Skocz do zawartości

Leśna skrytka

Rekomendowane odpowiedzi

@ Huball

rzeba będzie się tym zająć w inny sposób"

wybaczcie ale zagotowałem się.

za chamstwo tego kalibru powinieneś dostać w czapę a nie maila od znalazcy. W cywilizowanym świecie rozmowy rozpoczyna sie od słów ,, czy byłaby możliwość? ,, .Jedynym argumentem tłumaczącym Twoje ,,prośby,,który przychodzi mi do głowy ,jest chyba obiecana sowita prowizja za odzyskanie depozytu i przyniesienie go w zębach niemieckiej rodzinie.
Własnie wpadło mi do głowy nowe określenie -,,hiena depozytowa,,.

• Odpowiedzi 222
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jakiś dupek kompletny z tego pana". Jak można w takim tonie i tak upierdliwie zwracać się do znalazcy. Coż to za naciski. Ten inny sposób to co, przez organizację odessa? Hehehe. Jeśli już występujesz w takiej sprawie na forum publicznym to elegancko było by się DOKŁANIE przedstawić. Z jakich pobudek zajmujesz się takim pośrednictwem, dlaczego rodzina kontaktuje sie akurat z tobą - o ile takowa rodzina wogole istnieje... Warto było by tez podszlifowac sztukę mediacji. Bo szczerze mówiąc gdyby taki cieć odezwał by się do mnie w takiej sprawie i podobnym tonie to z czystą satysfakcja odpowiedziałbym mu NIE.

Zanim wątek zostanie zamknięty dorzucę i ja swoje 3 grosze.

Huball jesteś trochę niepoważny a już napewno to co napisałeś. Nie wiem czemu aż tak się angażujesz w tą sprawę... a w ogóle to p. Foltin sama powinna się zgłosić do Iskry a nie do Ciebie. A tak swoją drogą to jest to mienie świadomie porzucone" więc zgodnie z prawem nie musi nikt nikomu nic oddawać :) chyba że do muzeum lub do innej państwowej instytucji bo znowu zgodnie z prawem wszystko co lezy na terenie Państwa Polskiego należy do skarbu P.Polskiego".
Okreslenie o innym załatwianiu sprawy" jest śmieszno-żałosne, bo masz 2 wyjscia - policja - każdy straci a najbardziej poszukiwacze za ielegalne wykopki" , iszczenie stanowisk archeologicznych" i wiele innych absurdalnych zarzutów. Albo wspomniani wyżej dresiarze z BMW ale to już świadczyłoby o Tobie.
Tyle w temacie.

jesli znalazca sam sie nie odezwie to bedziemy go szukac innymi sposobami

trzeba będzie się tym zająć w inny sposób

Niestety kolego, Urząd Bezpieczeństwa wysiadł już dawno.

Nie dziwne bynajmniej wydaje się to, że nagle ktoś chce odzyskać dokumenty - ale dlaczego powołuje się na kogoś z zewnątrz, a nie pisze bezpośrednio do Iskry czy nie zarejestruje się na forum?

Dziwnie wyglądałby przypadek, gdybym na Naszych Odkryciach napisał w poście:

Kolego X oddaj tą tubę po panzerfauście co wykopałeś, bo pan Y zostawił ją przed wojną, licz na nagrodę.".

Proszę Cię Huball. Jeszcze po tak chamskich postach... Jak tak bardzo podobają się pocztówki, dokumenty- można naprawdę całkiem ładne upolować na All. Tutaj poważnej atmosfery takim tonem nie wywołasz.

Pozdrawiam, K.

To proste. Rodzina (którą niejaki Huball zna) przez przypadek odnalazła to Forum i ten wątek.A że po polsku ani be ani me ani kukuryku to i Huballa zapytała , dodając że pamiątka rodzinna i że trochę ojrosów by znalazcy dali.Hubal zwietrzył interesa życia , budowę domu rozpoczął(za pobraną zaliczkę) a tu dokumentów nimo. To i grozi. A czy dla znalazcy jakąś nagrodę przewidział? A o tym pewnie miało byc za trochę w kronikach policyjnych.

Zastanawiające jest to jak niby doszło do kontaktu wyimaginowanej pani Foltin. Hubbal nie widniał w tym temacie dopóki nie nabrał chrapki na te papierzyska. Niemożliwym jest by ktoś z poza forum napisał do pierwszego lepszego użytkownika i to do tego w żaden sposób niezwiązanego z tym tematem.
To, że nie skontaktowała się ze znalazcą jest możliwe. Bo np. ktoś mógł zmienić email itp.
Kiepski podstęp do tego prymitywny i prostacki.

Wniosek jest jeden niech znalazca czeka aż ta rzekoma wnuczka skontaktuje się bezpośrednio z nim i przyśle mu skan jakiegoś dokumentu lub zdjęcie dziadka, dzięki czemu udowodni że na prawde jest jego rodziną. Potem niech się sama pofatyguje do
Polski skoro po Euro wiadomo że nie zabijamy i pożeramy cudzoziemców by odebrać dokumenty (przecież to ona ma w tym interes). Oczywiście powinna się również odwdzięczyć. Nie chce mi się wierzyć troche w to że pisała ona akurat do użytkownika Huball, dlatego powinien on wyjaśnić nam dlaczego do niego pisała i dla czego aż tak się zaangażował. Jeśli okaże się że to po to by zdobyć ten fancik dla siebie to niech zmieni sobie nick bo obraża tym naszego narodowego bohatera.

a ciekawy jest też wcześniejszy post Huball'a
POPROSZE osobe która znalazła ów słoik o kontakt - być może jest szansa żę rodzina będzie chciała to odebrać w Niemczech."brzmi on tak jakby to huball szukał rodziny tego niemiaszka.

Mnie jeszcze ciekawi jak osoba nieznająca j.polskiego znalazła ten wątek w necie :)

Przejrzałem pierwsze 20-30 postów i ani razu nie padło tam nazwisko Foltin.

Normalnie paranormal activity :D

Ale wywiezienie dokumentów do Niemiec to w naszym prawie wywiezienie dóbr narodowych Huball a ty do tego doprowadzasz.Jesteś w spół organizatorem grabieży. Takie prawo czy ja się mylę?

ja tutaj jeszcze zwracam sie do kolegi szwejk4 proszę oddać wszystkie radosne fanty które trafiłeś głownie klamerki ponieważ dostałem maila od prawowitego właściciela i mam przekazać cały twój depozyt osobiście jeżeli się nie zgodzisz oddać to załatwimy to w inny sposób:-)

Bardzo ciekawa historia z tym słoikiem, epizod Huballa bezcenny :-D
Na jedno NSU odpisali mi z archiwum z niemiec:
Aus unserem Produktionsstammbuch geht hervor, dass es sich bei Ihrem NSU Motorrad mit der Fahrgestell-Nummer 845 274 um ein NSU 501 TS Motorrad handelt. Dieses wurde am 23.07.1931 produziert und an Herr Wickenhäuser nach München ausgeliefert. In dem Motorrad war der Motor mit der Nummer 139 455 verbaut. Ausgestattet war die NSU 501 TS mit Bosch-Licht, Bosch-Horn, Bosch-Magnet, Amal-Vergaser, Tiefbettfelgen, 26 x 3,5“ Fulda Reifen, Beiwagenübersetzung, P. S. Tachometer und Drehgasgriffen.

Obecnie ta rodzina ma hotel Cristal i kilka salonów samochodowych w Monachium, może by ci Huball dali eurasy za pośrednictwo" załatw w inny sposób" i już biorę NSU na plecy i lecę go oddać do Monachium :-D !!!!!!!

podam namiary dla ciebie szwejk4 Hasag40@interia.pl napisz podam ci dane do wysyłki:-) teraz szukam innych prawowitych właścicieli na bagnety i odznaczenia z naszego forum więc niech się inni przygotują bo załatwimy to w inny sposób;-)swoją drogą ciekawy sposób na wzbogacenie kolekcji i tutaj rodzi sie nowa odmiana hiena internetowa"a tak na poważnie proszę już zablokować ten wątek!!

Czytam i oczy przecieram ze zdumienia jaki poziom reprezentujecie. Teorie o zarobchach , prowizji to bardu´´ziek pasuja do Was.
Jakbyscie znali jezyki obce to bylo by Wam latwiej dowiedziec sie skad rodzina znalazla informacje i czemu nie tu pisze.
Nie dziwie sie ....
Zycze powodzenia , odpowiedz jest w internecie tylko nalezy zaczac uczyc sie jezykow obcych :)
Sprawdzilem i watek jest w necie nadal , eh.... co za dno.

Pozdrawiam kolege B. i mysle ze juz nawiazal kontakt z rodzina bo dostal ich namiary. Ciekawe czy da sobie rade aby ustalic wszystko w 2 jezykach do wyboru :)

Przepraszam ze tak ostro zaczolem ale zbocznie zawodowe, teraz emeryturka.

Kolego - juz ty sie lepiej prawem nie zajmuj aby prawo nie zajelo sie Toba.
A tak powaznie to nie myslcie Panowie ze jestescie tu anonimowi bo kazdego z Was mozna namierzyc momentalnie, sa na to sposoby.
Mimo wszystko koncze znizac sie do poziomu nizszego niz piata klepka w parkiecie.
Uczciwego znalazce prosze aby sam sie skontaktowa i wyjasnil sprawe znaleziska z wnucza rodziny Foltin.
Na tym koncze temat bo przeciez musze przehulac cala prowizja ktora niby dostalem :))))))))))) przyda sie do nedznej emeryturki po 15 latach pracy.

Według prawa polskiego pani Foltin ma żadne prawa do rzeczy znalezionych na terenie Polski, wszystko jest własnością skarbu państwa koniec i kropka, a ty Hubal uważaj za paserstwo możesz także odpowiedzieć...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie