robo01 Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 daj maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Prośba do was panowie: czy moglibyście opisać umundurowanie/przynależność żołnierza niemieckiego w wątku. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=410700z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Berlin – obawiam się, że będzie to prawie niemożliwe – zdjęcie jest za słabej jakości, żeby można było coś konkretnego powiedzieć o widocznym na nim żołnierzu. Z tego co widzę ma on na sobie standardową bluzę M36 i jest uzbrojony prawdopodobnie w karabin Mauser 98k (wnioskując po kształcie kolby). O przynależności do konkretnej jednostki trudno mówić (chyba, że na podstawie kontekstu zdjęcia). Więcej pomóc nie będę mógł – może inni koledzy coś dodadzą.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 cze robo01:) to mój mail: kosiukosiu@poczta.onet.pl :) z góry serdeczne dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Dzięki bardzo Hindus, za weryfikacje moich domysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 obiecana fotka szewronu od Maćka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 naramienniki też Maćka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Ładniusie! - dobrze wyszyte cyfry - Robo01 pochwal się jak na Twojej kurtce wyglądają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 :):) tylko się zastanawiam czy kolor cyfr był w kolorze barwy broni.Na naramiennikach GRH Pionier 39 widziałem że są białe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 porównałem w domu naramienniki oryginalne/te szare/ Sturma które miałem przy mundurze z tymi od Maćka i nie jestem z nich zadowolony są inaczej szyte/te szare są jak oryginalne/,są szersze od tych szarych i nie robią dobrego wrażenia,sam wyszycie cyfr jest OK wzór jak na oryginałach.Jutro zrobie fotki obydwu to sami ocenicię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Moim zdaniem ten Szewron jest do niczego- w domu bym sobie lepszy zrobił :-)Pi pierwsze krzywo wycięty, po drugie taśma nieprawidłowo przyszyta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 Jest wycięty prosto tylko do fotki tak jakos sie ulozyl/sukno jest bardzo delikatne/Co do taśmy masz rację zle przyszyta tez to zauwazyłem ale juz nie bede tego przerabiał.Tak więc z patek i orła BEVO jestem bardzo zadowolony z szewronu trochę mniej najgorsze są naramienniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Dzieki za fotki! Szewron jest troche marnie zrobiony, tasmy powinny byc na dole zszyte do wewnatrz a nie nachodzic na siebie. Jesli chodzi o naramienniki pionierow to cyfry(czarne) byly poprostu dookola obszywane biala przerywana nitka...zeby mozna bylo odroznic, gdyz inaczej zlewaly sie z ciemnozielonym podkladem, takze wystarczy jak obszyjesz cyfry. Jutro jak nie zapomne to wstawie fotke jak to powinno wygladac. Pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 jedynie takie foto znalazłem z tym że jest to na suknie feldrau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 A odpowiadając w prost na Twoje pytanie Robo01 i uzupełniając myśl Alberta - numery i emeblematy jednostek wyszywane były rzeczywiście w barwach ich broni (do 1942 roku - potem zrezygnowano w ogóle z wyszywania numerów). Przydała by Ci Robo01 się jeszcze para oryginalnych guziczków z numerem kompanii (takowe używane były do grudnia 1941 roku) i byłoby idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 :) zgadujesz moje myśli Hindus:kolega z grupy kupił lub ma kupić guziki z nr kompanii tak żebyśmy wszyscy w grupie mieli ten sam nr kompanii.Do Alberta:jak odległośc była między linią przerywaną obszycia nr batalionu i jaką miała dlugośc sama linia,i oczywiścieliczę na fotkę Twoich naramiennikówpozdrawiam Lothar GRH SGO Narew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hecer Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Horst---pokaż sie jak wyglądasz w swoim mundurku? bo z tego co tu wyczytałem to franek ma złe,hero ma złe,jakaś firma ma złe,jeszcze ktoś ma złe--tylko koza ma najprzecudowniejsze mundury na świecie--a może on Ci płaci za reklamowanie jego czegoś tam (zwanego mundurami?)hmm?--podeśli tu fotke--popatrzymy jak wygląda najwspanialszy człowiek w najwspanialszym uniformie od wszystko wiedzącego,najwspanialszego krawca maćka k.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 hecer Maciek K.z tego co wiem to nie szyje mundurów tylko sprowadza z Niemiec tylko dla niego krawiec szyje obszycia/zresztą niezbyt dobre:)/A poza tym nie bij Stary piany bo to będzie kolejny wątek który sie przerodzi w durną pyskówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 obiecane fotki porównania naramienników STURMA i od Maćka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 lewa strona i sposób zszycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 porównanie wielkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 i hafty Maćka.kolor trochę przekłamany od lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 dla porównania oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 W chwili obecnej Maciek ma najlepsza ofertę, bo za 450zł ma kurtkę z obszyciami. Czemu go reklamuję? Żeby ludzie nie wtapiali i nie kupowali szmiry u yanika!!!Co do mnie... miałem kurtkę hero, miałem kurtkę sturma - nie odpowiadały mi i je pogoniłem. Są dobre, ale nie idealne. Szukam lepszego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.