Skocz do zawartości

KOCK -SEROKOMLA 2006 1PAZDZIERNIKA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WITAM ! Aneks do zapisu w poście z dnia 26.09.2006 r. z godz.13:59. Omyłkowo zapisano ,, Awansował do stopnia st.kaprala . Prawidłowo powinno być ,, Awansował do stopnia kaprala ". Przepraszam za omyłkowy zapis.
  • Odpowiedzi 365
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
szarubek wiec proszę cie zgłos sie do mnie to wejdziesz do namiotu i powiem ci jak masz go tam naprowadzać a przyjedz wczesnie w niedzielę bo zamykają serokomle dla ruchu o 11.00 w niedziele i tylko z przepustkaa bedzie można wiechać
Napisano
Ano Szarubek weźmie lotnicze" radio i będziemy w kontakcie. Bo jak nie - to mam tylko do dyspozycji komplet LMRów na 430MHz, (ale problematycznie to działa z moimi słuchawkami)

Kurdę - małe to Wasze pole... i drzewka i druty. Będę miał co robić żeby to jakoś poomijać i nie zrobić za dużej" atrakcji.

Jestem u Was w So tak że uzgodnimy detale, scenariusz i takie tam.

Kaniowskich nie będzie??? Szkoda, bardzo ich lubię. Kto mi tak ładnie wyłoży znaki?

pozdrawia serdecznie

Kuba
Napisano
witam!
GRH LOW Sekcja marynarska potwierdza przybycie do Serokomli w celu oddania pamięci żołnierzom SGO POLESIE!!!!!!

bosmanmat Smochy"
Napisano
Okaul,byłeś już tam ??? Aleś ty prędki ! Chciałem się dowiedzieć czy lotnisko w Radzyniu Podlaskim jest otwarte dla awionetek , ale nie dotarły żadne wieści pozytywne (14 km. od Serokomli).Więc będziesz lądował w Radawcu , 800 m. od mojego ancha".A co do drutów to są one bardzo nisko,radzę uważać na korony drzew.I jeszcze jedno ,kompaniję zapewnimy Ci także przednią ( rozmawialiśmy na platwormie Opla Blitz w drodze do Łęczycy) !Pozdrawiam !
Napisano
Okaul ! I jeszcze jedo ! Jako pilot Piorunkiewicz" (ostatni latający pilot kampanii 1939) napewno dasz sobie radę !Bo nasi piloci potrafią latać nawet na drzwiach od stodoły !
Napisano
Rekuć, jeszcze nie byłem. Ale wynika tak z obrazka.
A kompanija przednia to jest to -po co latam. Na Oplu Blitzu była niezgorsza. :-) Będę na Radawcu ok 13:00 w So także zadzieraj głowę.

(Jeszcze jedno: coś mi za dużo gazet czytasz. ;-) Awionetki" się skończyły jakoś tak w latach '20 zastąpione przez samoloty. Chociaż jako rekonstruktor tamtych lat - akurat masz w sumie pełne prawo używać aż tak przestarzałych określeń. Ciągle mam w oczach te tytuły Katastrofa awionetki".... wrrr.

pozdrówka i do zobaczenia

Kuba
Napisano
Witam w imienuu GRH 9 psk.
Troszku się wszytsko pokiełbasiło, ale 2-osoby w barwach 9 psk Was wesprą. Pojawimy się w szkole w Serokomli w sobotę ok.14.00-15.00
Napisano
jak to ktos powiedział wojna nie matka" a każdy sie przyda szkoda że z 290 zrobiło sie 180 ale takierealia wojny nie każdy dotarł na mobilizacje :)
a wiekszosc wojsk rozbili nam nad bzurą i polska armia juz w pażdziernku powoli przestawala istnieć :)
Napisano
Nas Bzura nie ruszyła, bo w tym roku jakoś zbytnio nie chciało nam się brać udziału w komercyjnym spędzie. Tydzień wcześniej w Nowogrodzie było nas coś koło 15. A tutaj jak nie wzgledy rodzinne, to robota - takie czasy.
Napisano
Okaul jeśli tylko organizator nie ma nic przeciwko to 2-3 kanioszczaków" dojedzie do Serokomli, płachty dyżurne są więc o wyłożenie znaków mozesz się nie martwić.
pozdrawiam
strz.Łukasz
SRHStrzelcy Kaniowscy"
Napisano
no pare postów wczesniej ktoś sie obużyl że wpisalem was jako grupę i dowiedziałem sie że nie bedzie od was nikogo ale jak bedziecie to przyjmiemy was w zeregi SGO POLESIE
Napisano
Lukas78 -> Oooo!!! To super -boście moje kamraty.
Pogadamy w sobotę, może by się dało zademonstrować coś więcej niż znak: ozpoznaj co jest przed nami", mam pewien pomysł...

