Hartmann Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Grendell , ale do Francji jest bliżej :):):):):):):): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 można wiedzieć z jak grubej blachy robicie ten wóż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Hartmann,Hieh - zalezy komu ;o)BTW - w kolekcji w ktorej jest ten Peugot o ktorym pisze, jest tez 80% kompletny opancerzony Ford T (model amerykanski - inny niz ten inz.Tanskiego) - chyba jedyny, jaki sie zachowal.Co ciekawe - jezdzi:)PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 3 i 5 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 czyżby szykowało się jakieś reko 1926! Napiszcie coś bo..chętnie wzięłoby się udział po stronie buntowników ;). Ali trzeba wcześniej zaplanować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Skoro Ford T został już wspomniany, to zdradzę, że prace nad rekonstrukcją tego samochodu pancernego (Tańskiego) także trwają choć są dużo mniej zaawansowane. Największym problemem są także (jak u Pegout'a) odpowiednie koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 A kiedy Puma" !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Panowie, z całym szacunkiem, jeżeli największym problemem są dla was koła... to nie mamy o czym rozmawiać. Koła szprychowe do Peugota czy Forda wykona wam każdy rzemieslnik zajmujący sie renowacją powozów, karet, albo kuchni polowych. dać adresy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Akagi,Kola do Forda mialy nieco inne szprychy, niz te do Peugeot'a ;o)PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquer Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 a gdzie jest ten oryginał Peugota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 O ile mnie sie nie pomyliło to stoi w Samur. Jan Tarczyński kiedy był łaskaw strasznie się znęcać nad Hartem by phone (bo myślał że to nasze dziecko)i dokładnie nas poinformował, że jest, jest dostępny, są rysunki ramy, etc. A myslę, iż z londyńskiej perspektywy to on wie co mówi. pozdrawiam .ps. Jak pomyliłem miejscowości , bo pisałem z pamięci, to niech mnie ktoś poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquer Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 W muzeum w SAUMUR http://www.musee-des-blindes.asso.fr/index.php według ich własnej strony w sali Première Guerre Mondiale" znajduje się Camion Renault", który jest bardzo poobny do Peugeota, ale to nie Peugeot.Skoro jest tyle zorientowanych osób majacych nawet dotarcie do planów, to może ktoś po prostu pomoże okejosowi nie tylko radami na forum. Jak widac auto jest jeszcze konstruowane i można wiele pozmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forteca Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Musée de l'Aventure PeugeotCarrefour de l'Europe25600 SOCHAUXTél : 03.81.99.42.03Fax : 03.81.99.42.06Zadzwonić, wysłać list, popytać - moze mają komplet dokumentacji ?http://www.peugeot.com/histoire/musee/fr/doc_index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 o wlasnie, ja nie francuskojezyczny, ale Jarek jak najbardziej więc i wyjasnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Po głębszym zastanowieniu ( od 14.49) stwierdzam iż,1. przepraszam wszystkich których uraziłem2. i nie gadam więcej w tym temacie, bo ....... ludzie , a co mnie to w sumie obchodzi?Bedzie to dobrze, nie będzie trudno - trzeba się zająć swoją robotą. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mial Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 a poco francja czy inne ceregiele idzcie za rada jednego z ekspertow i przeskalujcie jakis model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquer Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Ale czy którys z takich ekspertów" zbudował kiedys jakiś pojazd? W skali 1:1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazakwaffe Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 okejos pytałem cie o podwozie na czym bazujecie i o silnik nie odpowiedziałeś - a mozesz odpowiedzieć ?? pozdrawiam i życze powodzeina -nie zwarcaj uwagi na docinki zawsze to tak bywa -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 rama to mocno modyfikowana rama roburaszilnik żuk + 3 biegowa skrzynia biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazakwaffe Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 dzieki piekne -myslałem ze w całości to podwozie zuka ale robur mnie zaskoczył myslimy z kumplem o czymś podobnym ale na podoziu zuka -a jeszcze napisz zawieszenie tez adoptujecie od zuka -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazakwaffe Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 chodzi o przednie zawieszenie -bo widze ze tylne jest zukowskie-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 całkowicie robione. resory od.......eeee zapomniałem ze złomu przywiezli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 BRAWO BRAWO BRAWO !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 ironia? :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazakwaffe Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 dzięki -powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.