ja też spotkałem modliszkę, ale u kumpla w terrarium. Te cudeńka w PL nie żyją...Pozdrawiam, Łukasz
sudajew Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 to Cię muszę zdziwić, bo jednak żyją naturalnie w polskim klimacie, tak się trochę składa że interesuję sie wieloma rzeczami (tylko nie szkołą, i rodzice nad tym ubolewają).Sam jak o polskich modliszkach przeczytałem to się trochę zdziwiłem. Jak znajdę jakąś stronkę o modliszkach to ci link prześlę.
sudajew Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Modliszka_zwyczajnadla wszystkich niedowiarków POZDRO
Łukasz Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 ŁAŁ! miłe zaskoczenie! Całe życie człowiek się uczy :-) Lepszy chyba ze mnie militarysta niż terrarysta- biedni moi podopieczni hyhyhyPozdrawiam, Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.