K
Napisano
dziś doszedl 22 półk ułanow
jesli chodzi o bron będzie 26 szt i do kazdego po 10 szt amo gratis reszta do dokupienia
broń bedzie przydzielana dla grup na miejscu
Napisano
chce powiedzieć do tych co będą na serokomli
w sobote kwaterujemy ludzi do 20.00
nastepnie kolacja i odprawa o 22.00
co bedzie w sobotę
od 9.00-17.30
przyjmowanie grup
o 18.00-1900
apel poległych w serokomli na cment.
19.00-20.00
dalsze kwaterowanie i kolacja
22.00 w szkole w serokomli odprawa ze wszyskimi grupami
NIEDZIELA
8.00 sniadanie
10.00 apel mundurowy przed szkołą w serokomli
11.00 wymarsz do koscioła
12.00 po mszy przemarsz na pole rekonstrukcji
13.00 przecwiczenie scenariusza ,ostateczna odprawa i przygotowanie do rekonstrukcji sowieckiej
(grupy niemieckie i radziecka wychodzą wspolnie z grupa polską i udają sie na pole rekonstrukcji gdzie bedą do godz 14.30 do rekonstrukcji )szczegoły ustalimy na miejscu

godz 14.00-14-20 rekonstrukcja poczatek
14.20-14,50 koniec 1 reko
15.20 -16.00 2 reko

DIJAZD
na drodze do serokomli GRH 8ppleg. umieści znaki z napisem SEROKOMLA REKONSTRUKCJA i ze STRZAŁKAMI
bedą one umieszczone w kocku oraz na drodze krajowej warszawa -białystok (e-19)oraz w serokomli
dojazd w niedziele bedzie troszke utrudniony bo o 11.00 zamyka sie ruch pojasdów w serokomli aż do 17.00 wiec ci co jadą do nas w niedziele niech dadzą znać dziś a ja dam policji kartki z nazwami grup wiem juz o 22 pułku ułanów oki jak jeszcze jakieś grupy to prosze dziś o kontakt

NOCLEG
nocleg w szkole w serokomli gdzie jest parking i prysznice , do dyspozycji mamy sale gimn. i swietlice gdzie mozna zrobić herbate i kawe oraz podgrzac wodę .

w razie pytań od piatku od godz. 16.00 tylko pod nr tel 502421824 ,601149949
Napisano
Okejos-> Drogi Kubo, niestety nie jedziemy na tą rekonstrukcję oficjalnie jako grupa, jedynie 2-3 wolnych strzelców , a i to tylko na niedzielę więc z sobotniego spotkania nici . Ale na nowe pomysły jesteśmy otwarci , jeśli możesz to podeślij co Ci lata po głowie".

lukas78 SK"
Napisano
Szarubek !
Wygląda że tak,szczególnie nisko kolesie latali popołudniu szybowcami, kiedy opalały się dziewczyny ( ok.1000 m. na północ od centrum lotniska).Pozdrawiam !
Napisano
Rekuc!
Widzę, że Twój dziadek to historia lotnictwa. Czy załapał się" jeszcze na Plage i Laśkiewicz" przed upaństwowieniem?
Pozdrowienia - Szarubek

PS moje pytanie jest bardzo mało zwiazane z tematem wątku, może przenieść dyskusję na inny watek lub na priva?
Napisano
Z ciekawszego sprzętu motorowego po stronie polskiej wystąpi ( z braku Sokoła , bo gość zawalił mi sprawę dorobienia prowadnic zaworowych ), francuski motocykl Gnome & Rhone z 1936r. Prawdziwy potwór 2100 cm. pojemności i 1000 kg. wagi !Jeden lub dwa motocykle tej marki były zakupione przed wojną przez wojsko do prób porównawczych.Tu ,dzięki mojemu serdecznemu przyjacielowi ,będziemy mogli zobaczyć ten sprzęt w akcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie