Skocz do zawartości

Jak LWP planowało podbój Danii i Belgii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No własnie kol Wulfgar no właśnie.Dzieki takiemu myśleniu jak to kukliński i inni rozwalali komunę mamy dziś LPR mamy Samoobrone i inne post(z nazwy)Solidarnościowe partie które rozpierniczaja to co po upadku nieboszczki komuny się ostało.Wystarczy hasłoJa walczyłem z komuna" a ludzie dostają małpiego rozumu i niosa kolejnego oszołoma na rękach do koryta.Jak za komuny tak i teraz jeżdzimy na zachód na saxy sciagamy z zachodu złom samochodowy(bo na nowe tak jak i za komuny nas nie stac)tylko że teraz w tym kraju mało co polskie pozostało.Wpieprzamy hamburgery a nie kotlety obchodzimy jakieś Walentynki jakieś Hallowin(czy jak to sie pisze).Tracimy Tożsamosc Narodową.Polaczki na zachodzie są bardziej Niemieccy czy Angielscy niz tambylcy.Zapominamy o swojej historii i jesteśmy gotowi napluc kazdemu w twarz za to ze nam to przypomina.
Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No własnie .Pamiętam z podstawówki jak na wych obywatelskim uczylismy się o NATO że to powstało aby Nas zaatakowac i w odpowiedzi na NATO powstał UW.Wiec czemu się tu dziwic że w odpowiedzi na zagrozenie planowano obronę przez atak?Jakos nie wierze(choc wiara tu nie ma znaczenia)że po drugiej stronie żelaznej kurtyny planowano tylko sadzenie tulipanów na granicy NATO-UW.Tam NA PEWNO były takie same plany jak u nas tylko moze ofiar byłoby więcej?
Pozdrawiam
Napisano
Witam. wulfgar teraz taki sam mamy interes w Bagdadzie i jesteśmy miesem armatnim US-army i tak samo mamy koperty zalakowane z USA ale oczywiście mam internet w domu a z okna oglądam jak obywatele tego kraju Kuklińskiego, Solidarności i JP2 myszkują po śmietnikach ale dobrze im po co wspierali komune. Pozdrawiam.
Napisano
Wulfgar, to że Jaca ma inne poglądy na dane sprawy, nie jest powodem, żebyś posuwał sie do obrażania jego osoby (czytaj - tekst o mózgu czy parodiowanie języka rozyjskiego...). Ja osobiście nie uważam sie ani za jakiegoś komucha" ani za czerwonego", jednak zgadzam się z opinią, że Kukliński był nikim innym jak tylko zdrajcą. Bo nie był on żadnym tajnym agentem wprowadzonym przez państwa zachodnie do naszej struktury militarnej, tylko był polskim oficerem, który dał się zwerbować przez obcy wywiad. A za takie coś dostaje się w najgorszym wypadku kulkę w łeb...
Napisano
wulfgar- wracając do tematu to czy ty widziałeś gdzieś drużyne pilkarską ktora gra mecz tylko w obronie i nie planuje ataku aby strzelić bramke

kuklinski - brak słów jeżeli tacy osobnicy mają uchodzić za bohaterów narodowych
Napisano
Kukliński bohater przeciez wzkazał jankesom cele w Polsce,
za garsc papierków i domek na przedmieściu (gó..no go obchodziło 35 mln polaków w kraju ), a jankesi pewnie Polske by zmobardowali guma do żucia i ewakuowali opozycję hehe naiwność ludzi którzy robia z niego herosa jest żenująca ,Xantos napisał kulkę w łeb... , a moim zdaniem to na pachołka jaknesów i zdrajce szkoda kuli sa lepsze metody na zdrajców pozdro
Napisano
cytat z dzisiejszej prasy związany z tematem służy pokojowi i bezpieczeństwu kraju, nie stanowiąc zagrożenia dla nikogo", jednakże w obliczu wroga uderzy jak meteoryt... odcinając rękę jakiemukolwiek agresorowi".
Napisano
Najbardziez żenującym jest to, że opublikowanie tych planów i ich odtajnienie stawia nas bardzo w złym świetle wobec naszych aktualnych sojuszników, którzy juz pewnie zastanawiaja się czy za 4 lata jak zmieni się władza na SLD to IPN nie ujawni ściśle tajnych planów aktualnie obowiązujących w NATO. Wstyd że jesteśmy tacy głupi.
Napisano
Oficer jest oficerem składa przysięgę i go to zobowiązuje
Polska jaka była taka była ale mieszkali w niej Polacy ,a
to że bylismy satelitą moskwy to niestety równiez wina jankesów i angoli ( któ nas sprzedał stalinowi ?)
a zdrada narodu bedzie zawsze zdrada narodu ( mówia że kukliński zrobił to w wyzszym celu?) ten cel nazywał sie Polska ,niestety cel dla rakiet .....
pozdro
Napisano
Ja też uważam, że podchorążych należało rozstrzelać w 1830 roku za to że złamali przysięge złozona na ręce prawowitego króla Polski Jego Wieliczestwa cara Rosji. Co im brakowało? Mieli orły w koronach i sztandary polskie z monogramem cara. A Ci zdrajcy co z naszej armii przechodzili do band leśnych w 1863 roku - łamali przysięgi składane w Priwislanskim Kraju - ich to przynajmniej wieszali na Cytadeli. Czego im brakowało - mieli polskie książki, Sienkiewicza i Polskie Towarszystwo Wioślarskie. A ci co zdradzili Austro-Węgry i przysięge tam skłdaną na ręce samego światobliwego Franca Josefa? Co im brakowało, język polski, polskie uczelnie, polskojęzyczne pułki, polskie ksiązki, obchody rocznic narodowych, Sokół, harcerstwo, drużyny bartoszowe, strzeleckie etc.?
A temu Kuklińskiemu co brakowało - miał orzełka i sztandary z polskim orłem, mógł brać udział we wręczaniu VM dla wielkiego Leonida Breżniewa, naszego słodkiego Ojczulka, miał polskie książki i filmy.

Dlatego popieram postawioną tu przez Lokomotywe i paru innych dyskutantów tezę: było świetnie - aż szkoda, że do dziś tak nie jest.
Napisano
Twoje stwierdzenia nie są prymitywne:

Koleś uciekł i nie zwracał uwagi co zrobia z jego matka kolegami , dla bejsbolówki zdradził wszystko i wszystkich
( nie rozumiem dlaczego "bohaterowie tych ucieczek sa pokazywani ciągle w bejsbolówkach - chyba żeby ich jeszcze dodatkowo ośmieszyć)"
Napisano
Kukliński był bohaterem a plują na niego Ci co służyli czeronym i sowietom i nawet nie wpadli na pomysł, ze coś robią złego bo mieli dużo lepiej niz my zwykli zjadacze czarnego chleba. Trepolandia była lepiej karmiona, ubierana, miała lepsze sklepy i mieszkania. Do woli było niewolników z zasadniczej do sprzątania, malowania i kopania ogródków. Teraz trepolandia pisze banialuki o jakichś haimatach, zdradzaniu najbliższych i wrogich rakietach skierowanych na miłujące pokój kraje socjalistczne. Normalnie jakbym słuchał mojego nauczyciela od PO. W imię tego haimatu okradano nas, aby utrzymywać dywizje pancerne uzbrojone w kaczory, jakieś oszalałe zapasy MOB. i trepolandię w wielkości ze 400 tys. Trepy nie moga przyjąć do wiadomości, ze neistety wrogie kapitalistyczne rakiety nie uderzyły w nasz Kraj, dzięki temu, że tacy jak Kukliński i wielu innych poświęcili całe swoje życie. I nie mieli lepiej niż trepostwo, którym III i IV RP zapewniła wysokie emerytury + możliwośc dorabiania do woli.
Napisano
potwierdzam cytat - nie widze w nim nic prymitywnego
wrócmy jednak do tematu - bo twoja retoryka raczej krązy wokól tego że niby koledzy macie rację ale Lokomotywa jest be
Napisano
jazłowiak - popatrz w lustro , tak wyglada przyszłośc tego narodu - trep nie wezmie cie nawet do zamiatania podwórka bo wygladasz jak siedem nieszczęśc ( zdjęcia do wgladu w starszych postach gdzie jazłowiak udaje żołnierza wrześniowego )a widząc cię w tym mundurku naród siedzi i płacze nad niedola i nieszczęsciem armii wrrześniowej. Prawdopodobnie nikt za bardzo nawet nie chce cię kopnąc w d...pe aby nie zapaskudzic sobie butów - i jeszcze na dodatek masz kompleks pochodzenia z przekonaniem że ktoś okradł twojego tatusia z z mamusią
Żegnaj nie mam juz dzisiaj czasu pisac
Napisano
Lokomotywa... wiesz, zadziwiasz mnie. Nie chcę nikomu kadzić, ale oby cała przyszłość narodu wyglądała tak jak Jazłowiak. Jeden z niewielu, którym się chce.

Brutalna prawda jest taka, że Kukliński uratował ileś tam tysięcy Polaków, przed wyzwalaniem Danii.

Wiem, że trudno jest Ci uderzyć się w piersi i powiedzieć, że ileś tam lat stałeś nie po tej stronie co trzeba, ale taka jest prawda.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
warstwa społeczna Lokomotywy- wnuk oficera Wojska Polskiego weterana 20 roku który całą wojnę przesiedział w oflagu
syn oficera Ludowego Wojska Polskiego - za co nie dostałem sie na studia ze względu na punkty za pochodzenie , bo w komunie byle cham z wiochy miał zagwarantowany lepszy start życiowy jak ja ,dlatego wyladowałem w Zmechu wrocławskim
Matka nauczycielka - uczniowie zagańskiego LO do dzisiaj ja dobrze wspominaja choc nie żyje od 10 lat
Dziadek czyli ojciec matki - francuski górnik -pięć lat stalagu za obronę francji
I NIGDY W HISTORII ANI JA ANI NIKT Z MOJEJ RODZINY NIE NALEZAŁ DO PARTII KOMUNISTYCZNEJ/SOCJALISTYCZNEJ/DEMOKRATYCZNEJ(niepotrzebne skreślic)
Napisano
Nie widze powodu aby na siebie teraz skakac za to ze bohater kukliński uratował Polske przed wyzwalaniem Danii.Daj mu Boże aby ta polska ziemia którą zdradził była mu lekka.Jazłowiak pytasz sie czemu bohaterowie tych ucieczek sa pokazywani w bejzbolówkach?Pewnie ktoś im na siłe je załozył.Pytanie powinno brzmiec jednak dlaczego CI WIELCY POLACY stracili ten taki swojski polski akcent?Moze tez na siłę telewizja im głos zmienia?Powiedzmy szczerze łatwiej było wyrwac za granicę i tam grac męczennika niz pozostac na miejscu i cos robi.Bóg DOLAR i RWE czy Głos Ameryki potrafiły działac cuda.
Pozdrawiam
Napisano
Eh Jaca...

Z zasady nie angażuję się w dyskusje o Kuklińskim. Ale powiedz, naprawdę wolałbyś jechać w transporterze wyzwalać teraz Danię? I to dla kogo... dla pomyślności światowego komunizmu?

Z różnych powodów ta inwazja nie doszła do skutku. Między innymi też dlatego, że Kukliński osłabił Układ Warszawski przekazując pewne tajemnice NATO. Pomyśl o tym, zamiast mówić o zdradzie polskiej ziemii".

Polską Ziemię zdradzili inni... Ci którzy stali na trybunach i przymowali w tym czasie defilady. Ci którzy podpisywali rozkazy, którzy postanowili służyć Sowietom.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Jazłowiak: popieram. trafiłeś w sedno. Lepiej bym tego nie ujął.
Ale Panowie tak czy owak kończmy to .Ten wątek tak Kukliński jak i otwarcie archiwów Układu Warszawskiego był juz maglowany. Proponuje jakis spokojny temat i nie budzący kontrowersji np. Dlaczego kochamy Adama Michnika? he he.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie