jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Kol Kopijnik tam się ludzie natyrali a Ty tu bochaterów prondem?facet nie na tym rzecz polega aby doradzac i krytykowac z daleka.Trzeba było tam przyjechac powiedziec ochronie(Wisnia to Ty)że do kierownika i zaproponowac swoje pomysły.Na pewno zostały by chociaż rozważone o ile nie zastosowane.Marian ma to do siebie ze wysłucha przemyśli i wtedy podejmuje decyzje czy zastosowac czy zlac.A Ty jakoś tego nie zrobiłes a kilka moich genialnych pomysłów(z wyjątkiem jednego obym nigdy na niego nie wpadł)zostało zrealizowanych.Czy to takie trudne?Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 jaca2003 - w dobrej wierze zawieszam dyskusję- przy okazji na privie (przy pivie) skończymy...
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Przy piFku to zawsze ale jak masz coś konstruktywnego to wal tu na forum a jak masz kręcic nosem ze za mało wyszło albo ze lakier porysowany to lepiej wez na wstrzymanie.Pozdrawiam
WiśniaPanc Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Halo Jaca :-)))Przestańcie prowadzić nędznę dyskusję lepiej skupcie sie na historii, dojdzcie co to za znak? Ja najpóźniej w środę będe miał dobre foty to dodam.P.SJaca jak dojechałeś? cytat: TO SIĘ NIE UDA- a jednak :-))))Jaca pozdrawiam i do zobaczenia. Następny raz to tylko z Tobą.Wiśnia
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Wisnia ja jestem akurat na czacie dawaj tam przytniemy bajerę.pozdrawiam
WiśniaPanc Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 jaca wywala mnie z czata nie mogę się zalogować ? co jest nie wiesz ?
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 hi hi hi znowu się piepsy mnie też co chwile wywala.Masz skypa?Jakby co to mój nick tam to inertechPozdrawiam
jotes Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Wars, dzięki za zdjecia, zwłaszcza tego emblematu.Przejrzałem godła jednostek Sturmartillerie i właściwie nie ma identycznego.Podobne miał Sturmgeschütz-Abteilung 270 wchodzący w skład 1. Skijäger-Division. Ale tylko podobny. Pewnie to jakiś znak runiczny lub heraldyka, ale mi na pierwszy rzut oka skojarzył się z kijkiem narciarskim ;)
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Wars zapodaj mi zdjęcia co?jotes mozesz wrzucic to godło coś od Warsa dostał?Pozdrawiam
WiśniaPanc Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 skypa nie mam :-(((pogadamy innym razem jak dodam zdjęcia dziś jeszcze musze się wyspać. Pozdrawiam
Dragon27 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Wars98, ...nie wiem kto odpowiada za tego Stuga, ale mam nadzieje że nie stanie się z nim to samo co z tym kołem:przed: http://img68.imageshack.us/img68/3526/dsc00891bk9.jpgpo: http://img376.imageshack.us/img376/923/dsc00906dw1.jpgTo troche tak jak poszpachlować rzadki egzemplarz hełmu, pomalować go i nałożyć nowe kalki....Może moje podejście jest błędne ale piszę o tym póki ten Stug nie jest odrestaurowany. Szkoda byłoby zniszczyć unikalne malowanie, które znajduje sie na tym Stugu. Po zdjeciach widać że lufa posiada większość oryginalnej farby. Tak samo burty z malowaniami są piękne - aż miło patrzeć. Wars98, nie pozwól go zniszczyć. Oryginalne malowanie można zakonserwować i pokryć odpowiednimi środkami.pzdrBłażej
jotes Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Zdjęć nie dostałem, są pod linkiem, który podał Wars.
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Dragon a co z tym kołem jest nie tak_Było tylko w mini i po remoncie jest w minii.Rzeka ma to do siebie że niesie piasek który po prostu zdziera farbe.Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Jotes a nie wiesz przypadkiem co on oznacza?Bo tam na miejscu padła sugestia ze to po prostu symbol jednostek stugów.Czy to może byc?Pozdrawiam
Tankist Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 Do kolegów z ekipy, nie reagujcie tak alergicznie na każdą wypowiedź, nawet krytyczną, jak ekipa rządząca w Najjaśnijszej. Można też spokojnie dyskutować.Przeciez po słowach krytyki pierwszej akcji nastąpiło jak widać dużo zmaian i tym razem był inny efekt.Jeszcze raz powtarzam bo może zapomniałeś kol. Jaca2003, ani ja ani nikt pewnie z tego forum nic do Was nie ma.To bufonada i błazeńskie wypowiedzi jednego z was czyli konkretnie warsa, jak to na widok jego osoby wszystkie kotki same będa wyłaziły z wszelkich bagien, powoduje że tak a nie inaczej część osób podeszła do sprawy.Kol. WiśniaPanc, trudno się nie zgodzić z Twoją argumentacją, masz racje, lepiej mieć pięć osób dobrych do roboty niż 20 doradców i setkę gapiówKol. Dziki jesteś w wielkim błędzie, sam nie byłem ani na pierwszej akcji, ani nie wybierałem się na drugą, z prostego powodu, nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą i nie odczuwam tego jako ujmy dla siebie. Ja też do domu zpraszam te osoby, które jest mi miło spotkać, proste.Co do mojego informatora to byś się zdziwił. Jego nikt nie musiał znikad przeganiać, i umówmy sie że był to jeden z bobrów zamieszkujących te tereny ( bo przecież tam są bobry o czym świadczyło podcięte przez nich drzewo, prawda?) ale jak doszło że wars już nie ma nic do gadania, odpuściłem sobie krytyczny opis dalszego przebiegu akcji.Dla dobra sprawy, aby post trwał dalej w pokojowym klimacie, również odpuszczam i wycofuję się z dyskusji.
jotes Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Ponawiam też pytanie/spostrzeżenie Duncana, że na prawo od krzyża też są jakieś znaki??
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Kol Tankist krytykując Warsa krytykujesz również mnie bo byłem zaproszony do tej ekipy czyli odbieram to jako krytykę swojej skromnej osoby(został stworzony pewien zespół i jak biją jednego to reszta idzie na pomoc to chyba proste)wiec skoro nie byłeś nie widziałes a opierasz się na informacjach z drugiej ręki to nie pisz o tajemnicy o próbach pod osłoną nocy o tajne przez poufne przed przeczytaniem spalic.I będziemy zyc w zgodzie.Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Raczej nie to po prostu raczej mół rzeczny.Myłem szczotka te znaki więc bym zauwazył.Ale zmeczenie mogło spowodowac że nie zakumałem.Ale raczej to muł i refleksy a mój aparat jak było widac do najlepszych nie zalicza się.Pozdrawiam
jotes Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Jaca, ten symbol to oczywiście godło jakiejś jednostki. Rzecz się rozchodzi o to, jakiej. Nie można nawet wykluczyć, że to godło nie było wcześniej znane z żadnych zdjęć czy literatury, ale to mało prawdopodobny wariant. Trzeba szukać.
Dragon27 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 jaca2003,koło po wyciągnieciu, wnioskując po zdjęciach miało ok. 50% oryginalnego malowania, teraz ma 100% czerwonej mini. To tak jakby ktoś zrobił eprint" Damy z Gronostajem i zapytał się jaka jest różnica między oryginałem. To troche tak jakbyś na nowo zafarbował mundur bo zbiegiem lat i wpływem światła wyblakł. Chodzi mi o to że ten Stug nawet jak sie go zespawa w miejscach gdzie puściły spawy ma sznase zostać w 90% oryginałem, bo oczywiste jest że pewne elementy będzie trzeba zrekonstruować.pzdr,
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Dragon ja Ci pisze ze to koło poza mułem i minią (zresztą w 100%)nie miało farby a Ty ze miało.To jest muł z rzeki a nie farba.Zobacz na zdjęcia pancerza poza minią nie ma nic (sorry są znaki jest numer).I to tyle .Pozdrawiam
jotes Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Jaca, a w ogóle ten Stug był czyms pomalowany?Trochę tak dziwnie, w minii na front.Jedyne wytłumaczenie jakie mi się nasuwa, że mazneli go tu i ówdzie białą farbą na zimę, która się zmyła?
jaca2003 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 he he he był pomalowany na świńskim ryju widac resztki kamuflarzu.Ale rzeka niosąc tony piasku zdjęła(tak myslę) kamuflarz zimowy a potem normalny.Została tylko dobra biała farba(pewnie hammeraid).Pozdrawiam
Marek Jaszczołt Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Moim zdaniem 981 jest numerem taktycznym - na początku wojny wszystkie były nieduże. A i później bywały niezbyt imponujące wielkościowo. Ten znak wygląda na runiczny - podobny do godła 268DP (http://chrito.users1.50megs.com/_data/divemblems/emblems200/268infc.jpg)
PATRON Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 dragon 27 - Wars98, nie pozwól go zniszczyć. Oryginalne ..." - spokojnie dragon ....przecież wars kompletnie nie ma wpływu co będzie dalej ....tak zresztą jak dotąd na wydobycie ... jak sam napisal tylko załatwia papiery a co dalej to już nie jego sprawa ...w kwesii godła jednostki" proponuję przejrzeć pisownię iterki małe b" w cyrlicy ...zwłaszcza w wersjach frontowych pisanych często przez półanalfabetów, pomocnym może być np taki film instruktarzowy jak 4 pancerni i pies" na boku jakiejś ciężarówki jest napisany pędzlem NA BERLIN"Nie mowię że tak jest ale ....PZDR PATRON
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.