belba Napisano 11 Czerwiec 2009 Napisano 11 Czerwiec 2009 Salamandra wykrywacz z którym chodzi Iskra to Traper sprzęt na militarkę.Zapięcie z tego słoja dało by sygnał nawet gdyby leżał pół metra pod ziemią.Trafiłem hełm na 120centymetrach na stalowe fanty jest bardzo dobry. www.wykrywacze-metali.info k.knot@wp.pl
mowglyn Napisano 11 Czerwiec 2009 Napisano 11 Czerwiec 2009 A więc jak widać czas powoli weryfikuje różne opowieści dziwnej treści...
dragon89 Napisano 11 Czerwiec 2009 Napisano 11 Czerwiec 2009 Jest to czysta mistyfikacja,Parowóz zgadzam się z twoim zdaniem,nie będę tu się wywodził dlaczego tak myślę ale wystarczy bystre oko trochę wiedzy i doświadczenia.Pozdrawiam
lukaszpol26 Napisano 11 Czerwiec 2009 Napisano 11 Czerwiec 2009 MI też coś się wydaje ze to bajka każdy ma prawo się wypowiadać i chwalić swoimi fantami ale nie róbmy se jaj Pozdrawiam ŁP
iskra Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Napisano 15 Czerwiec 2009 Witam wszystkich poszukiwaczy i niedowiarków :-)Odnalazłem rodzine żołnierza FOLTIN.Dzięki wskazówką od was udało mi się namierzyć daleką rodzine która dziś mieszka w Gliwicach .Dzwoniłem i Wysłałem im ksera wszystkich dokumentów które znajdowały się w słoju .Niestety sprawa dalej nie jest do końca wyjaśniona.Po wysłaniu tych kser nikt już do mnie sie nie odezwał.Z tego co udało mi sie ustalić wynikało ,ze większosć rodziny po zakończeniu II WŚ została przesiedlona na teren Niemiec .Nic więcej mi nie powiedziano na ten temat .
iskra Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Napisano 15 Czerwiec 2009 A kolega dragon89 niech lepiej idzie do okulisty z tym ystrym okiem" ;-)
neszna Napisano 15 Czerwiec 2009 Napisano 15 Czerwiec 2009 Taaa...a skanów dokumentów jak nie dostaliśmy tak najpewniej nie dostaniemy...ech.
lain Napisano 15 Czerwiec 2009 Napisano 15 Czerwiec 2009 Bystre oko do okulisty.A wiedzy i doświadczenia widać jednak brakuje.Bez urazy - każdy kto uważa że to mistyfikacja niech zmieni lekarza bo ten nie służy i tylko kase zabiera delikatnie mówiąc.pozdro.
isztwan Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 Ciekawie ogląda się takie fotki z wykopków,ale ja nie wytrzymał bym ciśnienia i ten słój otworzył na miejscu, a Wy?
ensiferum3 Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 A my nie...Lepiej w domu gdzie sucho a tak w terenie mógłbyś coś popsuć lub zabrudzić
esterendensen Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Fanty w zależności od sytuacji wychodzą różnie.Trzeba mieć doświadczenie w terenie.Jak dla mnie strzał jest ok,i żadne głupie komentarze typu lipa,czy ściema tego nie zmienią.Pozdrawiam buraczane grono sceptyków(idzcie do lasu i się uczcie).Banda znawców teoretyków...
tyfus Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 esterendensen - ochłoń proszę, rozluźnij się i postaraj się w bardziej delikatny sposób wyrażać swoje opinie-pozdro-
esterendensen Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Jakoś drażnią mnie wpisy laików teoretyków,których świat zaczyna się i kończy przy monitorze.Pora pójść w teren i nabrać trochę doświadczenia...
tyfus Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 lecz to nie powód do takich opinii o innych - zawsze można w inny sposób wyrazić własną frustrację :)i pamiętaj, że na Forum zabrania się :Świadomego wywoływania obraźliwych osobistych dyskusji oraz umieszczania wypowiedzi jawnie obrażających innych członków Forum"http://www.odkrywca-online.com/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091-pozdro-
esterendensen Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 A może należałoby upomnieć tych wszystkowiedzących,którzy też zachowują się nagannie? Swoimi wypowiedziami obrażają założyciela wątku posądzając go o oszustwo.Kolor gumki się nie podoba?!No i wstaw potem następne zdjęcia narażając się na szyderstwa od znawców wykopków" A może ja już za stary jestem...Pozdrawiam PRAWDZIWYCH poszukiwaczy.
tyfus Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 nowa miotła, czyli ja jako Mod, objąłem ten dział swoją troską w październiku 2009 - i z tego powodu nie ingeruję we wcześniejsze wypowiedzi :)ale mam na uwadze, to co napisałeś :)-pozdro-
boat88 Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 esterendensen, popieram cię kolego słuszna Twoja uwaga.
herman1984 Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Zazdrość,zazdrość pcha ludzi do negowania tego co sami by chcieli przeżyć,znaleźć,ot cała tajemnica.Naoglądają się CSI kryminalne zagadki Miami" i analizują każdy szczegół chcąc udowodnić,że coś jest nie tak.Pozdro
feld Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Schowki,są, były i jeszcze beda-Z własnego doswiadczenia powiem tylko,ze stany zachowania sa rozne-Jak te gumki...Dlaczego niektórzy z nas nie pokazuja swoich trafionych schowkow?ano odpowiedz jest prosta...Zeby nie narazac sie na własnie takie niepotrzebne domniemania itd..Proponuje -Wziasc sprzet-i heja w teren.Jak co niektórzy trafia w koncu swoj schoweczek-Wtedy my ich posluchamy...i bedziemy roztrzasac ,czy gumka jest taka,czy siaka..sorry,ale krew mnie juz zalewa..
płetwal Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 dragon89 ja nigdy nic takiego nietrafiłem to niewiem ale ty może powiesz coś więcej co te bystre oko i doświaddzenie ci mówi z twojej wypowiedzi wynika ze masz całkiem sporom wiedze w temacie to jak byś mógł sie nią podzielić z resztą zainteresowanych myśle ze wszyscy byli by ci bardzo wdzięczni
tyfus Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Koledzy - wątek jest stary, z 24 lutego 2007 i pewnie wielu już nie ma nic do powiedzenia w tym temacie - z różnych względów.Jeżeli chcecie kontynuować go, to proszę o wypowiedzi na temat, chwalcie się, swoimi znalezionymi skrytkami - dużymi i małymi - jeżeli macie chęć, OK ?Wystarczy już tej złośliwości :)-pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 11:53 12-01-2010
krawat Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Co do pomarańczowych gumek i stanu dokumentów w tego typu słoikach. Nie chciałem wrzucać każdego zdjęcia z osobna wiec daje link do postu który pojawił się jakiś czas temu. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=660916#938637
zebu74 Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Odnośnie pomarańczowych gumek",co prawda w butelce,ale jak widać po latach w ziemi zachowała szczelność...
zebu74 Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 ...dzięki której zawartość wygląda apetycznie:-),co kolwiek to jest...pzdr!
werewolf Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 soczek z pomarańczy lub tym podobnym :Dfajne trafienie ..tylko to było?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.