gibki9 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 witamwybieramn sie do dziewczyny,we wrześniu,mopze ktos powie na co sie nastawic w tych rejonach??czy cos wiadomo na temat 1 wojny??
beaviso Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Byłem w lipcu w okolicach Tomaszowa, przywiało mnie aż z Gdańska. Przy okazji zrobiłem trzy wypady na wrzesień", które zakończyły się generalnie fiaskiem (a tak dobrze się zapowiadało). Teoretycznie byłem w 2 miejscach bitew wrześniowych, ale nic ciekawego nie wyszło. Chodziłem dokładnie po polskich stanowiskach i tylko łuska za łuską wpadała. Nic większego chłopcy nie zgubili ;) Innego razu moja dziewczyna trafiła w okolicy na I wojnę - ale tylko sama węgierska amunicja do Mannlichera, a w lesie po przeciwnej stronie rosyjska do Mosina. Znalezione kluseczki zostały w ziemi, więc może je po nas znajdziesz ;)
gibki9 Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 dzieki ze newsa:),a pod jaka miejscowoscia byles?? na 1 wojnie??
janushew Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Pozdr! oj, jest, jest tam tego jeszcze, to z ok. Suchowoli, pozdr
janushew Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 i takie tam pierdółki, łusek pełno,pełno na polach, w lasach, ogórdkach... pozdr j
lukawica Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Z Tomaszowa Lubelskiego jest dość blisko do linii Mołotowa, wiem bo blisko mieszkam od tych bunkrów.
Vincent_Vega_69 Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 janushew, ten kluczyk z fotki to od czego jest? zidentyfikowałeś go? Pytam, bo taki sam trafiłem.
pająk Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Wczoraj byłem w Suchowoli i okolicach, niestety porażka. Na polach same gwoździe wychodzą. Moim zdaniem bez namiarów od miejscowych - którzy coś przypadkowo wyorają - szkoda jechać. Chyba że na grzyby, bo tych jest mnóstwo. Dwie reklamówki przywiozłem żeby nie wracać z pustymi rękami.
cplstahl Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Ja zamierzam wybrac sie w tamte okolice pod koniec wrzesnia. Tez mam tam rodzine i slyszalem co nieco o tym co mozna tam znalezc. Najlepiej moim zdaniem szukac w rejonach kapitulacji polskich oddzialów. Jest wtedy szansa na znalezienie czegos ukrytego. Janushew czy szukales w poblizu kosciola w Suchowoli? pozdrawiam
janushew Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Vincent ! kluczyk moim zdaniem do zegarka, takiej cebuli noszonej na dewizce.Cplsthal ! nie szukałem w pobliżu koscioła w Suchowoli, tylko w pobliżu Suchowoli, unikam terenów zurbanizowanych, wole łażenie po polach i lasach.Pająk! masz rację co do namiarów... pozdr. J
rav29 Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Dokładnie, najlepiej szukać w mscach kapitulacji polskich oddziałów.. Nie wszystko jest tam jeszcze znalezione:) Od dziadka wiem że zakopali tam sporo broni (ponoć b. dobrze zakonserwowanej i popakowanej w skrzyneczki:P, ponoc nikt jeszcze na to nie trafił..) Dziadek też sam gdzieś tam posiał" swego gana;) A gana miał ponoć całkiem całkiem (był se strzelcem wyborowym i miał całkeim fajny snajperski zestawik:) Cały jego oddział kapitulował pod Tomaszowem Lubelskim wieć.. chyba wciąż warto:) Pozdrawiam .. Powodzenia
hanss25 Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 witam!!jestem do jutra w tomaszowie lubelskim i mam wykrywke prosze o jakąś miejscoweczke na szybko:)nawet luski mogą byc:)tu gibki9 zalogowalem sie na nowy nik bo nie mialem hasla na starymoj numer tel 509048569
jahooo Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Heh, ja w tym roku obczaiłem miejsca stacjonowania i walki z września w mojej okolicy. Na wiosne wybieram sie poszperać. Miejsca wyglądaja na dziewicze, zachowały się w idealnym stane linie okopów,rowy łącznikowe. Od wojny są są to nieu żytki - ciekawe dlaczego ;)
fullcaffe Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 napewno jeszcze coś nie coś zalega w ziemi .Rev29 a dziadek mówił Ci że sporo tego już wyciągli w czsie okupacji dla formowania oddziałów Ak i BCh ?!polecam Ci wspomnienia Tych że żołnierzy: Tomaszowskie Okupacje p.s.warto równierz porozmawiać zmieszkancami np Szarowoli,dużo wiencej byś sie dowiedział o Tych walkachpozdro
Shizo Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 a ja wiem miejsca gdzie rozbrajaly sie w naszych rejonach wojska ponoc zakopali tam troche rkm'ów polskich mauser'ów niemieckiej broni i francuskie jak bede mial wykrywacz to sie tam wybiore i podesle fotki co wykopalem:]
jahooo Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 TAm gdzie na zamojszczyźnie rozbrajali się żołnierze w 39r nieiwele można znaleźć, bo jeszcze przed zima wyszperali to z powrotem w większości miejsc. Takie zrzutowiska broni były eksplorowane przez partyzantkę lub miejscowe bandy szabrowników (nie wiadomo czego na zamojszczyźnie było więcej, prawdziwych partyzantów, czy zwykłych złodziei i koniokradów, szumnie nazywających się partyzantami"). W każdym razie jeśli są miejsca, co do których wiadomo, że rozbrajało się wojsko, to raczej zostało to wyczesane. Prędzej można trafić na nieznane nikomu, niewielkie zrzutowiska (kilka - kilkanaście sztuk broni). niedaleko mnie wytypowałem kilka takich miejsc, niestety, dwa są raczej niemożliwe do eksploracji.
Shizo Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 ej jahooo a ty jestes z okolic Tomaszowa??a to miejsca sa pewne bo to mi dziadek powiedzial co bral udzial w powstaniu zamojski i gdzie oni sie rozbrajali pozniej
jahooo Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Ja jestem teraz z okolic Krasnegostawu, ale kiedyś mieszkałem w okolicach Zamościa. A co do rozbrajania - dużo zrzutowisk zostało wydane po wojnie UB albo wybrane przez partyzantke powojenną lub zniszczone
wojt13 Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 może nie Tomaszów ale niedaleko bo Józefów , Osuchy , Hamernia , Susiec , Zaboreczno to tylko niektóre miejsca walk partyzanckich tam także warto uderzyć pozdrawiam wojtek
janushew Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 Witam! minął rok i znowu udało odwiedzić się okolice Suchowoli :)), pogoda dopisała,wypad na pole to samo co przed rokiem,kilka kroków, ładny sygnał,kopię-coś okrągłego,garnek??? nieeee- wz.31- tak na wejście. Następnego dnia już tylko łuseczki, monetki carskie,polskie, austryjackie...pozdr
Shizo Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 gratulacje janushew ja mieszkam w Tomaszowie Lub. i chodze po lasachale niestety nic jeszcze nie wykopałem mojim Hs3:/ tylko łuski ps. jak by ktoś miał jakieś mapki z pod tomaszowa i chciał by sie nimi podzielić to bede wdzięcznypozdrawia.Shizo
beaviso Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Jestem z Gdańska, ale byłem ostatnio w Tomaszowie i oto co mnie spotkało w kawiarence internetowej: Wchodzę w Google, a w formularzu wyszukiwania komputer pokazuje mi wszystkie ostatnio wpisywane hasła. I co widzę? Rutus", detektory metali", itp., hehehe. Ktoś szukał sobie wykrywki. Oj, widzę że rośnie kolejny eksplorator w TL :)
cplstahl Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Witam, Janushew widzę, że szczęście cię nie opuszcza na starej miejscówce. Gratuluję pięknego hełmu.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.