fakker Napisano 10 Maj 2008 Napisano 10 Maj 2008 Wyglad niczego sobie .Ciekawe jak bedzie sie sprawował w terenie.Moze sie nawet na niego skuszę..A co do sceptyków : CUDZE CWALICIE SWEGO NIE ZNACIE .pzdr fakker
f35jsf Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Mam pytanie do producenta:Ile waży nowy sprzęt??Wybaczcie jeżeli zdublowałem pytanie(przeglądając wątek nie natrafiłem na odpowiedź).Według mnie nowa maszynka ma wszystko czego mi brakowało w Solarce, poprawioną dyskryminację i nareszcie będzie można będzie szybko ozłożyć" sprzęt. Niczego więcej mi nie potrzeba:)))Pozdrawiam, zadowolony użytkownik Solarisa zastanawiający się nad zmianą:)))
Muszkieterka Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Mam ważne pytanie:- czy jak pomaluję białą powierzchnię na cewce czarnym sprayem, to gwarancja nadal będzie na nią ważna?Może pytanie wydawać się dziwne, ale mnie bardzo zależy by nie odbijać światła czy to będzie słońce lub księżyc etc.
acer Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Że co malować ?Co poszukiwacz to inne pomysłyKiedyś userzy Solarisów skarżyli się właśnie na czarny kolor cewek i narzekali nadmierną absorbcję promieniowania słonecznego.Zupełnie już nie rozumiem zdań o odbijaniu światła księżycowego. Uwielbiam teksty o nocnych poszukiwaniach, a najlepiej jeszcze w srodku lasu :)))
Heruss Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Acer spoko spoko ludziska kopią po nocach znam takowych co kopali w nocy w Łazienkach w Wawie....hard-core...;)Co do rutka ewolucja niesamowita...Przydała by się promocja i za granicę sprzedawać. Mam nadzieję że nie będzie przereklamowany i to co w nim siedzi będzie funkcjonalne ;) może właściciel szuka eta-testerów" hehe??? Chętnie potestuję ;). PozdroHerussPS. oby dyskryminacja była lepsza niż w poprzednich modelach.
GUZIEC Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Muszkieterka - myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby w Twoim przypadku przyklejenie (niekoniecznie na stałe) cienkiej (do 1cm), pomalowanej na czarno osłony wykonanej z materiału dobrze izolującego cieplnie (styropian, pianka poliuretanowa itp.). Waga żadna, a problem rozwiązany bez utraty gwarancji :)
tomekk Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Ja robię tak, od razu kupuję parę rolek taśmy izolacyjnej (ja wybieram kolor zielony ale może być i czarna) i na nwoiutką sondę szczelnie raz za razem zawijam, zalety z tego takie że nie niszczy się sonda ani nie drapie a potem przy sprzedaży starego sprzętu po odwinięciu taśmy jest jak nowa.PozdrOtomekk
generał_18 Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Witam wszystkich ! Czy to prawda , że nowy Rutus ProXIMA będzie posiadał 2 cewki, standardową 24cm i dodatkową 32cm ? Pozdro.
MOLA Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Moze i wyglad to ima ale osiagi zeby miał podobne do GT lub XLT to sie skuszę na niego bo jesli nie to wolę dac wiecej i kupić cos zagranicznego .pozdr
Spiderski Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Ja jakby PROXIMA miała zasięgi podobne do XLT to bym się nie skusił, niestety GT nie znam więc nie porównuję. Ale znam Rutusa i wiem, że zasięgi będzie miał większe.NO I KIEDY RUSZY W KOŃCU TA STRONA RUTUSA????????????pozdrArtur
longwood Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 a mi sie wydaje ze rurka/wysiegnik bez zadnych zmian by pasowala do serii x-terra:-), ale jak ktos powiedzial-jak zrzynac, to od najlepszych
^--(EGON)--^ Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Hej czy w końcu ktoś kompetentny wypowie się w sprawie zasięgui dodatkowej cewki 32cm ? !
nikt Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Witam ! Zasięgi są takie ,że naprawdę więcej nie trzeba. W dynamice 5gr. to około 33 do 35 cm łuska mauser około 42 cm klamra carska około 60 cm. w statyce : hełm około 110. pozdrawiam RUTUS
Centauri Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Witam, moich obliczeń i doświadczenia spodziewam się że z sondą 32cm zasięgi będą jeszcze większe o jakieś 15% czyli:5gr: 38-40cmłuska: 48cmklamra: 69cmhełm: 126cmps. coś ostatnio sporo zachodnich wykrywaczy ląduje na all.gro :) ciekawe dlaczego? ;)
jakofako Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 ...w powietrzu,czy w ziemi...no i czy w końcu egzemplarze są równe?!
generał_18 Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Witam Panie Arkadiuszu!!! Czy jest to prawdą ,że produkuje Pan tez cewki 32cm ? Pozdrawiam
Spiderski Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Panowie ruszyła stronka Rutusa. Tylko za dużo danych niema, w sumie wszystko to co w tym wątku.pozdrArtur
sławek1989 Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Szkoda że Rutus Proxima bedzie jedynym modelem produkowanym przez tą firmę:(
Ciapek Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Ciekawi mnie jeszcze czy Proxima będzie dobrze tolerowała akumulatorki.
wolf101 Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 No mam nadzieje ze nawet bardzo dobrze bo juz zakupilem akumulatorki :P
Dziki Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 W temacie chyba wszystko zostalo juz powiedziane. Teraz pozostaje nam czekac na pierwsze opinie uzytkownikow, a to juz za kilka dni :)Longwood, znamy Twoje podejscie do Rutusa. Jesli Cie nie interesuje, to moze poprostu okielznaj sie i przestan sobie zawracac glowe tym watkiem ;)
longwood Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 dziki, nie wiem co masz do mojego podejscia-widac tez nie mozesz przebolec posta, ktory nie jest wielkim 'achem' ani 'ochem'Ja probuje wniesc troche rozsadku do watku-nikt nie mial w lapach wykrywacza a stale wielkie omdlewanie z zachwytu...A kolega centauri to juz przekracza szczyty glupoty sugerujac, ze poszukiwacze masowo wyprzedaja swoje wykrywki zeby kupic rutusa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.