POLONIKUS Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 WITAM ! Aneks do zapisu w poście z dnia 26.09.2006 r. z godz.13:59. Omyłkowo zapisano ,, Awansował do stopnia st.kaprala . Prawidłowo powinno być ,, Awansował do stopnia kaprala ". Przepraszam za omyłkowy zapis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Kamilo!Uzgodniłem z Okaulem sprawy lotnicze. Przyjadę w niedzielę i bedę naprowadzał.Pozdrowienia - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 szarubek wiec proszę cie zgłos sie do mnie to wejdziesz do namiotu i powiem ci jak masz go tam naprowadzać a przyjedz wczesnie w niedzielę bo zamykają serokomle dla ruchu o 11.00 w niedziele i tylko z przepustkaa bedzie można wiechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Ano Szarubek weźmie lotnicze" radio i będziemy w kontakcie. Bo jak nie - to mam tylko do dyspozycji komplet LMRów na 430MHz, (ale problematycznie to działa z moimi słuchawkami)Kurdę - małe to Wasze pole... i drzewka i druty. Będę miał co robić żeby to jakoś poomijać i nie zrobić za dużej" atrakcji.Jestem u Was w So tak że uzgodnimy detale, scenariusz i takie tam.Kaniowskich nie będzie??? Szkoda, bardzo ich lubię. Kto mi tak ładnie wyłoży znaki?pozdrawia serdecznie Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smochy Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 witam!GRH LOW Sekcja marynarska potwierdza przybycie do Serokomli w celu oddania pamięci żołnierzom SGO POLESIE!!!!!!bosmanmat Smochy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Okaul,byłeś już tam ??? Aleś ty prędki ! Chciałem się dowiedzieć czy lotnisko w Radzyniu Podlaskim jest otwarte dla awionetek , ale nie dotarły żadne wieści pozytywne (14 km. od Serokomli).Więc będziesz lądował w Radawcu , 800 m. od mojego ancha".A co do drutów to są one bardzo nisko,radzę uważać na korony drzew.I jeszcze jedno ,kompaniję zapewnimy Ci także przednią ( rozmawialiśmy na platwormie Opla Blitz w drodze do Łęczycy) !Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Okaul ! I jeszcze jedo ! Jako pilot Piorunkiewicz" (ostatni latający pilot kampanii 1939) napewno dasz sobie radę !Bo nasi piloci potrafią latać nawet na drzwiach od stodoły ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Rekuc!Czy to znaczy, że za każdym razem jak startuję z Radawca, to naruszam Twój mir domowy"?Pozdrowienia - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Rekuć, jeszcze nie byłem. Ale wynika tak z obrazka.A kompanija przednia to jest to -po co latam. Na Oplu Blitzu była niezgorsza. :-) Będę na Radawcu ok 13:00 w So także zadzieraj głowę.(Jeszcze jedno: coś mi za dużo gazet czytasz. ;-) Awionetki" się skończyły jakoś tak w latach '20 zastąpione przez samoloty. Chociaż jako rekonstruktor tamtych lat - akurat masz w sumie pełne prawo używać aż tak przestarzałych określeń. Ciągle mam w oczach te tytuły Katastrofa awionetki".... wrrr.pozdrówka i do zobaczeniaKuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 okul startuj już dziś bo adaś nie zobaczy twojego londowania na radawcu bo będzie w serokomli na polu bitwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudzin Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Witam w imienuu GRH 9 psk. Troszku się wszytsko pokiełbasiło, ale 2-osoby w barwach 9 psk Was wesprą. Pojawimy się w szkole w Serokomli w sobotę ok.14.00-15.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 jak to ktos powiedział wojna nie matka" a każdy sie przyda szkoda że z 290 zrobiło sie 180 ale takierealia wojny nie każdy dotarł na mobilizacje :)a wiekszosc wojsk rozbili nam nad bzurą i polska armia juz w pażdziernku powoli przestawala istnieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudzin Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Nas Bzura nie ruszyła, bo w tym roku jakoś zbytnio nie chciało nam się brać udziału w komercyjnym spędzie. Tydzień wcześniej w Nowogrodzie było nas coś koło 15. A tutaj jak nie wzgledy rodzinne, to robota - takie czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas78 Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Okaul jeśli tylko organizator nie ma nic przeciwko to 2-3 kanioszczaków" dojedzie do Serokomli, płachty dyżurne są więc o wyłożenie znaków mozesz się nie martwić.pozdrawiam strz.ŁukaszSRHStrzelcy Kaniowscy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 no pare postów wczesniej ktoś sie obużyl że wpisalem was jako grupę i dowiedziałem sie że nie bedzie od was nikogo ale jak bedziecie to przyjmiemy was w zeregi SGO POLESIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Lukas78 -> Oooo!!! To super -boście moje kamraty. Pogadamy w sobotę, może by się dało zademonstrować coś więcej niż znak: ozpoznaj co jest przed nami", mam pewien pomysł...K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 widze już odpowiedzialnych za epizod z samolotem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 dziś doszedl 22 półk ułanow jesli chodzi o bron będzie 26 szt i do kazdego po 10 szt amo gratis reszta do dokupienia broń bedzie przydzielana dla grup na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 chce powiedzieć do tych co będą na serokomli w sobote kwaterujemy ludzi do 20.00nastepnie kolacja i odprawa o 22.00 co bedzie w sobotę od 9.00-17.30 przyjmowanie grup o 18.00-1900apel poległych w serokomli na cment.19.00-20.00 dalsze kwaterowanie i kolacja 22.00 w szkole w serokomli odprawa ze wszyskimi grupami NIEDZIELA8.00 sniadanie 10.00 apel mundurowy przed szkołą w serokomli11.00 wymarsz do koscioła 12.00 po mszy przemarsz na pole rekonstrukcji 13.00 przecwiczenie scenariusza ,ostateczna odprawa i przygotowanie do rekonstrukcji sowieckiej (grupy niemieckie i radziecka wychodzą wspolnie z grupa polską i udają sie na pole rekonstrukcji gdzie bedą do godz 14.30 do rekonstrukcji )szczegoły ustalimy na miejscu godz 14.00-14-20 rekonstrukcja poczatek 14.20-14,50 koniec 1 reko 15.20 -16.00 2 reko DIJAZD na drodze do serokomli GRH 8ppleg. umieści znaki z napisem SEROKOMLA REKONSTRUKCJA i ze STRZAŁKAMI bedą one umieszczone w kocku oraz na drodze krajowej warszawa -białystok (e-19)oraz w serokomli dojazd w niedziele bedzie troszke utrudniony bo o 11.00 zamyka sie ruch pojasdów w serokomli aż do 17.00 wiec ci co jadą do nas w niedziele niech dadzą znać dziś a ja dam policji kartki z nazwami grup wiem juz o 22 pułku ułanów oki jak jeszcze jakieś grupy to prosze dziś o kontakt NOCLEG nocleg w szkole w serokomli gdzie jest parking i prysznice , do dyspozycji mamy sale gimn. i swietlice gdzie mozna zrobić herbate i kawe oraz podgrzac wodę . w razie pytań od piatku od godz. 16.00 tylko pod nr tel 502421824 ,601149949 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas78 Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Okejos-> Drogi Kubo, niestety nie jedziemy na tą rekonstrukcję oficjalnie jako grupa, jedynie 2-3 wolnych strzelców , a i to tylko na niedzielę więc z sobotniego spotkania nici . Ale na nowe pomysły jesteśmy otwarci , jeśli możesz to podeślij co Ci lata po głowie". lukas78 SK" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Szarubek !Wygląda że tak,szczególnie nisko kolesie latali popołudniu szybowcami, kiedy opalały się dziewczyny ( ok.1000 m. na północ od centrum lotniska).Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Dziś to nie byłem ja, ale przy najbliższej okazji polecę na rozpoznanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Okaul !Operuję terminologią mojego dziadka , który pracował w LWS , a póżniej na Paluchu PZL w W-wie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Rekuc!Widzę, że Twój dziadek to historia lotnictwa. Czy załapał się" jeszcze na Plage i Laśkiewicz" przed upaństwowieniem?Pozdrowienia - SzarubekPS moje pytanie jest bardzo mało zwiazane z tematem wątku, może przenieść dyskusję na inny watek lub na priva? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Z ciekawszego sprzętu motorowego po stronie polskiej wystąpi ( z braku Sokoła , bo gość zawalił mi sprawę dorobienia prowadnic zaworowych ), francuski motocykl Gnome & Rhone z 1936r. Prawdziwy potwór 2100 cm. pojemności i 1000 kg. wagi !Jeden lub dwa motocykle tej marki były zakupione przed wojną przez wojsko do prób porównawczych.Tu ,dzięki mojemu serdecznemu przyjacielowi ,będziemy mogli zobaczyć ten sprzęt w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.