Skocz do zawartości

zdjęcia przyprawiające o mdłości

Klaus BOLS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
LUDZIE LITOŚCI!!!!NIE POWINNO SIE POKAZYWAĆ TAKICH ZDJĘĆ BO AŻ SERCE BOLI...A MOŻE JEDNAK KIEDYŚ KOMUŚ SIĘ POSZCZĘŚCI...

POZDRO
Napisano
Karabiny i bebny z kablem Bjar_1, 10.06. Czy ktos wie lub moze zaopiniowac na co te trojkatne pudelka z przodu po prawej? Bo mnie to gnebi od dawna :) .
Napisano
Tło też ciekawe...ten las...raczej niepaństwowy mi się wydaje....
Wiadomo coś więcej o tej zagadkowej focie Whatforze?
Napisano
Jest to na 100% grób" wykonany przez żołnierzy WP, którzy nie chcieli oddać broni Niemcom. Niestety, nic więcej nie wiem :( Mogę jedynie snuć domysły, że grób" został zapamiętany, oznaczony i w odpowiednim momencie... ekshumowany" [broń wrześniowa" stanowiła początkowo główne uzbrojenie leśnych oddziałów AK - i nie tylko].
Fotkę dostałem mailem od Galla Anonima" - jako znalezioną na jakimś zachodnim forum...
ps
mam też inne fotki takich grobów" :)
Napisano
No to muszą być bardzo interesujące fotki.
Ciekawe ile jeszcze takich mogił" zapomnianych w lasach....

Ale z takim patentem ukrycia i zarazem oznaczenia powrześniowej broni naocznie się nie spotkałem.
Napisano

Zbierając materiały o działaniach Sicherheitsdienst natrafiłem na swoisty eportaż" [seria 5 zdjęć] łódzkiej placówki SD dotyczący właśnie ekshumacji" polskiej broni...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie