pająk Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Hm... szkoda szczególnie tego BTR-a. Kiedyś w Olsztynie stało takich kilka, podobno dzisiaj w tym miejscu jest osiedle. Wrzucam parę fotek, które zrobiłem w roku 1990. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 kolejna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Przepraszam za kiepską jakość zdjęć, ale zrobiłem wszystko co się da żeby były jako tako czytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 jeszcze jedno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Ostatnia fotka - tylko tyle zostało po tych sprzętach, a wiem że były tam jeszcze inne, których ze względu na brak czasu nie zdążyłem zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Że tego w Krakowie jeszcze złomiarze nie ruszyli...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Bo w Krakowie mają Piwnicę Pod Baranami to może i kultura wieksza! J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 W Krakowie kultura złomiarzy jest taka jak w całej Polsce. Na pierwszych zdjęciach (tam gdzie siedze) widać juz pocietego BTR-a. Kilka dni wcześniej był jeszcze cały, a teraz juz go nie ma. Rozpłynął sie po skupach metali. To wszystko na kolejnych zdjęciach jest w ukryte terenie i latem zarośniete... Moze ocaleje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Ocaleje jak się zapadnie 20 m pod ziemię. J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 22 Kwiecień 2004 Share Napisano 22 Kwiecień 2004 Dziwny ten T-34 co on ma tam dospanawe a przodu? A w ogóle to chyba wojenny egzemplaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 Tak to chyba wojenny egzemplarz, na włazie kierowcy jest odlany rok 1943. Po stronie kierowcy ma dospawane jakieś żelastwo - wygląda, że czołg był używany jako wóz techniczny. Proszę zwrócić uwagę na przestrzeloną burtę, jakieś pociski małego kalibru przebiły pancerz i rozerwały zbiornik paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 1943 czyli T-34-76 Bardzo ciekawi mnie ta instalacja. Może to jest (był) taki improwizowany wóz techniczno-holowniczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Hej!na tym poligonie kolo Solca Kujawskiego cos jeszcze jest czy tez nie,i w ogule kiedys sie tam cos dzialo, slyszalem cos tam od miejscowych o jakichs czolgach.podobno miescil sie tam poligon lotniczy,i przed wojna kilka wsi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mech Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Koło Solca Kujawskiego (Kabat)po wojnie był poligon lotniczy. Teraz nieczynny, a mniej wiecej na środku poligonu stoją maszty radiowe. Oczywiście teren zryty jakby przeszło stado dzików z wykrywkami. A w czasie wojny Niemcy mieli tam poligon Nebelwelfer'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 jeszcze raz proszę o odpowiedż :do TM - czesć ! napisz czy ten t-34 nadal stoi w lesie {miałeś zamiescić fotke }do MIRASS - o co tam chodzi z tymi esesmanami w piwnicach wam'u ??pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 TM - czesć ! napisz czy ten t-34 nadal stoi w lesie bardzo o to prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Photobymagik Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Dla mnie ten T-34 ze zdjęcia raczej przypomina haubice samobieżną.. coś jak Goździk 2S1 którym miałem okazje pośmigać..bardzo podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossmann1 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 daj fotke t 34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 pająk a te BTRy stoją tam do dziś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 Dziś tam są bloki, z tego co wiem. To drugi koniec Polski, więc nie sprawdzę, ale rok czy dwa po tym, jak zrobiłem zdjęcia, kuzyn mi mówił, że te sprzęty zabrali. Zdjęcia są z byłego poligonu w okolicach Nagórek. Pamiętam, że jakiś maszt telewizyjny czy inny tam był, może zlokalizujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 hmmm , szkoda u mnie na poligonie poniewaz w poblizu było lotnisko lezało pełno starych migów , ciężarówek i jakis dosc spory samolot z wiezyczkami z tyłu , za łepka latalismy się tam bawić , dziś nie ma tam nic ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.