Skocz do zawartości

hetzer - latebra

krzyb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 253
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wielkie gratulacje dla Wszystkich którzy przyczynili się do tego sukcesu, bardzo się cieszę że wszystko odbyło się oficjalnie i można będzie tego Hetzera zobaczyć u nas w PL, i jak mysle znalazł się w dobrych rękach;)
Pzdr
Sonder
Napisano
Witam
Obśliniłem sie przy przeglądaniu galerii. Nieważne w jakim jest stanie, ważne że jest i cieszy oko. Szacunek dla ekipy wydobywczej!!! :)
pozdrawiam
Napisano
Gratulacje!!!
W którym miejscu ten Hetzer siedział? Bardziej w stronę Jastarni czy Helu? Moi teściowie mieszkają w Juracie, a ja od kilku lat spędzam tam urlopy. Może nad nim pływałem? :)
Napisano
Widziałem Hetzera w Teleexpresie!!! Gorąco pragnę pogratulować i podziękować wszystkim za wydobycie tego cuda, fakt, że chyba nie pojedździ, ale w końcu to dopiero drugi !!! taki egzemplarz w Polsce, więc jest się z czego cieszyć!!! (ktoś ma info dot. ilości zachowanych Hetzerów na świecie ?)Oby tylko udało się wyjąć ten pocisk z lufy bez rozwalania jej...
Napisano
Lokalizacja to nie tajemnica, zanotowałem współrzędne podczas bycia widzem przy pierwszej próbie.

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&q=%2B54%C2%B0+40'+44.81%22,+%2B18%C2%B0+43'+56.87%22&ie=UTF8&ll=54.710739,18.732376&spn=0.160258,0.466919&z=11&om=1
Napisano
Paulus76 - Hetzer siedział na wysokości WZW Jantar - pochwalę się Wam, że byłem najbliżej potwora mieszkającym czytelnikiem tego forum - ostatnie 5 lat każde wakacje 200 metrów od Hetzera :)

A feralnego dnia", o ironio... pyrkałem sobie lokomotywką po MOW, i dopiero pod wieczór doszły do mnie ploty, co się dzieje na plaży :):):)

Zdobywcom z jurackiej plaży kopa gratulacji i wyrazy podziwu od wąskotorowej ekipy z cypla !!!
Napisano
Gratuluję szybkiej i udanej akcji. Jeszcze parę dni temu pomyślałem sobie kiedy ponownie do niego się zabierzecie bo pogoda w sam raz ... A tu masz taka niespodzianka !
Napisano
Gratulacje, gratulacje.!!! Z tego co doszło do mnie to niestety lufa poszła na poligon ;(, ale tak bywa nic na to nie można poradzić. Co do wanienki w Grzegorzewie to napewno wrócimy i to nie długo ;)mam nadzieję że to nie będzie koniec hehe i w tym roku da radę stworzyć mały batalion pancerny :))))))
Pozdro
Heruss
PS. jedno pytanie gdzie Hetzer trafi? Jeżeli do muzeum" motoryzacji w Gdyni, to jakie doświadczenie ma jego właściciel w rekonstrukcji tego typu fantów? Czy bedzie mozna go swobodnie obejrzeć, bo z tego co wiem to ciężko dostac się do tego muzeum".
Napisano
Nie będe tu oryginalny, ale również kieruję wielkie wyrazy uznania oraz gratulacje dla wydobywców i wszystkich zaangażowanych w to przedsięwzięcie!
Napisano
Witam, wszystkich.
Ta wystająca z lufy tyczka to wycior.
Sam sprawdziłem i z Saperem rozruszałem.
Tak był szczelnie zabity, gdy ruszyliśmy go lekko, syknęło powietrze z 1945.
Teraz pilnuje go WP do wtorku. Po tym czasie zostanie przewiezioiny do dalszego czyszczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie