Skocz do zawartości

powstaje nowy wóz pancerny

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Hartmann,
Hieh - zalezy komu ;o)
BTW - w kolekcji w ktorej jest ten Peugot o ktorym pisze, jest tez 80% kompletny opancerzony Ford T (model amerykanski - inny niz ten inz.Tanskiego) - chyba jedyny, jaki sie zachowal.Co ciekawe - jezdzi:)
Pozdrowienia
Grendel

Skoro Ford T został już wspomniany, to zdradzę, że prace nad rekonstrukcją tego samochodu pancernego (Tańskiego) także trwają choć są dużo mniej zaawansowane. Największym problemem są także (jak u Pegout'a) odpowiednie koła.

Panowie, z całym szacunkiem, jeżeli największym problemem są dla was koła... to nie mamy o czym rozmawiać.
Koła szprychowe do Peugota czy Forda wykona wam każdy rzemieslnik zajmujący sie renowacją powozów, karet, albo kuchni polowych.

dać adresy?

O ile mnie sie nie pomyliło to stoi w Samur.
Jan Tarczyński kiedy był łaskaw strasznie się znęcać nad Hartem by phone (bo myślał że to nasze dziecko)i dokładnie nas poinformował, że jest, jest dostępny, są rysunki ramy, etc.
A myslę, iż z londyńskiej perspektywy to on wie co mówi.

pozdrawiam .

ps. Jak pomyliłem miejscowości , bo pisałem z pamięci, to niech mnie ktoś poprawi.

W muzeum w SAUMUR http://www.musee-des-blindes.asso.fr/index.php według ich własnej strony w sali Première Guerre Mondiale" znajduje się Camion Renault", który jest bardzo poobny do Peugeota, ale to nie Peugeot.
Skoro jest tyle zorientowanych osób majacych nawet dotarcie do planów, to może ktoś po prostu pomoże okejosowi nie tylko radami na forum. Jak widac auto jest jeszcze konstruowane i można wiele pozmieniać.

Musée de l'Aventure Peugeot
Carrefour de l'Europe
25600 SOCHAUX

Tél : 03.81.99.42.03
Fax : 03.81.99.42.06

Zadzwonić, wysłać list, popytać - moze mają komplet dokumentacji ?

http://www.peugeot.com/histoire/musee/fr/doc_index.htm

Po głębszym zastanowieniu ( od 14.49) stwierdzam iż,
1. przepraszam wszystkich których uraziłem
2. i nie gadam więcej w tym temacie, bo ....... ludzie , a co mnie to w sumie obchodzi?
Bedzie to dobrze, nie będzie trudno - trzeba się zająć swoją robotą.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie