Busztyfikator Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 prościej by było wyciąc kawałek patyka i udawać że to rózdżka do radiestezji, albo zrobić sobie wachadełko :) ten sam efekt
wylye Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Tak robiem panie Busztyfikator - jak mnie się beteryjki we w lesie zakonczom, a słońce zaś wysooko! :)
von_yarlitz Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Witam Po raz pierwszy zaglądam na to forum ale masę tu rodaków z Tomaszowa Lub. więc chyba znalazłem swoje miejsce.
8total4 Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 kol. von_yarlitz proponuję zajrzec do działu 'poznajmy się' pozdrawiam:)
Busztyfikator Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 Witam byłem wczoraj na Siwej Dolinie na spacerku, oczywiście zabrałem wykrywacz, ustawiłem sprzęcik na sam kolorek by nie kopać śmieci i oto rezultat :)
Busztyfikator Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 wsumie nic cennego ale cieszy, ciekawy emblemacik z roweru szkoda że był pogiety. Niewiem czy bedzie widać na skanie ale przedstawia janosika :)
egon10 Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 czesc fajny guzik,zawsze to lepsze niz bilety
egon10 Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 ten emblemat z janosikiem,musi byc z roweru gorskiego heheheh
Busztyfikator Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Nom Janosik i napis PANSTWOWE WYTWÓRNIE UZBROJENIA W WARSZAWIE" ciekawe czy rower był dla wojska czy na rynek cywilny.
8total4 Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 wojsko we Wrześnu `39 jak najbardziej używało rowerów :)http://www.iirp.prv.pl/piechota/inne/rowery/rowery.htmpolecam przejżec :)pozdrawiam!
szarypotter Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Chętnie bym się przyłączył do doświadczopnego wykrywacza" działąjącego w tym rejonie. Zaczynam się uczyć pracy z wykrywaczem i zamierzam coś sobie kupić. Ten teren jest dla mnie szczególny, ponieważ 23 września 39 roku zginął tam mój dziadek. Znam lokalizację tego miejsca, w którym po II bitwie tomaszowskiej dzielnie broniła się grupa naszych ( w tym włąśnie mój dziadek) z armii Kraków. Nie mieli szans - gdy skończyła się im amunicja wykonano na nich grupową egekucję strzałami w głowę. Można tylko przypuszczać, że coś tam mogło zostać zakopane i jeżeli wcześniej tam zbyt wielu odkrywców tam nie chodziło to może coś by się tam znalazło.
manfred1992 Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Witam,W planach mam wyjazd do Bełżca, więc chciałbym sie czegoś dowiedzieć o restauracji, która mieściła się na przeciwko pompowni wody do lokomotyw restauracja teraz nie istnieje, najpierw została przebudowana na dom prywatny a potem ok roku 1984 rozebrana [znajduowała sie na skrzyżowaniu dróg do Narola i Hrebennego]chciał bym sie jeszcze dowiedzieć o starej piekarni wybudowanej podczas wojny na ulicy Ogrodowej po wojnie zmienionej na Mickiewicza, która to nazwa jest do dziś. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to bardzo o jakieś odpowiedzi i jeżeli ktoś posiada jakieś fotografie też bym bardzo prosił.
egon10 Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 czesc manfred1992Poszukaj tutaj http://www.roztocze.horyniec.net/pamietam ze troche informacji o belzcu tam znalazlem,bardzo ciekawa strona.Moze wylye grasuje na tym forum pod zmienionym nickiem,on moglby ci duzo pomoc pochodzi z tej wlasnie miejscowosci.pozdr
manfred1992 Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 witaj egonTrochę zajęło mi szukanie po tej obszernej stronie informacji ale w końcu znalazłem :) .Link bardzo fajny dzięki wielkie, ale spróbuje dopytać sie jeszcze miejscowych może oni wiedzą coś jeszcze.
egon10 Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 czesc Mlody,wybierasz sie z kielem i reszta do lasu w sobote?
Shizo Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 zadzwonię jutro do niego jak maja wolne miejsce to bym podjechał i wypróbował fisherka...:)
Shizo Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 zadzwonię jutro do niego jak maja wolne miejsce to bym podjechał i wypróbował fisherka...:)
Blitzkrieg Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Czy któryś z was jeździ może troche bliżej w stronę Bilgoraja??:)
egon10 Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 czesc BlitzkriegCzasem jezdzimy w Twoje strony.Straszy tam teraz jak na aszym" Zielonym-)
Stóg Napisano 24 Styczeń 2008 Napisano 24 Styczeń 2008 Czołem Zenon,nie tylko na Zielonym straszy ale w całej okolicy Tomaszowa tak jest, chyba że to Hindus pecha przynosi.Ostatnio poza zamkiem z mauzera nic ciekawego. A miała być szabelka.
Blitzkrieg Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 O waszym zielonym" to tylko z nazwy słyszałem. Nie mam pojecia gdzie to. Najdalej do was jezdziłem w okolice Ulowa. Czemu straszy?? Ja nie narzekam:)
egon10 Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Zielone jest juz mocno przekopane.Jak byles w Ulowie to juz tylko pare kilometrow przez las i masz Zielone.Najdalej w twoja strone gdzie szukalem to Gorecko,Szopowe.Generalnie tamte okolice.Na dzien dzisiejszy wydaja mi sie mocno przeszukane,no ale moge sie mylic....No i duzo zalezy od szczescia
6866 Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 To znalezione w okolicy Rachodoszcze Suchowola
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.